Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ψάχνουν αυλή για το υπό κατασκευήν 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας




Ο χώρος που προορίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του υπό κατασκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου  Αριδαίας «θυσιάζεται» προκειμένου να βρεθεί αύλειος χώρος. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα  το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας.

Την εισήγηση έκανε ο Μάκης Δεμιρτζίδης και όχι όπως λογικά θα αναμενότανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δέσποινα Καλδερεμτζή. Όπως είπε ο Μάκης Δεμιρτζίδης,  μετέφερε το αίτημα του Διευθυντή του σχολείου και του προεδρείου του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων,για παραχώρηση του χώρου στη Νότια πλευρά  που είναι χαρακτηρισμένοςως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων .
Ο Σταύρος Κλεισούρης υπενθύμισε ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχουν καταπατηθεί δημοτικές εκτάσεις , αλλά δεν προχώρησε κανένα πρωτόκολλο Διοικητικής αποβολής . Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγες μέρες προκλήθηκε αναταραχή στον Δήμαρχο και στενούς του συνεργάτες , επειδή δεν έβρισκαν …αυλή . ΄Ετσι προφανώς επινοήθηκε να γίνει το σχετικό αίτημα μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Διευθυντή που μάλλον δεν έχει προηγούμενο στη χώρα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πολίτες ετοιμάζονται να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Δήμο για ποιον λόγο «θυσιάζονται» χρήσιμοι χώροι και ο Δήμος δεν προχωρά στα νόμιμα. Δεν αποκλέιεται δε , η διερεύνηση του θέματος και από τον Συμπαραστάτη του Δημότη .

5 σχόλια:

  1. Είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την αναγκαιότητα για χώρους άθλησης δημοτικού σχολείου και μάλιστα του ιστορικού 2ου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιες ακριβως ειναι οι εκτασεις που εχουν καταπατηθεί? από ποιούς? και τι κυρώσεις έχουν αυτοί οι κύριοι? συγχρόνως με όλα αυτά κυκλοφορεί φήμη,ότι κοντινός εκεί χώρος που ενοικιάζεται σε εμπόριο φυτών είναι δημόσιος και έχει καταπατηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΛΗ.ΕΞΑΥΛΩΘΗΚΕ;ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ.
    ΠΟΛΥ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ (TASK FORCE)ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.(ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ Π.......Ν)
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ . ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΑΠΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)