Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αποκλεισμός του Δήμου Σκύδρας από την κατανομή των κονδυλίων για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες



ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗ Θ.ΤΖΑΚΡΗ




Ερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό του Δήμου Σκύδρας από την κατανομή των κονδυλίων του Υπ. Εσωτερικών για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη.
Όπως αναφέρει η κ. Τζάκρη στην ερώτησή της, ενώ ο Δήμος Σκύδρας υπέστη ζημιές στις υποδομές του από την πλημμύρα της 26ης Φεβρουαρίου 2013 και συγκεκριμένα ζημία ύψους 72.000 ευρώ στην μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην θέση Άνω Λιποχώρι και ζημίες σε αγροτικούς δρόμους και αγροτικές γέφυρες στις τοπικές Κοινότητες Νέας Ζωής, Κρανιάς, Αρσενίου, Μαυροβουνίου, Προφήτη Ηλία, Μανδάλου και Ανύδρου ύψους 50.000 ευρώ τις οποίες προσδιόρισε με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε να του καταβληθούν τα απαραίτητα κονδύλια προς αποκατάσταση αυτών, εντελώς άδικα και αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθη στην κατανομή των κονδυλίων σε διάφορους Δήμους σε ολόκληρη την επικράτεια στην οποία προέβη πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών για ζημιές που υπέστησαν από θεομηνίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί στην αποπληρωμή των ιδιωτών που εργάστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η κ. Τζάκρη στην ερώτησή της ζητά την άρση αυτής της αδικίας και την χρηματοδότηση του Δήμου Σκύδρας με το ποσό των 120.000 Ευρώ που αντιστοιχεί στις ζημίες που υπέστη αυτός από την θεομηνία της 26ης Φεβρουαρίου.

----------
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

    «Κύριε Υπουργέ,

    Με το υπ’ αριθ. 5963/29-3-2013 έγγραφό του, που απευθύνονταν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Σκύδρας ενημέρωνε το Υπουργείο για τις ζημιές που υπέστη σε υποδομές του εξαιτίας της πλημμύρας της 26ης Φεβρουαρίου 2013 αιτούμενος οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση αυτών.
    Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Σκύδρας στο ως άνω έγγραφό του ενημέρωνε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι εξαιτίας της θεομηνίας προκλήθηκε ζημία στην υποδομή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην θέση Άνω Λιποχώρι, την οποία προσδιόρισε στο ύψος των 72.000 ευρώ και αιτούνταν από το Υπουργείο Εσωτερικών να του καταβληθούν προς αποκατάσταση αυτής, ενώ προσδιόρισε σε 50.000 ευρώ τις ζημίες που προκλήθηκαν την ίδια ημέρα σε αγροτικούς δρόμους και αγροτικές γέφυρες στις τοπικές Κοινότητες Νέας Ζωής, Κρανιάς, Αρσενίου, Μαυροβουνίου, Προφήτη Ηλία, Μανδάλου και Ανύδρου, τα οποία και αιτήθηκε με το ίδιο ως άνω έγγραφο να του καταβληθούν προς αποκατάσταση αυτών.
    Ενώ όμως πράγματι ο Δήμος Σκύδρας προέβη στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές του, εντελώς άδικα και αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθη στην κατανομή των κονδυλίων σε διάφορους Δήμους σε ολόκληρη την επικράτεια στην οποία προέβη πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών για ζημιές που υπέστησαν από θεομηνίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί στην αποπληρωμή των ιδιωτών που εργάστηκαν για την αποκατάσταση αυτών και να αντιμετωπίζει ένα επιπλέον οικονομικό πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στην γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι ΟΤΑ, εξαιτίας της μειωμένης χρηματοδότησής τους από την πολιτεία.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Προτίθεσθε να προβείτε στην χρηματοδότηση του Δήμου Σκύδρας με το ποσό των 120.000 ευρώ που αντιστοιχεί στις ζημίες που υπέστη αυτός από την θεομηνία της 26ης Φεβρουαρίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)