Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ανούσια συνέντευξη της Αναπτυξιακής Πέλλας για το χιονοδρομικό





Συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας, χωρίς  ιδιαίτερη ουσία τελικά από την Διοίκηση της Αναπτυξιακής Πέλλας για  το θέμα  που προέκυψε σχετικά με την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου .

Το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής φάνηκε να αποποιείται των ευθυνών στη δυσλειτουργία του χιονοδρομικού επιρρίπτοντας τις ευθύνες καθαρά στους διαχειριστές, οι οποίοι άφησαν  μεγάλο χρέος. Απαντώντας  ο Θ. Θεοδωρίδης στους ισχυρισμούς της εταιρείας που διαχειρίστηκε το χιονοδρομικό  για δήθεν χρηματισμό του  και εκβιασμό από την πλευρά του ,τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη ,η οποία θα το διαλευκάνει και θα δώσει τις όποιες απαντήσεις .
Για το σκηνικό απαξίωσης και εγκατάλειψης που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν και τις έντονες διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής , δόθηκαν ελάχιστες απαντήσεις. Διευκρίνισαν πάντως ότι από τα χρήματα που διεκδικούν από την διαχειρίστρια εταιρία θα πληρώσουν πρώτα τους απλήρωτους εργαζόμενους.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι Δήμαρχοι Αλμωπίας και ΄Εδεσσας.


Από την συνέντευξη προέκυψε ότι ειδική πενταμελής επιτροπή θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο χιονοδρομικό κέντρο σχετικά με την παρούσα κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που είχαν παραδοθεί στην εταιρεία.
Σε ασφαλιστικά μέτρα για την λήψη 161.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε μισθώματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα και σε νομικές διαδικασίες για να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία που το διαχειρίζεται έχει προχωρήσει η Αναπτυξιακή Πέλλας ΑΕ για λόγους μη τήρησης των συμβατικών της υποχρεώσεων.
Όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη, ο αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε μήνυση κατά των εκπροσώπων της εταιρείας για συκοφαντική δυσφήμιση.
 Ο .Θ. Θεοδωρίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισήμανε ότι η εταιρεία δεν κατέβαλε το ποσό που όφειλε στην Αναπτυξιακή Πέλλας ενώ δεν τηρούσε και άλλες συμβατικές της υποχρεώσεις όπως ο καθαρισμός του δρόμου και η συντήρηση των μηχανημάτων. Για το σκοπό αυτό, το επόμενο χρονικό διάστημα ειδική πενταμελής επιτροπή θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο χιονοδρομικό κέντρο σχετικά με την παρούσα κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που είχαν παραδοθεί στην εταιρεία.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές της αντιπεριφέρειας Πέλλας με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την επενδυτική αξιοποίηση του χιονοδρομικού. "Είμαστε σε διαπραγμάτευση" σχολιάζει ο αντιπεριφερειάρχης και εκφράζει την ελπίδα εντός του Απριλίου να ληφθεί απόφαση για την παραχώρηση του κέντρου για τουλάχιστον μία δεκαετία, ενδεχομένως και για είκοσι χρόνια. Έτσι, όπως τονίζει, θα είναι βιώσιμη η επένδυση και θα μπορεί να βρεθεί επενδυτής που θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής. "Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ωριμότητα στον σχεδιασμό παρά το γεγονός ότι έχουν επισκεφτεί το Βόρα, επενδυτές από τη Ρωσία αλλά και από τη Θεσσαλονίκη" προσθέτει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)