Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επιχείρησαν να φιμώσουν τον Συμπαραστάτη του Δημότη





Έντονος αντιπαραθέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Αρχικά οι ερωτήσεις του Νίκου Αποστολίδη που προκάλεσαν δυσφορία στην πλειοψηφία. Ακολούθησαν συνεχή προσκόμματα προκειμένου να αποτρέψουν τον Συμπαραστάτη του Δημότη να παρουσιάσει  πορίσματα.
Παρά την μεγάλη σπουδή όμως , αυτός τα παρουσίασε , ενώ όπως προέκυψε τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά . Ο δε ΧΥΤΑ , όπως λειτουργεί , σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια μόνιμη και επικίνδυνη απειλή για όλη την Αλμωπία και όχι μόνο.
Ο Ν .Αποστολίδης κατηγόρησε την πλειοψηφία επειδή η παρέλαση στην Αριδαία έγινε χωρίς την μπάντα. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα,διότι οι προηγούμενες αρχές άφησαν πολλά χρέη . Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Πέτρου Ζέρζη , ο οποίος ζήτησε από τον Δήμαρχο να σταματήσει αυτή η «καραμέλα» και να φέρει επιτέλους στο δημοτικό συμβούλιο , ποια ήταν τα χρέη  κάθε δημοτικής θητείας.
Χαρακτήρισε δε για ανικανότητα και ανεπάρκεια την πλειοψηφία η οποία δεν είναι σε θέση ούτε μια μπάντα να διαθέσει στις εθνικές γιορτές.  
Ο Ν. Αποστολίδης , ζήτησε να πληροφορηθεί για ποιο λόγο δεν τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο  το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη για τους παιδικούς σταθμούς με το οποίο ζητούσε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο και έλεγχο σκοπιμότητας. Αιτία η το γεγονός ότι  δεν υπάρχουν χρήματα για το εφ άπαξ εργαζομένων που βγήκαν στη σύνταξη . Αργότερα ο Συμπαραστάτης του Δημότη , αναφέρθηκε στο θέμα και έκανε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι έκαναν ήδη μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Ο Ν. Αποστολίδης αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα καταβολής των αποζημιώσεων για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρελθόντων ετών . Αποκάλεσε μάλιστα τον Δήμαρχο ψεύτη.Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι δεν θα τον ακολουθήσει στην κατακρύλα , ενώ τον κατηγόρησε ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα λεφτά . Ο Ν. Αποστολίδης ανταπαντώντας ρώτησε αν ο δήμαρχος ,οι αντιδήμαρχο και λοιποί αμειβόμενοι αιρετοί αφήνουν έστω και ένα λεπτό τα χρήματά τους ή αν τα παίρνουν κανονικά  . Τέλος κατηγόρησε για μια ακόμα φορά ότι κατάντησε την Αριδαία ένα μικρό χωριό ,καθώς δεν αντέδρασε ούτε αντιδρά στο κλείσιμο των Δημόσιων Υπηρεσιών.




Δεν τον θέλουν , δεν φεύγει

Στο στομάχι της πλειοψηφίας  κάθεται ο Συμπαραστάτης. ΄Όπως φάνηκε καθαρά στη χθεσινή συνεδρίαση φάνηκε καθαρά .
Ο Στ. Κλεισούρης  ανέφερε ότι με μεγάλη δυσκολία έρχονται οι προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο.κάνοντας μάλιστα αναφορά και προς τον  πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Κώστα Νικολαΐδη .
΄Όταν πήρε τον λόγο ο Σ. Κλεισούρης  υπήρχε μία μεγάλη στράτευση από την πλευρά της πλεοοψηφίας, με προφανή στόχο  σκοπό να μην πει αυτά που ήθελε.
Ο κ.Νικολαΐδης μπήκε στη διαδικασία να αναγνώσει …τον Καλλικράτη, για να αποδείξει ουσιαστικά ότι δεν πρέπει να μιλήσει ο Σ. Κλεισούρης, που έκανε λόγο για «απαξίωση» προς το πρόσωπό του και ζήτησε να αποφασίσει το Δ.Σ. αν πρέπει ή όχι να συζητιούνται οι προτάσεις του.
Επέριψε μομφή στον τον Πρόεδρο του Δ.Σ. λέγοντας ότι «εδώ και 3 μήνες που σας έχω κάνει αίτηση για συγκεκριμένο θέμα δεν έχει έρθει στο Δ.Σ.», ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμό ακόμα κι αν δεν τον θέλουν, λέγοντας χαρακτηριστικά
«Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον θεσμό έστω και εάν δεν με θέλετε.»




6 σχόλια:

  1. πέστα Αποστολίδη. μας κατάντησαν σαν τα χωριά τους.Θα μας αναγκάσεται όλους να ψηφίσουμε Αποστολίδη με αυτα που κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9:56 σε καλω στην ταξη, συνελθε! Ειπαμε οχι στους γραβατωμενους αγροτες, δημοτ υπαλληλους, τορναδορους κλπ σε αξιωματα.οχι οτι ειναι κακοι οι ανθρωποι, ουτε η δουλεια ειναι ντροπη, αλλα τα αξιωματα εχουν ευθυνες και υποχρεωσεις και απαιτουν μορφωση.δεν φτανει απλα να εισαι λαϊκός και αγαπητος.Μορφωμενοι σε θεσεις αιρετων να ξερουν να κατανοουν αυτα που διαβαζουν και υπογραφουν μονοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή βαθια νυχτωμενοι εισαστε για τον αποστολιδη ή γραφικοι... αν βγουν απ το δημαρχειο εργα και ημερες του αποστολιδη σαν αντιδημαρχου να δω αν θα τον λετε λαϊκο και αγαπητο... οσο για τη μορφωση , περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...

      Διαγραφή
    2. Στον 9:56 αναφερω το"λαϊκός κ αγαπητος" γιατι αυτο καταλαβαινω απο το σχολιο του.

      Διαγραφή
  3. τελικα εχω μια απορια εμεις ψηφισαμε πασοη? {στα μουτρα μας μη χ...τες πα} η κλεισουρη για δημαρχο και εισαγγελεα και δεν ξερω τη αλλο.Δημαρχε ασχολησου με τον κοσμο σου που δεν εχει καν να φαι και ανελαβε επιτελους δημαρχος.Α και τα φυτα σας πολυ ωραια μονο που δεν τρωγωνται θα ερχομασταν τουλαχιστον να βοσκησουμε αλλα η τσεπη ολων σας ειναι ολος περιεργος παντα γεματη που να καταλαβετε οταν δεν εχεις να δωσεις 1ευρω στο παιδι σου εχει ξεχασει τι ειναι κουλουρι ελεος !Ας σας δωσει λιγο μυαλο ο Θεος σε ολους εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΟΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)