Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες ...



 
                    Σάββας Λαμπρίδης
Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ
          



       Θα μπω αμέσως στο θέμα, στο «ψητό» που λένε Λαϊκά, χωρίς κουβέντες βαρύγδουπες για να σας εντυπωσιάσω ή να σας παρασύρω στην καινή σκέψη.

Γιατί καταστραφήκαμε; Γιατί μείναμε χωρίς δουλειές; Γιατί τα παιδιά μας θα πρέπει να δώσουν τη Νιότη και τον ιδρώτα τους για να χτίσουν τα ξένα, όπως δυο γενιές πίσω και ο τόπος μας να ρημάξει;
Γιατί ξεπουλάνε την Πατρίδα μας και εμείς τους κοιτάμε σαν να μη συμβαίνει τίποτε;
Γιατί στο όνομα μιας ψευτό-ομοσπονδίας ( και πρωτοστατούν αυτοί που με τον εθνοφασισμό τους αιματοκύλησαν τον πλανήτη)  λέμε ναι σε όλα και πολτοποιούμαστε σαν σκουλήκια αρκεί η μπότα που μας πατάει να είναι Ευρωπαϊκή; 
        Θα μπορούσα με λόγια στρογγυλεμένα και απαλά, σαν αυτά των κουστουμαρισμένων παρασίτων που έγδαραν τη ζωή μας τόσα χρόνια, να σας πείσω ότι κάποιος θα βρεθεί και θα μας σώσει.
Όχι! Ένα μόνο πράγμα μας αρμόζει: η Αλήθεια και μόνο αυτή!
 Γιατί το μπόι ενός Λαού μετριέται με το πόση Αλήθεια  και Δημοκρατία μπορεί να αντέξει.
Και εμείς μάλλον δεν αντέξαμε, πολλά χρόνια τώρα, τίποτε από τα δύο.

       Τα χρόνια πέρασαν μέσα στην ησυχία και ο καθένας μετά την κούραση της ημέρας μετρούσε τα δικά του, τα μοναδικά, που αλλουνού μάτι δεν έπρεπε να βλέπει ή να ξέρει!
Και τη βόλεψη μας την μπερδέψαμε με την Λευτεριά!
Ο αγώνας δεν ήταν πια για την Πατρίδα αλλά για τα τέσσερα ντουβάρια που ζούσαμε και τα βαφτίσαμε Πατρίδα...!
Σπρωχνόμασταν ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο και τη ζωή του θα κάνει καλύτερη από του γείτονα. Ποιος θα καρπωθεί περισσότερα και με λιγότερο κόπο...! Και όταν προκόβαμε εμείς, νομίζαμε ότι πρόκοβε και η Πατρίδα !

        Αλλά δεν ήταν έτσι.
Η πατρίδα φτώχαινε μαράζωνε, από τα πλούτοι μας.
Και όχι ότι η πατρίδα θα γινόταν πλούσια με τους παράδες μας αλλά τα πλούτη δε μας βοήθησαν να γίνουμε εμείς καλύτεροι  για αυτήν!

       Δεν μάθαμε να αγαπάμε περισσότερο και να προστατεύουμε το έξω από το σπίτι μας. Δε ψάξαμε την Ιστορία μας παρά μείναμε σε κραυγές άναρθρες σαν τυφλοί οπαδοί, δε διεκδικήσαμε.
Κάναμε την πάπια όταν η «Δημοκρατία» ερχόταν με αεροπλάνο και ο «Σοσιαλισμός» άνοιγε απλά μετά την κάλπη.
       Δεν αρνηθήκαμε το χάλασμα, τη δωροδοκία. Αφήσαμε τους διαφθορείς να μας διαφθείρουν.
Να μας χτυπάνε στην πλάτη, να μας κλείνουν το μάτι και με θράσος να κάνουν τα δικαιώματά μας ρουσφέτι.

