Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητά στοιχεία για την εξαφάνιση της αυλής του υπό κατασκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου , ο Ανδρέας Κόγιος




Περισσότερα  στοιχεία για την αυλή του υπό κατασκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμωπίας ζητά με αίτημά του προς τον Δήμο Αλμωπίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Κόγιος.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για κινητοποιήσεις μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων  ,που διαμαρτύρονται επειδή το σχολείο κτίζεται χωρίς να προβλέπεται αύλειος  χώρος , ο Ανδρέας Κόγιος ζητά πλήρη ενημέρωση .Ο ίδιος , σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ,μελετά και παλαιότερο δημοσίευμα  το οποίο αναφερόταν  στο θέμα . Στο δημοσίευμα γινότανε λόγος ότι

«Ο χώρος που προορίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του υπό κατασκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου  Αριδαίας «θυσιάζεται» προκειμένου να βρεθεί αύλειος χώρος. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα  το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας.

Την εισήγηση έκανε ο Μάκης Δεμιρτζίδης και όχι όπως λογικά θα αναμενότανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δέσποινα Καλδερεμτζή. Όπως είπε ο Μάκης Δεμιρτζίδης,  μετέφερε το αίτημα του Διευθυντή του σχολείου και του προεδρείου του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων, για παραχώρηση του χώρου στη Νότια πλευρά  που είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων .
Ο Σταύρος Κλεισούρης υπενθύμισε ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχουν καταπατηθεί δημοτικές εκτάσεις , αλλά δεν προχώρησε κανένα πρωτόκολλο Διοικητικής αποβολής . Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε αναταραχή στον Δήμαρχο και στενούς του συνεργάτες , επειδή δεν έβρισκαν …αυλή . ΄Ετσι προφανώς επινοήθηκε να γίνει το σχετικό αίτημα μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Διευθυντή που μάλλον δεν έχει προηγούμενο στη χώρα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πολίτες ετοιμάζονται να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Δήμο για ποιον λόγο «θυσιάζονται» χρήσιμοι χώροι και ο Δήμος δεν προχωρά στα νόμιμα. Δεν αποκλείεται δε , η διερεύνηση του θέματος και από τον Συμπαραστάτη του Δημότη .»
Τις τελευταίες μέρες το θέμα βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα , με μεγάλη πιθανότητα , να ολοκληρωθεί το σχολείο χωρίς αυλή.
«Αυτό είναι αδιανόητο και εγκληματικό» τονίζει ο Ανδρέας Κόγιος

3 σχόλια:

(3)