Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Διαμαρτυρία Α.Σ. Δόξας Μαυροβουνίου.




Παράπονα διατυπώνει η Δόξα Μαυροβουνίου  για το παιχνίδι με το ΄Ασπρο. Συγκεκριμένα:








Σιδηρόπουλος : “ Ογδόντα χρονών έγινες, ακόμα μπάλα παίζεις ? “


Την Κυριακή 6/1/13 γίναμε μάρτυρες άλλης μιας εχθρικής, για την ομάδα μας, διαιτησίας. Μόνο που αυτήν την φορά αδυνατούμε να δικαιολογήσουμε το ανθρώπινο λάθος. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και τους παραθέτουμε άμεσα .

1. Δεν επρόκειτο για άπειρο διαιτητή.

2. Η Ε.Π.Σ. Πέλλας γνώριζε την σημασία του παιχνιδιού.

3. Για τις ίδιες φάσεις αποδίδονταν διαφορετική “δικαιοσύνη”.

4. Ειρωνεία και πρόκληση προς τους παίκτες της ομάδας μας, υπερβολικά φιλική συμπεριφορά προς τους αντιπάλους.

Ενδεικτικά κάποιοι διάλογοι του διαιτητή:

1. “Ογδόντα χρονών έγινες ακόμα μπάλα παίζεις ?” είπε ο Σιδηρόπουλος στον αρχηγό της ομάδας μας και συνέχισε λέγοντας “αν θέλεις να μη ξαναπαίξεις μπάλα ποτέ, ακούμπα με” την ίδια στιγμή που στον αρχηγό της ομάδας του Άσπρου έλεγε “Έλα ρε Χρήστο μου , σήκω”. Να επισημάνουμε πως ο αρχηγός της ομάδας μας είναι γεννημένος το '78 ενώ ο αρχηγός του Άσπρου το '72.
2. Όταν ο παίκτης της ομάδας μας Μέγας Σταύρος,διαμαρτυρήθηκε για την δεύτερη κίτρινη του συμπαίκτη του επηρεασμένος απο το κρύο και την ένταση έκανε ένα σαρδάμ. Τι έκανε ο Σιδηρόπουλος ? Άρχισε να τον κοροϊδεύει για αυτό μιλώντας επίτηδες ακαταλαβίστικα κοιτώντας τον παίκτη στα μάτια με σκοπό να τον εκνευρίσει. Ο παίκτης έπεσε στην παγίδα και παρατηρήθηκε με κίτρινη. Ο Σιδηρόπουλος συνέχισε να μιλάει ακαταλαβίστικα τη στιγμή που σημείωνε την κίτρινη χαμογελώντας μάλιστα ειρωνικά. Αυτό εξόργισε τον παίκτη μας ο οποίος ύψωσε τον τόνο της φωνής του με αποτέλεσμα να δεχθεί στην ίδια φάση δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί.
3. Όταν ο παίκτης της ομάδας μας Καρασαββίδης Νίκος ρώτησε για ποιον λόγο δέχθηκε κίτρινη συμπαίκτης του, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος :

Ν. Καρασαββίδης : - Γιατί? Τι έγινε πάλι?
Σιδηρόπουλος : - Τον βρίσκει.
Ν. Καρασαββίδης : - Ποιόν βρίσκει? Είναι τρία μέτρα από τη φάση.
Σιδηρόπουλος : - Τον βρίζει.
Ν. Καρασαββίδης: - Τον βρίΣΚΕΙ ή τον βρίΖΕΙ ?
Σιδηρόπουλος : - (Με γαλλική προφορά) Τον βγίσκει, τον βγίζει, του γήματος βγίζω, βγίζεις, βγίζει.
Ο παίκτης της ομάδας τον κοίταξε και έφυγε ενώ ο διαιτητής συνέχισε να κοροϊδεύει στα γαλλικά.

4. Όταν ο προπονητής της ομάδας μας τον ρώτησε για ποιό λόγο δείχνει κίτρινες μόνο σε παίκτες της ομάδας μας απάντησε: “ Ποιός σου μίλησε εσένα? Ποιός σε λογαριάζει?” ο προπονητής του απάντησε “πόσο καρναβάλι είσαι?” και αποβλήθηκε.

