Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εντάσεις και αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας





Για «νεοσσούς» της πολιτικής έκανε λόγο ο Π. Ζέρζης
«Γιουσουφάκια» αποκάλεσε αντιδημάρχους και συμβούλους του Δημάρχου ο Χρ. Χουρσόγλου.


Σε παράσταση του παράλογου μετατρέπονται πλέον οι συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Η αντιπολίτευση , ενώ ξεκίνησε πολύ καλά και έθεσε αρκετές  εύστοχες ερωτήσεις στο τέλος επεκτάθηκε σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και πριν μπουν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποχώρησε.  
Υπήρχαν όμως και αρκετές απουσίες (και από την παράταξη του Δημάρχου) με αποτέλεσμα  στην αίθουσα να παραμένουν λίγοι σύμβουλοι.
Ο δήμαρχος Δημήτρης Πασόης αναφέρθηκε σε δράσεις του Δήμου  αλλά και την υποβολή παραίτησης των Δημάρχων της Κ. Μακεδονίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική αφάνισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Π. Ζέρζης ζήτησε να μάθει αν ισχύει ή όχι η παραίτηση, ενώ αναφερόμενος στις εργασίες που  έγιναν πέρυσι στο ΔΑΣΑΚΙ  δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία . Πρώτα έγιναν και μετά υπογράφηκε σύμβαση . Δηλαδή λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο για το οποίο  τον κατηγορούσαν  κατά κόρο .
 Ο Ν. Παρούτογλου του διευκρίνησε ότι συγκρίνει ανόμοιια πράγματα και ποσά. Το συγκεκριμένο θέμα διευθετήθηκε  στην θητεία τους και έγκαιρα χωρίς να φορτώνεται σε τυχόν επόμενες δημοτικές αρχές.
Ο Π. Ζέρζης απαντώντας τον χαρακτήρισε «νεοσσό» της πολιτικής , ενώ ζήτησε για μια ακόμα φορά να διευκρινιστούν τα χρέη του Δήμου ανά δημοτική θητεία και ξανακάλεσε τον Δήμαρχο σε μονομαχία  στο Ξενιτίδειο. Πήρε την απάντηση όμως ότι στον απολογισμό και την γενική συνέλευση της επιχείρησης των Λουτρών ήταν απών .
Ο Χρήστος Χουρσόγλου έθεσε σειρά ερωτημάτων , κάποια από τα οποία είχαν τεθεί και από άλλους με αποτέλεσμα η πλειοψηφεία να τον κατηγορήσει για προσπάθεια εντυπωσιασμού στην τηλεοπτική κάμερα. Όταν  ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες του Δήμου για τους Δημοτικούς  αστυνομικούς που κινδυνεύουν με απόλυση, προκάλεσε την έκρηξη του Δημάρχου. Τον κατηγόρησε για υποκρισία. Ενώ αυτοί υπέβαλλαν μέχρι και παραιτήσεις και εξέδωσαν ψηφίσματα , ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος δεν παραβρέθηκε σε καμία συνάντηση –κάτι που έπραξε όπως είπε ο Π. Ζέρζης-,τώρα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα . Ούτε μια αράδα συμπαράστασης δεν έγραψε.
Ο Χ. Χουρσόγλου ζήτησε για μια ακόμα φορά απαντήσεις από τον ίδιο τον Δήμαρχο και όχι από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους . Σε κάποιο σημείο όταν οι τόνοι ανέβηκαν , κατηγόρησε την πλειοψηφία για ανυπαρξία έργου  και τους Αντιδημάρχους και τους συμβούλους που τον στηρίζουν , «γιουσουφάκια».

Ο Δήμαρχος του έδειξε την κατάσταση με τα τεράστια χρέη που τους άφησε ο πρώην Δήμος Εξαπλατάνου από τον οποίο προέρχεται, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα  ο Δήμος να πληρώνει τα χρέη τους και να μην μπορεί να κάνει σχεδόν κανένα έργο.
Ακολούθησε φραστικό πανδαιμόνιο ,ενώ και ο Π. Ζέρζης θεώρησε  ότι ουσιαστικά ο Δήμαρχος αρνείται να απαντήσει και αποχώρησε , όπως και ο Χρήστος Χουρσόγλου. ΄Ετσι η συνεδρίαση συνεχίστηκε μόνο με 11 συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου, (έλλειπαν πέντε και από την παράταξή του)
Πριν την συνεδρίαση ο Δ. Κουρουκαφόπουλος μετέφερε τα παράπονα περιοίκων στο πεζόδρομο για ανυπόφορη πλέον ηχορύπανση κάθε Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή μέχρι της πρωινές ώρες.

1 σχόλιο:

  1. κατινόγλου ο Χουρσόγλου και πολύ μπλα μπλα μπλα ,πότε θα καταλάβει ότι όσο βρίζει τόσο πέφτουν οι όποιες μετοχές του;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)