Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Συνέχιση λειτουργίας των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ Αριδαίας και Σκύδρας»



 

  Τη συνέχιση της λειτουργίας των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ Αριδαίας και Σκύδρας ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε  με τον Διοικητή  του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο Ροβέρτο.

  Ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον Διοικητή την επιτακτική ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ Αριδαίας και Σκύδρας αναφέροντας ότι:
α) Το ΙΚΑ Αριδαίας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλιζομένων από υλοτόμους  (να σημειωθεί ότι το Δασαρχείο Αριδαίας είναι το τρίτο σε μέγεθος &  αριθμό απασχολουμένων υλοτόμων πανελλαδικά), οικοδόμους, συνταξιούχους κ.α. και ότι ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Αριδαίας ανέρχεται σε 7.000 άτομα. )
Επίσης, η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται  30-80 χλμ για την εξυπηρέτηση τους σε μία ορεινή περιοχή με το δύσκολο οδικό δίκτυο που διαθέτει και άμεσο επακόλουθο την οικονομική επιβάρυνση τους σε περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Ακόμη, ο Δήμος Αλμωπίας είναι ακριτικός,  στα σύνορα  με  την πρώην ΠΓΔΜ και η κατάργηση του ΙΚΑ ή άλλων υπηρεσιών, θα συντελέσει στην απομόνωση και την αποξένωση του, πλήττοντας ταυτόχρονα την κοινωνική δομή της επαρχίας Αλμωπίας και κυρίως τους κατοίκους των απομακρυσμένων κοινοτήτων μας, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες και αντιδράσεις.
Β) Το ΙΚΑ Σκύδρας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλιζομένων, καθώς είναι μια περιοχή με πολλές επιχειρήσεις, βιομηχανίες και βιοτεχνίες.
Η ταλαιπωρία τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους ασφαλισμένους θα είναι μεγάλη καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Έδεσσα για να εξυπηρετηθούν, επιβαρύνοντας τους ταυτόχρονα και οικονομικά.
Επίσης, η κατάργηση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Σκύδρας στερεί από τους δημότες την αυτοδύναμη εξυπηρέτηση τους από μια σοβαρή και αναγκαία σε καθημερινή βάση δημόσια υπηρεσία, αναιρώντας την ύπαρξη ενός αυτόνομου καλλικρατικού δήμου με αποκεντρωμένες υπηρεσίες, δηλαδή την ουσία της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης. 

Για την συνέχιση της λειτουργίας των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ Αριδαίας και Σκύδρας ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής είχε συνάντηση και με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Παναγιωτόπουλο Νίκο, στον οποίο έθεσε τα ίδια ζητήματα και κατέθεσε σχετικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)