Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ζητά να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κατατέθηκαν τα ερωτήματα στον Δήμο για τον ΧΥΤΑ
Νέο πόρισμα της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΈΛΛΑΣ «καίει» τον Δήμο
Στον συμπαραστάτη του Δημότη πόρισμα και επιστολή


Κατατέθηκαν από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και επίσημα στον Δήμο Αλμωπίας τα ερωτήματα για την διαχείριση και την λειτουργία του ΧΥΤΑ Αλμωπίας  με αίτημα συζήτησης του φλέγοντος θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία της Αλμωπίας . Στην επιστολή αναφέρονται (πλην των ερωτημάτων) τα ακόλουθα :
«Οι ερωτήσεις μας εκπορεύονται από πραγματικό ενδιαφέρον για την πρόκληση συζήτησης μέσα στην κοινωνία της Αλμωπίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει  όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου που σχετίζονται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ανταποδοτικότητας των χρημάτων που πληρώνουν οι δημότες».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου καθαριότητας Σταύρο Καλαμαριά ( που σημειωτέον προεδρεύει σώματος χωρίς μέλη μετά την παραίτηση όλων των μελών του πριν αρκετό χρονικό διάστημα) καθώς και στον Συμπαραστάτη του δημότη Σταύρο Κλεισούρη.
Στα χέρια του Σ. Κλεισούρη έφθασε και το νέο πόρισμα της εποπτεύουσας Υπηρεσίας της Αιρετής Περιφερειακής διοίκησης που, πληροφορίες αναφέρουν, ότι είναι καταπέλτης για νέες περιβαλλοντικές παραβάσεις της Δημοτικής αρχής όσον αφορά τον ΧΥΤΑ και προετοιμάζει νέα πρόστιμα.
Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Τι γίνεται με τον ΧΥΤΑ Αλμωπίας 

Τι γίνεται με τον ΧΥΤΑ; θα αναλάβει επιτέλους ο Δήμος τις ευθύνες του;  Εδώ και αρκετές βδομάδες εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών αποθέτονται εντός και εκτός του κυττάρου χωρίς να τηρούνται οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές και οι στοιχειώδεις όροι που να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία.
Ο Γιάννης Σηφάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Δήμο Αλμωπίας απευθύνει σαφή ερωτήματα  :
 "Τι επιτέλους γίνεται με τον ΧΥΤΑ; υπάρχει εργολάβος; ποιός είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του; μετά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για περιβαλλοντικές παραβάσεις και την παρέμβαση του εισαγγελέα αντί ο Δήμος να επανεξετάσει με σοβαρότητα την στάση του απέναντι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και του υδροφόρου ορίζοντα και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία του πώς επιτρέπει να δημιουργούνται και άλλα ζητήματα που  πιθανά θα επιφέρουν και άλλα πρόστιμα; Θα υπάρξει επιτέλους διαφανής και σοβαρή διαχείριση και όχι απαξίωση του; Για ποιές υπηρεσίες τελικά πληρώνουν ανταποδοτικά οι δημότες; Ποια είναι η τελική αποτίμηση της λειτουργίας του τόσα χρόνια; προσέφερε σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες και τα χρήματα που διατέθηκαν για αυτόν; έχουν βγεί τα απαραίτητα συμπεράσματα για να μην επαναληφθούν και στο έργο της επέκτασης του ( που τώρα ξεκινά) τα ίδια ή παρόμοια λάθη;  Τι λένε για αυτά οι αρμόδιες εποπτεύουσες υπηρεσίες;"      

2 σχόλια:

  1. Αν και δεν συμφωνώ πολιτικά με το ΣΥΡΙΖΑ (μπάχαλοι, άθεοι, μασόνοι κλπ -άλλο θέμα)
    Οφείλουμε & ένα 'ευχαριστώ' στο Σηφάκη και στο Σταύρο που έστω & κάποιοι ασχολούνται με το που πάνε τα λεφτά του δήμου....
    Στην τελική ο άνθρωπος έχει δίκιο σε κάποια. Τι γίνεται με τα ανταποδοτικά ;; Για ποιο λόγο πληρώνεται ο εργολάβος ;; Δεν μπορούσε να τον λειτουργήσει ο Δήμος και να βάλει και 5-6 παιδιά μας να δουλέψουν;; Σε άλλους ΧΥΤΑ τι γίνεται με αυτά τα θέματα, μόνο "τα ίδια προβλήματα έχουν παντού"; Αλλά εκεί που "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" υπάρχουν προβλήματα... Εκεί που υπάρχει κάποιος υποτυπώδης έλεγχος δε γίνεται να είναι το ίδιο χάλια.
    Και αφού δεν πληρώνεται γιατί δεν φεύγει; Για την ψυχή της μάνας του τον δουλεύει ; Πόσα λεφτά εισπράτει κάθε χρόνο; Και τι έξοδα έχει για να τον λειτουργεί;
    Άντε να δούμε τι έχουν να πουνε οι δήμαρχοι κ ο σύνδεσμος, αν ξέρουν τι τους γίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ! ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕ !!! ΣΙΓΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ...

      ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΦΥΡΙΞΑΝ Κ ΤΟΥΣ ΡΑΜΠΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ 'ΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ... ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ
      ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΕΩ ΓΩ;

      Διαγραφή

(3)