       Χρόνια, απάτης και ρεμούλας αυτοί που κυβέρνησαν, που δεν είναι άγνωστοι αλλά έχουν ονοματεπώνυμα, διέβρωσαν τα πάντα και σήμερα λένε πως μας «σώζουν. Έβαλαν στο χέρι το Λαό και τον έκαναν συνένοχο για να μην αντιδράει.
Μας κράτησαν και μας κρατάν μακριά από τον πολιτισμό και μας θάβουν στη βρομιά του σκυλάδικου.
Γιατί πως αλλιώς, πως θα εξαρτιόμασταν από αυτούς και τις φατρίες τους;
        
       Ακόμη και οι πνευματικοί μας δάσκαλοι λαδώθηκαν και αποστάτησαν από το καθήκον τους. Καθήκον που ήταν να ξυπνάν την κοιμισμένη συνήδηση του Λαού και να τον κάνουν ρομφαία κόντρα στο άδικο. Αλλά αντ΄ αυτού μεγαλοπιάστηκαν και άρχισαν να χαϊδολογιούνται με τους διαφθορείς.
Και όπως έλεγε ο Καστοριάδης, το όνειρο σήμερα του διανοουμένου είναι να γίνει σύμβουλος του πρίγκιπα. 

      Την κακομοιριά και τη δυστυχία την κάλυψαν με τα βεγγαλικά της ανάπτυξης τους, που τώρα πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας οδηγώντας μας στο σκοτάδι μιας και αυτά έσβησαν.
Μείναμε χάνοι να χάσκουμε μπρος στη  λάμψη τους  και ζαλιστήκαμε χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι μας πίνουν το αίμα, ότι μας παίρνουν τη ζωή.
      Δεν πτώχευσε η Ελλάδα, δε χρεοκόπησε, γιατί η Ελλάδα είναι Ιδέα και οι Ιδέες δεν χρεοκοπούν .
Πτώχευσαν και Χρεοκόπησαν Αυτοί! Όχι ο Λαός!
Χρεοκόπησε το σύστημά τους και οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή όπως οι ακρίδες έναν έφορο αγρό.
Που αφού κατασπαράξουν τα σπαρτά του, κατόπιν αλληλοτρώγονται και οδηγούνται στην εξαφάνιση! 
     Ε, λοιπόν βρισκόμαστε ακριβώς εδώ! Τη στιγμή που καταβροχθίζουν με λαιμαργία ό,τι υπάρχει στο κράτος  και στο τέλος θα οδηγήσουν σε εξαφάνιση όλο το σύστημα άσχετα αν εξαφανιστούν και αυτοί.
Είναι μισάνθρωποι και καταστροφικοί!

       Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να βγάλουμε τον τρόμο από τα μάτια μας και να αντισταθούμε. Να πάψει να φωλιάζει ο φόβος και η ενοχή μέσα μας. Να σηκώσουμε την Αλήθεια και τη Δημοκρατία ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορούμε, για να μην αντέξουν τη λάμψη της και να εξαφανιστούν. Πρέπει να διώξουμε τους διαφθορείς, τους ψεύτες και τους προστάτες των λαμόγιων.      
      Πρέπει να διεκδικήσουμε το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των παιδιών μας. Και ο δρόμος είναι ένας...: να τους δείξουμε ότι δε χρειαζόμαστε τίποτε από αυτά που μας εκβιάζουν ότι θα χάσουμε αν δεν τους προσκυνήσουμε.
Και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η Δικαιοσύνη και Δημοκρατία!
Γιατί αυτά δεν αγοράζονται ούτε με Ευρώ ούτε με Δραχμές, αλλά με αγώνα, πείσμα και πίστη σ΄ αυτά τα ιδανικά και στο μέλλον των παιδιών μας. 

