Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Υπάρχει λύση! Συμπόρευση με το ΚΚΕ και Λαϊκή Συμμαχία για να αλλάξει τάξη στην εξουσία


         Ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ ) στη Σκύδρα πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ το βράδυ της Κυριακής 26 Μάη.


         Ομιλήτρια η Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας, που παρουσίασε την Πολιτική Απόφαση του πρόσφατου 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα :
         «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε παντού, και εδώ από τη Σκύδρα της  Πέλλας, είναι ότι: Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ( οικονομική καπιταλιστική κρίση, σαπίλα, ατελείωτα προ-βλήματα για όλο το λαό, κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής,… ) υπάρχει λύση και διέξοδος σε όφελος του λαού, αρκεί αυτός να πάρει αυτήν την υπόθεση επιτέλους στα χέρια του.
         Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε μια κατάσταση που λίγο πολύ, κάθε λαϊκή οικογένεια ζει, ούτε να απαριθμήσουμε μέτρα και αποφάσεις που κάθε τρις και λίγο μαγειρεύει και σερβίρει η συγκυβέρνηση με την τρόικα. Είναι φτηνή προπαγάνδα ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι όλα αυτά τα μέτρα που παίρνει, το κάνει «για το καλό του κοινωνικού συνόλου» γιατί  όταν μιλάνε για την εθνική οικονομία εννοούν την καπιταλιστική, δηλαδή τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ενδιαφέρονται για τους κηφήνες, τους καπιταλιστές και τα κεφάλαιά τους, τα κέρδη τους.
       Η πρόταση του ΚΚΕ η μόνη ρεαλιστική. Σαν Κόμμα επιβεβαιωθήκαμε για τη «θύελλα που έρχεται» και δεν χαιρόμαστε γι’αυτή την επιβεβαίωση, άρα καθόλου δεν καταστροφολογούσαμε. Υπάρχει φιλολαϊκή λύση εξόδου από την κρίση, κι αυτή είναι η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, η μόνη ρεαλιστική που συμφέρει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τη λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα υποφέρει.
       Με  αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων με βασική προϋπόθεση : Ο λαός με τη δική του κυβέρνηση & εξουσία να έχει στα χέρια του τα εργαλεία ( κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, εργατικό λαϊκό έλεγχο , ισότιμη συνεργασία με άλλες χώρες ).
       Μπορούμε να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, μπορούμε να φρενάρουμε άλλα, χρειάζεται ενεργοποίηση όλων και όχι η ψευδαίσθηση ότι κάποιος άλλος - αντιπρόσωπος, εκπρόσωπος θα μου λύσει το πρόβλημα.
       Ο λαός, με καλά οργανωμένους μαζικούς και περιφρουρημένους αγώνες, να παλέψει για το δίκιο του, να μην στοιχηθεί στα σενάρια συμμαχιών είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ( Αυταπάτες για κατάργηση - επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, κυβέρνηση της αριστεράς ). Και οι δυο συγκατοικούν στο ίδιο αντιδραστικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και οι δύο θέλουν να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση, δεν αμφισβητούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν αμφισβητούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
       Όχι χειραγώγηση από διάφορους συμπληρωματικούς «δορυφόρους» (  Αλαβάνος με το «σχέδιο Β», Κόμμα της δραχμής, νέοι σχηματισμοί – συμπληρώματα  τύπου Κατσανέβα, Λοβέρδου, Ζώη, Νικολόπουλου και έπεται συνέχεια...
      Η καλλιέργεια αυταπατών, εύκολων λύσεων του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί προσδοκίες, αλλά δεν πρέπει να κρύψει ότι μετεξελίσσεται στον άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης, τη σοσιαλδημοκρατία,  που μαζεύει συστάσεις ανά τον κόσμο από τους ιμπεριαλιστές, δίνει εξετάσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και γι' αυτό ακριβώς δεν το 'χει και σε τίποτα να συνεργαστεί και κυβερνητικά ακόμα και με εθνικιστές τύπου Καμμένου.
      Δεν υποτιμούμε καθόλου το ρόλο της Χρυσής Αυγής, που τη στηρίζει, τη θρέφει και την αξιοποιεί το σύστημα, είναι η ακραία φωνή του, στήνει δουλεμπορικά γραφεία για εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο, μιλάει για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, επιτίθεται σε βάρος μεταναστών και εργαζομένων που αγωνίζονται. Προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργαζόμενους για να μείνει στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία.
            Δεν αντιμετωπίζεται μαζί με τα κόμματα που έχουν ευθύνη για την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».Ούτε με επίκληση του συνταγματικού τόξου ή με βάση τους λεγόμενους αντιρατσιστικούς νόμους της ΕΕ. Μπορεί να την απομονώσει το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, οι σύλλογοι της νεολαίας ( π.χ. Νάουσα, Αγρίνιο,… ).
         
          Το κάλεσμα που απευθύνουμε για συμπόρευση με το ΚΚΕ και στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας, δεν είναι φυσικά εκλογικό. Παλεύουμε για συμπόρευση στο κίνημα εργατικό – αγροτικό-ΕΒΕ-νεολαία-γυναίκες. Στο κίνημα ο εργάτης, ο αγρότης, ο επαγγελματίας  μπορεί να δει ποιος είναι μαζί του και ποιος απέναντι, να ξεπεράσει τους φόβους και την ανασφάλεια, μπορεί να καταλάβει ότι ο πραγματικός στόχος δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ χτες, η ΝΔ σήμερα, η συγκυβέρνηση, αλλά μαζί τους και τα μονοπώλια και η εξουσία τους. 
          Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ χωρίς προαπαιτούμενο την πλήρη συμφωνία με το Πρόγραμμα του. Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας για την αλληλεγγύη, τη στήριξη του εισοδήματος, για να αντικρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, με σαφή αντικαπιταλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, με πάλη προς την κατεύθυνση της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.
        Η απάντηση στο επιχείρημα πως το ΚΚΕ «όλα τα παραπέμπει στο Σοσιαλισμό και τη Δευτέρα Παρουσία» δίνεται από τη καθημερινή δράση του ΚΚΕ και του λαού στο πλάι του ( άνεργοι, τρόφιμα, ιατρικές συμβουλές, μαθήματα για τα παιδιά τους, επανασύνδεση του ρεύματος... )
         Η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα, κατέληξε η Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου, έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, πολυάριθμο ικανό εργατικό δυναμικό, επιστημονικό δυναμικό, δυνατότητα να θρέψει το λαό της, έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές . Άλλη εξουσία χρειάζεται, εργατικό - λαϊκό κράτος χρειάζεται, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς χρειάζεται, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό με στόχο την ανάπτυξη σε όφελος του λαού».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)