Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Ξυλουργίδη








Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε την Δευτέρα 18-02, το βιβλίο "Εκκλησία και Εξουσία" του συντοπίτη μας Αντώνη Ξυλουργίδη .
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη νέα γενιά αφού η πλειοψηφία  ήταν  φοιτητές και νέοι επιστήμονες. Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Δικαίου της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Νίκος Ιντζεσίλογλου, ο  επίτιμος καθηγητής τομέα Διεθνών Σπουδών Νομικής ΑΠΘ, Μίλτος Σαρρηγιαννίδης οι οποίοι ανέπτυξαν θεματικές που αφορούν αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την θρησκευτική ελευθερία καθώς και την συλλογική ταυτότητα του έθνους-κράτους στα πλαίσια της συμπόρευσης Εκκλησίας και Εξουσίας. Την συζήτηση συντόνισε η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών Μαρία Λυκουργιώτη. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συγγραφέας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε λόγο για την ανάγκη πιο προσεκτικής οριοθέτησης των σχέσεων κράτους και εκκλησίας αλλά και αμοιβαίου σεβασμού, χωρίς ακραίες φωνές μίσους και διαχωριστικών χαρακωμάτων, η προπαγάνδα του παρελθόντος μόνον βλαπτικά προς την συνοχή της κοινωνίας λειτούργησε, τόνισε μεταξύ άλλων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ευθυμίου, ο πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Ξυλούρης αλλά και εκπρόσωποι του Ιδρύματος "Φάρος του Κόσμου", όπου είναι αφιερωμένα τα έσοδα του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)