Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ζητάν την παραμονή Πανεπιστημιακής σχολής στην ΄Εδεσσα






Από         Προς 
Ομοσπονδία Επαγγελματικών           Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Βιοτεχνικών και Εμπορικών   Πολιτισμού και Αθλητισμού
Σωματείων Ν. Πέλλας  Α. Παπανδρέου 37
Πέλλης 11          15180 – Μαρούσι Αττικής
58200 - Έδεσσα
Τ/F : 2381027367         υπόψη Υπουργού
e-mail: oebespel@hotmail.com         καθ. Αρβανιτόπουλου Κ



    Έδεσσα,  23 Ιανουαρίου 2013
Θέμα: «Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Έδεσσα λειτούργησε για πρώτη φόρα τον Σεπτέμβριο 2004.
Από τότε μέχρι σήμερα, εννέα περίπου χρόνια, φιλοξενείται σε κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Έδεσσας, το οποίο παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για πολυετή χρήση, μετά από επένδυση 1.272.418 ευρώ για την κατάλληλη διαμόρφωσή του.
Η λειτουργία του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών έδωσε μία άλλη πνοή στη πόλη τα Έδεσσας (συνολικού πληθυσμού περίπου 30.000 κατοίκων).  Οι κάτοικοι της Έδεσσας προσάρμοσαν τις υπάρχουσες και νέες επαγγελματικές δραστηριότητές τους στην νέα κοινότητα των 450 περίπου φοιτητών και 8 εκλεγμένων καθηγητών (σημερινά δεδομένα).
 Την τελευταία διετία  ο επιχειρηματικός κόσμος και γενικότερα η κοινωνία της Έδεσσας ζει σε ρυθμούς ύφεσης όπως και υπόλοιπη Ελλάδα. Σε λίγο, εάν δεν γίνει κάτι που θα αλλάξει τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της περιοχής, τα κλειστά καταστήματα θα ξεπεράσουν τα υπάρχοντα ενεργά εμπορικά.
Ταυτόχρονα με όλα αυτά, ακούγεται όλο και περισσότερο η μεταφορά του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.  Η τοπική κοινωνία έντρομη αναλογίζετε τις κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες μίας τέτοιας ενέργειας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο Δήμος Έδεσσας λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών συνολικού ύψους 35.000/έτος (πλην μισθολογικού κόστους 2 υπαλλήλων). Επίσης, απ’ ότι γνωρίζουμε  ο Δήμος Έδεσσας είναι διατιθέμενος να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα ακόμη ενός πανεπιστημιακού Τμήματος που μπορεί να φιλοξενηθεί στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Είναι ευκαιρία λοιπόν, τώρα που  Δήμος Έδεσσας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με την παραπάνω απόφαση του, να βοηθήσετε και εσείς μία επαρχιακή πόλη να μην παγιδευθεί σε πολυετή ύφεση αλλά και να μπορέσει να ανακάμψει πιο γρήγορα με την διατήρηση και γιατί όχι ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

                                                        Με εκτίμηση,


        Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                          ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)