18 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΑΒΒΑ
    ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. esy re file poy ta grafeis ola ayta thewreis ton eayto soy paragwgiko kai xrhsimo....otan to kratos se plhrwnei gia na pineis kafedes...poses wres douleyeis re xaramofah kati dimosioi ypaliloi san kai esena mas exoun ferei edw pou eimaste ante oust sthn diathesimothta...doulepss esy pote sth zoi sou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε Σάββα από ορθογραφία πως πάς; δεν έμαθες την λεξη ¨συνείδηση¨ και ¨εύφορος¨;. Όσο για το κείμενο σου καλά τα έγραψες για το τι κακό έκαναν οι άλλοι, με την τομαριστική συμβολή του 80% του λαού βεβαίως. Στο τέλος όμως θα έπρεπε να γράψεις ένα-ένα τι θα κάνετε εσείς και όχι ευχολόγια. π.χ. γιατί δεν γράφεις τι θα κάνετε με τους απολυθέντες; θεωρείς σωστή και δίκαια την απόλυση τους; οι λέξεις ¨επαναπρόσληψη των απολυθέντων¨ θα σας απασχολήσουν, αν αναλάβετε την εξουσία; ή θα διαμαρτύρεσαι μόνο όταν θα απολυθείς εσύ; Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί θέλεις να αλλάξεις την παράδοση των ¨κλεφτών και αρματολών¨, αυτή η παράδοση φίλε δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα το δείς καλύτερα όταν (εάν) γίνεται κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η βλακεία είναι ανίκητη αγαπητέ 11:44 ! Δεν κατάλαβες τι γράφει; Απλά τα λέει ο Σάββας αλλά μάλλον καφέδες έπινες και πίνεις εσύ γι αυτό γράφεις στα γκρίγκλις γιατί τα ορθογραφικά σου λάθη θα σκοτώνουν ελέφαντα και κρύβεσαι!
    Αμόρφωτε μισάνθρωπε, κάτι σαν και εσένα διαλύσαν την κοινωνία και συντηρούσαν τους αλήτες!
    Στη διαθεσιμότητα πρέπει να πας εσύ και η φάρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψυχολογική αυτοκριτική λέγεται αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Simfono me ton 11.44 ase mas re sawwa. Pane Kane kamia douleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σάββας, ρε ανώνυμοι ασπάλακες που τον βρίζετε, βγήκε επώνυμα και είπε τη γνώμη του. Έσείς έχετε τα κότσια (ή τ΄......)να βγείτε επώνυμα;
    Συμφωνώ με τον 9.35΄για τη βλακεία και τα γκρίκλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΤΗ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΡΙΖΑ ΑΦΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αριστη περιγραφη της πραγματικοτητας αλλα απο ανθρωπο που εκμεταλευτηκε αυτο το σαπιο συστημα και ειναι στην ευνοημενη μεριδα των ανθρωπων που τους χορταινει η εξουσια και εχουν την δυνατοτητα να αμπελοσοφουν και να διαμαρτυρονται, οσο για την διαχειρηση της εξουσιας απο το κομα που εκπροσωπει, δεν αναμενω κατι γιατι τα περισσοτερα προσωπα που θα την διαχειρηστουν ηταν στενα δεμενοι και εξουσιαζαν πολλα χρονια πριν και μαλιστα σε χρονιες πασοκ -- -- αληθεια ρε παιδια του συριζα τοσο γρηγορα πιστευεται οτι ξεχασαμε τα προσωπα σας και την παρουσια σας κοντα στους υψηλους αξιοματουχους των πρωην μεγαλων κοματων ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάββας Λαμπρίδης23 Ιουλίου 2013 στις 4:40 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε "9:29¨
    Θα ήθελα να είσαι επώνυμος για να είναι και γόνιμος ο διάλογος μας.
    Σε ευχαριστώ για την ανακάλυψη δύο ορθογραφικών λαθών (ανάμεσα σε δεκάδες λέξεις) του κειμένου και αυτό δείχνει ότι το διάβασες με προσοχή!