Ήταν μάλιστα τόσο τυπικός που διέταξε τον προπονητή μας να πάει στα αποδυτήρια. Αυτό προβλέπει ο κανονισμός και ο Σιδηρόπουλος τον ακολουθεί πιστά. Ποιος κανονισμός επιτρέπει στην πρόεδρο του Ριζού να βρίσκεται στα αποδυτήρια των διαιτητών κατά τη διάρκεια του αγώνα Άσπρου – Μαυροβουνίου τη στιγμή που το Ριζό έχει άμεσο συμφέρον από συγκεκριμένη έκβαση του παιχνιδιού?
Και φυσικά τυχαίο είναι το γεγονός πως ο Σιδηρόπουλος έχει καταγωγή από το Ριζό και σε ερώτηση παίκτη της ομάδας μας σε συμπαίκτη του “από που είναι αυτός ρε?” ο Σιδηρόπουλος απάντησε “ Τα είπαμε αυτά, από το Ριζό, εκεί να έρθετε να με βρείτε”.
Απορίας άξιο είναι επίσης πως είναι δυνατόν ύστερα από ένα παιχνίδι με 8 κίτρινες και δύο αποβολές εις βάρος της ομάδας μας να έχουμε έξι παίκτες τραυματίες και ο αντίπαλος να τελειώνει το παιχνίδι χωρίς αποβολή.
Κύριοι της ΕΠΣ Πέλλας, από τον Αύγουστο του 2011 ξεκίνησε μια προσπάθεια που σαν στόχο είχε τα παιδιά του χωριού μας αλλά και των γύρω περιοχών, που έχουν το ήθος και τα ιδανικά τα οποία εμείς σαν Α.Σ. Δόξα Μαυροβουνίου θέλουμε να αναδείξουμε και να καλλιεργήσουμε, να γίνουν μια ομάδα και να εκφράσουν τα ιδανικά αυτά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Δηλώσαμε ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με τη διαιτησία και κάποιοι το εξέλαβαν σαν αδυναμία. Απαιτούσαμε μόνο την προστασία των ποδοσφαιριστών , όλων των ποδοσφαιριστών, όλων των ομάδων, απο τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, πράγμα που ποτέ δεν έγινε. Προτιμάτε να ανέχεστε τραμπουκοπαράγοντες που καμία σχέση με τα αθλητικά ιδεώδη έχουν και είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε σάπιο αρκεί να ...”κερδάνε”.
Κύριοι της ΕΠΣ, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με το Άσπρο κι ενώ βρισκόμασταν στα αποδυτήρια του γηπέδου έγινε μια συζήτηση και ρωτήθηκε προσωπικά ο καθένας από εμάς εάν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι όπως αρχίσαμε την προσπάθεια ή να αλλάξουμε και να αρχίσουμε να επιδιώκουμε και εμείς το αποτέλεσμα με κάθε “τρόπο”. Δυστυχώς για πολλούς οι πιτσιρικάδες μας είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ και με την συνδρομή και των μεγαλυτέρων θα συνεχίσουν να ΠΑΙΖΟΥΝ και να κερδίζουν την αναγνώριση των αντιπάλων ως η νεανικότερη και καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Κάνουμε σε όλους γνωστό πως οποιοσδήποτε εξωαγωνιστικός παράγοντας δεν μπορεί να ανακόψει αυτό που νομοτελειακά θα συμβεί. Και δεν εννοούμε την άνοδο μιας κατηγορίας. Εννοούμε την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα σιχαίνονται για όλη τους τη ζωή τη λαμογιά και οτιδήποτε υπόγειο.


Με εκτίμηση,


το Δ.Σ. του Α.Σ. Δόξας Μαυροβουνίου.

1 σχόλιο:

  1. Και αυτό τυχαίο κηδείες της επσ πελλας με το μαβρωβουνι ε? ποσό τυχαίοι ντεμεκ παραγοντες ειστε αντερε στα σπιτακηα σας ρε μην μπη κανας αλος κεραταδεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)