Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τι συμβαίνει με την άκυρη παραίτηση του προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας Αλμωπίας;



ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ προκαλεί η παραίτηση του προέδρου του Συνδέσμου καθαριότητας Αλμωπίας Χρήστου Σπρίτου ,ως προς το τυπικό σκέλος.

Ενώ έπρεπε να υποβάλλει την παραίτησή του στο Δ.Σ. του Συνδέσμου , αυτός την υπέβαλλε στον Δήμαρχο.
Συνεπώς ήταν άκυρη . Την περασμένη Πέμπτη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρχε ως θέμα  η Αντικατάσταση Προέδρου και μελών Συνδέσμου Καθαριότητας Δήμου Αλμωπίας. Το θέμα όμως αποσύρθηκε διότι η υποβολή παραίτησης δεν είχε ακολουθήσει την νόμιμη οδό.
Γεννώνται όμως εύλογα τα ερωτηματικά, για ένα θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις:

Ο Δήμαρχος δεν γνώριζε ότι η παραίτηση του προέδρου δεν υποβάλλεται σε αυτόν;
Αν όχι , γιατί δεν ζήτησε την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου;
Αν γνώριζε , γιατί δεν παρέπεμψε τον πρόεδρο να την υποβάλλει όπως προβλέπεται;
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πως το έβαλε θέμα χωρίς να το διερευνήσει;

Ο καθένας μπορεί να βάλλει ότι θέλει στο μυαλό του . Μπορεί να συμβαίνει όμως πράγματι το πιο απλό :Να μην γνώριζαν
Τώρα ποιο είναι χειρότερο ;  Η άγνοια ή η σκοπιμότητα;  Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.



Να θυμίσουμε ότι ο Χρήστος Σπρίτος είχε παραιτηθεί επειδή δεν πέρασε στο Διοικητικό Συμβούλιο, η  πολύ ορθή  πρότασή του για την καταγγελία της σύμβασης  με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την λειτουργία του ΧΥΤΑ , επειδή είχε παραβιάσει πολλούς ‘όρους. Η πρότασή του καταψηφίστηκε από τα δύο μέλη της παράταξής του στο Δ. Σ. Τάσο Χρήστου και Σταύρο Καραμαριά (είναι και αντιδήμαρχοι) και τον Γιάννη Κετικίδη  από την παράταξη του Πέτρου Ζέρζη .
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε συζητώντας το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη να παραπέμψει το θέμα της καταγγελίας της σύμβασης ξανά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου καθαριότητας , το οποίο όμως αποφάνθηκε ήδη.  Είναι επίσης άγνωστο  αν θα μπορέσει να λάβει απόφαση ,διότι  δεν αποκλείεται να τους απασχολήσει πρώτα η παραίτηση του προέδρου Χρήστου Σπρίτου και του μέλους του Δ. Σ. Τάσου Χρήστου  που παραιτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες  και αυτός. Φαύλος κύκλος , δηλαδή.
Υπάρχει πάντως η εντύπωση ότι κάποιοι θέλουν να φορτώσουν –άγνωστο για ποιο λόγο ακόμα – με ευθύνες που δεν του αναλογούν , τον  Χρήστο Σπρίτο.  


Κάθε απάντηση δεκτή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)