Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ



Δεν έχει λόγο ύπαρξης


   Απαντώντας στην επιστολή της 18-7-2013 με αριθμό  πρωτοκόλλου  24035  του Δήμου Αλμωπίας και με θέμα την επαναφορά της εμποροπανήγυρης στην Αριδαία, σας δηλώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είναι αντίθετος με αυτήν την κίνηση και δεν καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο ξαναβάζετε το θέμα για συζήτηση, από την στιγμή που στην σύσκεψη η οποία έγινε στο Δημαρχείο, τόσο εμείς, όσο και ο    Σύλλογος Λαϊκών Αγορών Αριδαίας και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας,  ήμασταν αρνητικοί στην επαναφορά της.
   Θεωρούμε ότι η   εμποροπανήγυρης είχε λόγο ύπαρξης, μέχρι την δεκαετία του 60, όταν το εμπόριο δεν ήταν οργανωμένο, ήταν κατά βάση πλανόδιο και στην αγορά δεν υπήρχαν όλα τα προϊόντα, ενώ σήμερα είναι κύρια στεγασμένο και υπάρχουν πλέον όλα τα προϊόντα, στα ράφια των καταστημάτων.
   Ειδικά αυτήν την χρονική περίοδο, που η κρίση μαστίζει όλη την χώρα, πιστεύουμε ότι είναι εγκληματικό, το να επαναφέρετε τέτοια θέματα, όταν η πλειοψηφία των εμπόρων, αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για να κρατήσει τα μαγαζιά της ανοιχτά.
    Για του λόγου το αληθές και για να είμαστε σίγουροι ότι έτσι έχουν τα πράγματα, ρωτήσαμε τον Εμπορικό Σύλλογο των Γιαννιτσών,  όπου εδώ και χρόνια υπάρχει εμποροπανήγυρης και μας απάντησαν ότι εκεί όσο διαρκεί αυτή δεν δουλεύουν ούτε τα μαγαζιά, ούτε οι τοπικοί «λαϊκατζήδες».  Οι μόνοι που δουλεύουν είναι ένα «κύκλωμα»  που δουλεύει αποκλειστικά σε εμποροπανηγύρεις. Επιπλέον μας διαβεβαίωσαν ότι για ένα διάστημα τριών μηνών, μετά την εμποροπανήγυρη η αγορά είναι «πεθαμένη». Αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε όσους εμπόρους έχουν ομοειδή εμπορεύματα.       
                                                                         





ΓΙΑ   ΤΟ  Δ. Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΚΟΤΣΙΔΗΣ  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ                                             ΘΥΣΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)