Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Έθαψαν τη διαφάνεια και την εντιμότητα. Ξεθάβουν πάλι τη λάσπη στον Δήμο Αλμωπίας






ΑΝ και η σημερινή δημοτική αρχή  εκλέχτηκε με σημαία την εντιμότητα και την διαφάνεια  και κυρίως ο Δήμαρχος, δίνει την εντύπωση , άγνωστο για ποιο λόγο ,ότι περιμένει από άλλους να το κάνουν πράξη .

Εδώ και δυόμιση  χρόνια που διοικεί , ακολουθεί την ίδια τακτική. Ποτέ δεν προχώρησε  δεοντολογικά , απλά καθαρά , κατανοητά και υπεύθυνα , να προβεί στην ενημέρωση που όφειλε,αλλά δίνει την εντύπωση ότι το επιχειρεί ύπουλα, ύποτα και άνανδρα.
Με αιχμές και υπονοούμενα και περίεργες διαρροές προς τον Τύπο , κυρίως το διαδίκτυο , έτσι όπως λειτουργεί , δίνει την εντύπωση ότι επιθυμεί οι πολιτικοί της  αντίπαλοι  να είναι διαρκώς υπό ομηρία , υποψία και γενικόλογες ενοχές .Θέλει δηλαδή να κατασκευάζει ενόχους,χωρίς ουσιαστικά να νοιάζεται για την αλήθεια που θέλει να μάθει ο κόσμος , όποια και αν είναι αυτή. 
Αν διαπίστωσε κάτι μεμπτό και παράνομο, είχε χρέος να ζητήσει ελέγχους στα πάντα  και παντούκαι να λάμψει η όποια αλήθεια.
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν βγήκε να κάνει ούτε μισή ανακοίνωση . Ούτε και κίνησε  ουσιαστικά κάποια διαδικασία
Εκκρεμούν σήμερα ένα σωρό καυτές περιπτώσεις.Δεν αποκλείεται να έγινε αυτό , διότι , όπως λένε συνοδοιπόροι του  σημερινού Δημάρχου, από την πρώτη θητεία του στον Καποδιστριακό Δήμο  ,ως Αντιδήμαρχος αρχικά και ως πρόεδρος των Λουτρών  στη συνέχεια, οι τυχόν έλεγχοι να ακουμπήσουν και τον ίδιο.
 Η ίδια τακτική ακολουθείται και στην Επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ.  Ο έλεγχος ξεκίνησε (και πολύ ορθά) πριν λίγες μέρες . Η καθυστέρηση ήταν υπερβολικά μεγάλη. Τι μεσολάβησε  και ξεκίνησε ξαφνικά;Ασφαλώς όχι η πλειοψηφία , γιατί κατά βάθος δείχνει ...φοβισμένη.
Γιατί δεν υπήρξε έστω και μια μικρή επίσημη ανακοίνωση ;
Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή ανακοίνωση ή διαρροή πουθενά , ούτε και έγινε λόγος τι ακριβώς συνέβη . Στην επίμαχη συνεδρίαση των μετόχων  της Επιχείρησης  των Λουτρών (δημοτικό συμβούλιο)  δεν ανακοινώθηκε τίποτα από όσα εντέχνως διαρρέουν) στο διαδίκτυο.
Γιατί όμως τόση «σπουδή» και παρασκήνιο; Τι φοβάται  ή τι έχει στο μυαλό της η πλειοψηφία και δεν κάνει μια ανακοίνωση. Αυτό είναι το θάρρος της διαφάνειας και της εντιμότητας που κατά κόρον διατυμπανίζει;
Και για να προλάβουμε τους συνήθεις γνωστούς –άγνωστους που θεωρούν ότι χάσαμε την πρωτιά ή το όποιο λαβράκι ,για αυτό και φωνάζουμε , ξέρουν καλά , ότι πάντα πρώτοι τα μαθαίνουμε και τα ξέρουμε όλα. Περιμέναμε όμως έστω και την τελευταία στιγμή , η δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους την αυτονόητη υποχρέωσή της να ενημερώσει υπεύθυνα και αντικειμενικά τους πολίτες.


 Τι φοβάται προσωπικά ο Δήμαρχος και έχει καταπιεί τη γλώσσα του;

Γιατί τόση «μυστικοπάθεια»; Νομίζει ότι όλη αυτή η εν δυνάμει ξανά λάσπη κατά πάντων των αντιπάλων του βοηθάει την διαφάνεια ή τελικά τον ενδιαφέρει μόνο η επανεκλογή του  με την κατασκευή υπόπτων και ενόχων;
Μπορεί να εξηγήσει τι σχέση έχει με την διαφάνεια, την εντιμότητα, που ήταν  τα προεκλογικά του συνθήματα, η όλη στάση του στη πράξη;
Μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο σε τι οφείλονται οι καθυστερήσεις και ποιοι εκ των έσω της παράταξής του δεν έπραξαν αυτά που έπρεπε;
Μπορεί να εξηγήσει γιατί με την στάση του εμμέσως (ακόμα και άμεσα)  δίνει την εντύπωση ότι στέκεται εμπόδιο και δεν προχωρούν τα αυτονόητα που έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα του Δήμου;
Ή μήπως η αυστηρότητα εξαντλήθηκε σε όλους όσους έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι με τα έργα του παρελθόντος και τους ταλαιπώρησαν στις πληρωμές . Παράλληλα επιβάρυναν τον Δήμο με τεράστιο οικονομικό κόστος προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη επί δικαίων και αδίκων;

Είναι γνωστό ότι οι ελεγκτές έπιασαν δουλειά  στην επιχείρηση των Λουτρών και είναι φυσικό να αναμένονται με ενδιαφέρον τα πορίσματα που θα προκύψουν  .

