Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ : ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ






ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΩΣΕ 4.400 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ. ΓΙΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΡΑΓΕ;





Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες της Αλμωπίας για τις ζημίες που προκάλεσαν στην θητεία τους στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου, δήμαρχοι και ορισμένοι από τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και επίορκοι υπάλληλοι, διαμαρτύρονται επειδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τους παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη όπου πέφτει βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια τους. Εξακολουθούν να κάνουν λόγο για «κυνηγητό, εμπάθεια και δικομανία» αντί να κάνουν έστω και για λίγο την αυτοκριτική τους .
Από την άλλη  οι «συνήθεις  άγνωστοι αγανακτισμένοι πολίτες» ,που δεν είναι πλέον άγνωστοι, αντί να αγανακτούν και να καταθέτουν ανυπόστατες καταγγελίες για τα έργα που ανιδιοτελώς προσφέρω στο τόπο μου, θα έπρεπε να αγανακτούν με αυτούς που ζημίωσαν τον τόπο με εκατομμύρια ευρώ, τους οποίους μπορούν πολύ εύκολα να βρουν αν κοιτάξουν στο καθρέπτη τους.
Δεν αναρωτήθηκαν τόσα χρόνια, όλοι αυτοί οι «θυμωμένοι και αγανακτισμένοι» που πήγαν τόσα χρήματα; Η αντρίκια αγανάκτηση δεν κρύβεται όμως πίσω από την ανωνυμία.
Αναρωτιέμαι εύλογα και εγώ, αλλά και κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, γιατί διαμαρτύρονται για τις ποινές των δικαστηρίων που  τους επιβλήθηκαν . Δυστυχώς (και για τον τόπο) το μαύρο χρήμα, τα εικονικά τιμολόγια, οι πληρωμές έργων που δεν έγιναν, κυριάρχησαν  επί των ημερών τους. Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα πέρα από τα ήδη γνωστά .
Δεν αντιλήφθηκαν οι «αγανακτισμένοι» του πρώην δήμου Εξαπλατάνου, ότι αυτές οι πρακτικές στέρησαν από τη περιοχή σημαντικά κονδύλια που προορίζονταν για έργα που θα διευκόλυναν τους πολίτες στη καθημερινότητα και τη δουλειά τους;Η πολιτεία τους έστελνε λεφτά για έργα και αυτοί τα χρησιμοποιούσαν όπως ήθελαν, ακόμη και πληρώνοντας αυτούς που απασχολούσαν με μαύρη εργασία για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.
Μέγας σεβασμός στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης!!!!
Ο αυτονόητος σεβασμός στους πολίτες του δήμου επιβάλει η Δημοτική Αρχή να εισπράξει τα χρήματα που καταλογίστηκαν στους υπεύθυνους για την κακοδιοίκηση από τις αρμόδιες αρχές. Και να εκτελεστούν τα έργα για τα οποία προορίζονταν. 
Θεωρώ ότι η παραπομπή των πρώην Δημάρχων Εξαπλατάνου στη δικαιοσύνη, δείχνει ότι  ΔΕΝ άσκησαν χρηστή διοίκηση.
Έκοβαν εικονικά εντάλματα. ΄Εκαναν εικονικές αναθέσεις. Τότε όλοι (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) δεν αντιλήφθηκαν τίποτε από όσα γίνονταν στον δήμο. Δεν κατάλαβε κανείς τίποτα!!.
Υπάρχει ολόκληρο τετράδιο με «μπακαλίστικες» σημειώσεις. Κατά τις σημειώσεις του τετραδίου,  σε ένα μήνα (Αύγουστος 2005) εισέπραξαν από εντάλματα ανεκτέλεστων έργων 71.425 ευρώ και τα διέθεσαν κατά το δοκούν. Αν αυτό συνέβαινε υποθετικά το μισό διάστημα της θητείας τους τότε ο δήμος έχασε τουλάχιστο 1.500.000 ευρώ από την κάθε δημαρχιακή θητεία. Όλα αυτά τα χρήματα στερήθηκαν από τους πολίτες του δήμου καθώς προορίζονταν για την εκτέλεση έργων.  Να ένας πραγματικός λόγος για να αγανακτεί κανείς.








Πως εξαπατούνταν οι αρχές και πληρώνονταν τα ανεκτέλεστα έργα;; Πού πήγαν τα 30.565 ευρώ που σημειώνεται ότι πήρε ο δήμαρχος και τα 4.400 που πήρε η προϊσταμένη οικονομικού;

 Γιατί δεν αγανάκτησε τότε που τα πήρε; Και σεις αγανακτισμένοι πολίτες  γιατί δεν αγανακτήσατε ποτέ με όλα αυτά; Άραγε δώσατε έστω και ένα ευρώ για τον τόπο σας; Καιρός να θυμώσετε με τον εαυτό σας  ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ τους ΆΛΛΟΥΣ

---------------------------------------------------

Ευτυχώς οι «αεριτζήδες» πολιτικάντηδες τελειώνουν. Η πολιτική όπως την ξέρουμε, στην ελληνική εκδοχή των τελευταίων είκοσι χρόνων έχει ήδη πεθάνει.
Αυτή είναι ίσως η ευεργετική και θετική πλευρά της κρίσης . Να ξεκαθαρίσει η
ήρα από σιτάρι. 

 Το DUM SPIRO SPERO δεν υπάρχει μόνο στα λατινικά, υπάρχει και στα ελληνικά και θα πει ότι σπείρεις θα θερίσεις.

Παράσχος Τσάνταλης

12 σχόλια:

  1. Εχετε απόλυτο δίκιο κ.Τσάνταλη.Συγχαρητήρια για την υγιή στάση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΡΑΣΧΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ Ή ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΧΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΡΡΥΓΝΥΕΙ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ . ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΡΑΣΧΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. ΑΚΥΡΩΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα εφετεία η Ελλάδα αναστενάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΣΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΟΙΟΡΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ( ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ - ΠΟΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.)ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΝΟΜΙΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ Η ΟΧΙ .ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΡΝΑΝ ΜΕ ΤΟΚΟ Η ΟΧΙ . ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΕΣΕΙΣ Κε. ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ........... ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ; ΜΗΠΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΡΑΣΧΟ ΠΕΣ ΚΑΙ ΟΝΩΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΝΤΑΛΗ! ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΑΛΙ!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!! ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ-ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΞΕΡΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ (ΓΗΠΕΔΟ) ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ Η' ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ "ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ" ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΤΑΛΗ! ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ , ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ Τ.Α ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΒΑΡΥΠΟΙΝΗΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΕΦΕΤΕΙΟ.Η ΠΛΗΡΗΣ ΞΕΒΑΦΗ.ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΑΥΡΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΣΠΡΟΣ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ! ΕΤΣΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΡΡΑΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)