    Αλλά με το κείμενο μου δεν ήθελα να κάνω μια παράθεση του τι "θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ...αν και πότε..." θα εκλεγεί κυβέρνηση.
    Αλλά να ανοίξω μια συζήτηση για τι πρέπει εμείς να διεκδικήσουμε και να μην περιμένουμε το "σωτήρα" όποιος και αν είναι αυτός ! Γιατί ότι διεκδικείς και προστατεύεις αυτό μένει!
    Τα άλλα όλα, αυτά που σου πρόσφεραν εύκολα, έρχεται κάποιος άλλος και σου τα αφαιρεί απλά με "υπουργικές αποφάσεις νομοθετικού περιεχομένου" και εσύ χαζεύεις.
    Όσο για τους απολυθέντες ή τους προς απόλυση αυτοί δεν είναι μόνο οι μερικές χιλιάδες από το Δημόσιο Τομέα! Αλλά 2.000.000 ΄Έλληνες και από τον ιδιωτικό τομέα. Και θα ήμουν βλάκας αν νοιαζόμουν ή νοιαζόμασταν μόνο για το τομάρι μας( άλλωστε αυτό στηλιτεύω)!
    Άρα το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Ελλάδα και όχι απλά στις συντεχνίες του Δημοσίου!
    Πρέπει να σταματήσουμε την ανθρωποφαγία και το μίσος του ενός προς τον άλλον γιατί έτσι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα αυτών που μας καταστρέφουν.
    Και τελικά μην εύκολα ρωτάμε "Τι Θα Κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ" (το ¨Θα¨το ζήσαμε και ξέρουμε... το έσπειραν και δε φύτρωσε ) αλλά τι εμείς ο Ελληνικός Λαός πρέπει να διεκδικήσουμε από το ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΏΣΗ! Γιατί αν είναι ξανά μόνο η θέση εργασίας μας... τότε μάλλον θα είμαστε στο ίδιο σημείο.
    Εύχομαι την επόμενη φορά να επικοινωνήσουμε Επώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποια είναι η άποψη του αρθρογράφου για την Ελληνική σημαία που έστησαν οι νέοι των Προμάχων στο βουνό του χωριού και κατ επέκταση ποια είναι η άποψή του για την Ελληνική σημαία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΑΒΒΑΣ Ο ΔΕΞΙΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΚ ΣΕΡΒΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλέ μου άνθρωπε 11:31, πέρα από την ανώνυμη τυφλή χολή που βγάζεις, τι σχέση έχουν αυτά με το κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από μπλα μπλα πάντα καλός ο Σάββας.....και επειδή δεν γράφεις γκρικλις δεν σημαίνει ότι ξέρεις και ελληνικά,ούτε επειδή μιλάς επώνυμα έχεις δικαίωμα να αποκαλείς μισάνθρωπους τους ανθρώπους που έστω και ανώνυμα εναποθέτουν την γνώμη τους. Άλλωστε και εσύ τους απαντάς ανώνυμα στην συνέχεια. Εκ του ασφαλούς όλοι λέμε επώνυμα την γνώμη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΠΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΕΙΡΑ ΛΑΘΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΘΟΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΕΓΝΩΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥΣ;;;;;;;;;; ΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΡΗΤΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΘΕΝΤΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρεπει να διωξουμε τους προστατες τους διαφθορεις , τους ψευτες και τους προστατες των λαμογιων.
    Τωρα φιλε Σαββα τι να σου απαντησω. Τα λαμογια ολα εσεις τα μαζεψατε
    (βλεπε Φωτοπουλο) και λοιπους συνδικα/ες του δημοσιου.
    Δυστιχως για ολους εσας τους επαναστατες το διεθνες περιβαλον ειναι αλλο και δεν σηκωνει επαναστατες. 100 δις usd εξαγωγες κανει η Βενεζουελα και ο λαος ειναι στην εξαθλιωση. Ενα παραδειγμα ανεφερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)