Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας τον εμπρησμό αυτοκινητων του Δασαρχείου Αριδαίας




 
ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 
  Η πρόσφατη βανδαλιστική ενέργεια με τον εμπρησμό των υπηρεσιακών αυτοκινήτων του Δασαρχείου Αριδαίας  είναι απολύτως καταδικαστέα και εξοργιστική. Ιδιαίτερα όταν το Δασαρχείο Αριδαίας είναι το δεύτερο Δασαρχείο της χώρας και η σημασία του τόσο για την οικονομική ζωή της Αλμωπίας όσο και για την προστασία του Δασικού Περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική. 
  Σε μια εποχή που η μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης αφήνει χωρίς στοιχειώδεις πόρους την Δασική Υπηρεσία, που αποδυναμώνει την δυνατότητα της για ουσιαστική προστασία του σημαντικού Δάσους της Αλμωπίας ( έλλειψη αυτοκινήτων, έλλειψη καυσίμων κ.λ.π.) η αποτρόπαιη ενέργεια βανδαλισμού εναντίον της είναι ευθεία επίθεση σε όλη την κοινωνία της Αλμωπίας και όλης της χώρας. Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
  Στην κατάσταση που δημιουργήθηκε τυχόν καθυστέρηση της αποκατάστασης της δυνατότητας της Δασικής Υπηρεσίας να κινηθεί θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα τόσο στην έγκαιρη και ορθολογική διαχείριση του Δάσους αφήνοντας χωρίς δουλειά τους υλοτόμους της Αλμωπίας όσο και στην απολύτως αναγκαία περιφρούρηση του Δάσους από την μάστιγα της παράνομης λαθροϋλοτομίας για εμπορική χρήση που καταστρέφει το δάσος και υποθηκεύει το αύριο των υλοτόμων.
  Καλούμε την πολιτεία σε άμεση ευαισθητοποίηση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Να εξοπλιστεί το Δασαρχείο αμέσως με αυτοκίνητα. Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της Αλμωπίας σε επαγρύπνηση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του δάσους της Αλμωπίας. Καλούμε τους υλοτόμους να προστατεύσουν το δάσος της Αλμωπίας, να εξασφαλίσουν την μελλοντική εργασία τους απομονώνοντας τους ελαχίστους κοντόφθαλμους που στο όνομα του παράνομου και πρόσκαιρου πλουτισμού υποθηκεύουν το μέλλον όλου του κλάδου. Να μην θιγούν για κανένα λόγο οι υλοτόμοι που αγωνίζονται να ζήσουν τις οικογένειες τους μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον λαό και την χώρα μας. 
   
Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)