Ο λόγος που ξεκίνησε η συγκεκριμένη διαδικασία,  υποστηρίζουν οι διαρροείς  ότι είναι το γεγονός ότι τον Ιούλιο του 2011 καταψηφίστηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. των Λουτρών, με 16 ψήφους ο ισολογισμός των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01/01/2009 - 31/12/2010  ( ο έλεγχος ξεκινάει μετά από 21 μήνες . Γιατί κ. Δήμαρχε;)
Αυτός ή αυτοί που είχαν την ιδέα της διαρροής , αντί της ωφελούμενης επίσημης ανακοίνωσης, υποστηρίζουν ότι « οι λόγοι που οδήγησαν στην καταψήφιση και μη απαλλαγή της προηγούμενης διοίκησης, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, είναι οι εξής:»

( ΣΣ Ποια πρακτικά όμως; Πότε και που ανακοινώθηκαν αυτά;
Και πως ξαφνικά ανακαλύφθηκαν και τόσο καιρό ήταν χαμένα; )
Δηλαδή:
1.        Αμοιβές 1.811.080 + 400.000€ αποδείξεις δαπανών (πάρα πολύ προσωπικό, άρα, εις βάρος της επιχείρησης).

2.Ενοίκιο εστιατορίου: 142.000€ στην διετία αλλά τους πλήρωσε η επιχείρηση 150.000€ για έξοδα υποδοχής και φιλοξενίας και για ΚΑΠΗ.

3.Για φωτοτυπίες και γραφική ύλη υπάρχουν τιμολόγια ύψους 83.000€.

4.Για έξοδα καθαριότητας δαπανήθηκαν 112.000€ εκ των οποίων οι 32.000€ το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Από όσο μετρήθηκε αγοράστηκαν περίπου 980 χλωρίνες και υγρά πατώματος τους τελευταίους 3 μήνες.

5.Για έξοδα συντήρησης περιβάλλοντος χώρου και καλλωπιστικών φυτών δαπανήθηκαν την διετία 2009 –2010 135.000€.

6.Στον κωδικό εκσυγχρονισμός υδροθεραπευτηρίου λαϊκά που κόστισε 68.246,03€ τα τιμολόγια ξεκινούν 24/01/2009, σταματούν 24/02/2010 και εμφανίζονται ως δια μαγεία μετά από 10 μήνες και συγκεκριμένα στις 09/12/2010 και 15/12/2010 δύο τιμολόγια ύψους 10.500,00€.

7.Στον κωδικό ανάπλαση παραποτάμιας περιοχής αναψυκτηρίου, όλες οι προμήθειες έγιναν τον Οκτώβριο 2009 αξίας περίπου 5.000€ και η εργασία τον Οκτώβριο του 2010 αξία περίπου 7.000€. Τι μεσολάβησε το συγκεκριμένο διάστημα?

8.Φαίνετε να πραγματοποιήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα με αποδείξεις δαπανών, ύψους 32.000€.

9.Δαπάνη για παγκάκια 19.940€ στις 30/04/2010 και στις 21/12/2010.

10.Κατασκευάστηκαν γεφυροδιαβάσεις τον Ιούνιο και Δεκέμβριο 2010 ύψους 20.500€.

11.Δαπάνη για διαμόρφωση ορειβατικών διαδρομών 86.660€.

12.Για έπιπλα και εξοπλισμό αναψυκτηρίου δαπανήθηκαν 21.220€ αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες τα έπιπλα του αναψυκτηρίου αγοράστηκαν το 2007.

13.Λοιπός εξοπλισμός ξενοδοχείων 45.941,30€ εκ των οποίων οι 11.000€ έγιναν τον 11/2010 και 12/2010. Μιλάμε για περίπου 200 πετσέτες και 150 σεντόνια που αγοράστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.

14.Προμήθεια για σωλήνες – γωνίες – τάπες – βάνες – τσιμέντα – γυψοσανίδες ύψους 71.700€ όλες μέσα στον Δεκέμβριο του 2010.

15.Επίσης κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι δαπάνες που έγιναν για μεταφορά μπαζών έπειτα από αναπλάσεις ή διαμορφώσεις και το μεγαλύτερο πλήθος έγινε με αποδείξεις δαπάνης, αυτοί που φαίνονται λήπτες των αποδείξεων αυτών είναι γυναίκες.

Τελειώνοντας ξαναρωτάμε κ. Δήμαρχε. Γιατί όλα αυτά δεν τα λέγατε τόσο καιρό; Τι άλλαξε . Περνάει μήπως ο καιρός και δεν έχετε άλλα χαρτιά να πολιτευθείτε;
Γιατί δεν ζητήσατε έλεγχο σε βάθος  και επί της δικής σας θητείας όπως διατυμπανίζατε με σθένος και περηφάνια στο δημοτικό συμβούλιο;
Τι φοβάστε;

6 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ Κ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΥΝ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ(ΞΕΡΟΥΜΕ ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ).ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΜΑΥΡΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ)ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ΄;
    ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ? ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΕΤΣΙ ΑΝΩΝΥΜΑ Κ ΓΕΝΙΚΑ.ΠΕΣ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ? ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ Κ ΡΩΤΗΣΕ.ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ? Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ...

      Διαγραφή
  3. ερχεται η σειρα του Ζερζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για απολογία έρχεται η σειρά του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι, για να σας @@@@@@@!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)