Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Απαξίωσαν την Αλμωπία οι βουλευτές



ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ




ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ την Αλμωπία οι βουλευτές του νομού. Κανένας δεν φάνηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Αλμωπίας για το επικείμενο κλείσιμο του ΤΕΑ Αριδαίας, το βράδυ της Κυριακής.

  Παρά την προσπάθεια ορισμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης να καλύψουν , όσο γινότανε βέβαια ,ς η δυσαρέσκεια ήταν εμφανής για την απουσία τους. Ο ι σύμβουλοι προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες στον Δήμαρχο για δήθεν όχι καλή οργάνωση κλπ.

Η απουσία βέβαια των βουλευτών ήταν μάλλον αδικαιολόγητη  και πλήρως απαξιωτική για την περιοχή. Ούτε οι επιστολές , ούτε και οι ερωτήσεις δεν μπορούν να μετριάσουν τα αισθήματα που τρέφουν για την Αλμωπία.
Ίσως ο μόνος που δικαιολογείται είναι ο Γ. Καρασμάνης ο οποίος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις σε άλλο νομό , σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Δημήτρη Δήμου. Οι υπόλοιποι ούτε καν επιχείρησαν κάποια ϋποφερτή¨δικαιολογία. ΄Ετσι και αλλιώς βέβαια τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αφού, ο καθένας  τους θα σαρώσει στις εκλογές στην Αλμωπία. Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η μάλλον άκομψη  παρατήρηση γνωστού νεοδημοκράτη που μεταξύ σοβαρού και αστείου , είπε ότι , ούτε καν  κάτοικο από την Αλμωπία δεν θέλουν για το γραφείο τους στην Αριδαία κάποιοι βουλευτές , αφήνοντας μπηχτές  για τον  Δ. Σταμενίτη.
Κατά τα άλλα μάλλον σε κομματικά «μαλλιοτραβήγματα» εξελίχθηκε η σύσκεψη , μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ,Σάββα Λαμπρίδη , ο οποίος υποστήριξε ότι όλα είναι θέμα  κυβερνητικής πολιτικής. Από την μία οι βουλευτές ψηφίζουν του εξοντωτικούς νόμους και την αποψίλωση της περιφέρειας από υπηρεσίες και μετά στέλνουν διάφορες επιστολές. Πρότεινε ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των κατοίκων ώστε να υπάρχει γενικότερη αντίσταση σε όλα τα ζητήματα που αδικούν κατάφωρα την περιοχή. Μέχρι τώρα το μόνο που γίνεται είναι οι… νεκρολογίες. Μέχρι σήμερα έχει γεμίσει η ΄Εδεσσα  με υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι που μεταβαίνουν καθημερινά εκεί , αλλά και οι πολίτες, χωρίς να κερδίσει ουσιαστικά τίποτα το κράτος .
Αφού έχουν κλείσει τις υπηρεσίες και τις έχουν …κηδέψει ,αρχίζουν τα πολλά λόγια και η κλαψούρα . Ο εκπρόσωπος του βουλευτή Διονύση Σταμενίτη , επιχείρησε να του υπενθυμίσει θέσεις πριν 5 χρόνια του τότε βουλευτή Κοροβέση για τα ΤΕΑ. Στη διαμάχη μπήκαν και άλλοι Νεοδημοκράτες με αποτέλεσμα να γίνει κομφούζιο.
Ο Π. Ζέρζης επέκρινε τον Σ.Λαμπρίδη επειδή γράφει και λέει  πολλά τώρα τελευταία, αλλά δεν  έχει μάθει να ακούει κανέναν .
Η Κυβέρνηση έχει εκλεγεί με εκλογές είτε αρέσει είτε δεν αρέσει αυτό σε κάποιους και  ισχύει ακόμα ο κοινοβουλευτισμός. Πρότεινε , ο Δήμαρχος να μεταβεί στην Αθήνα  και μαζί με τους βουλευτές να προτάξουν εθνικούς λόγους και λόγους ασφαλείας για την παραμονή του Τάγματος Εθνοφυλακής , στην Αριδαία. ΄Εκανε γνωστό ότι ενδιαφέρεται και ο ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου για το θέμα. Είναι περίεργο πάντως , ότι ο ΥΜΑΘ, τη περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε την ΄Εδεσσα και δεν βρήκε λίγο χρόνο για την Αλμωπία.
Οι εργαζόμενοι εθνοφύλακες ,εξέφρασαν την αντίθεσή τους , αλλά και την απορία τους για το επιχειρούμενο κλείσιμο του στρατοπέδου
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης, αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος. Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, που εξέδωσε σχετικό ψήφισμα το οποίο απεστάλλει στις αρμόδιες Υπηρεσίες . Ειχε αποφασισθεί η συγκεκριμένη σύσκεψη με την παρουσία των βουλευτών , οι οποίοι τελικά δεν ήρθαν . Επόμενο βήμα είναι η μετάβαση στην Αθήνα και η συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες. Πρότεινε δε και στην μειοψηφία να ορίσει εκπροσώπους και να πάνε όλοι μαζί.
Ο Νίκος Αποστολίδης ,που έδειχνε πολύ προβληματισμένος με την απουσία των βουλευτών , πρότεινε να δοθεί η μάχη μέχρι το τέλος , στην Αθήνα , η οποία και μπορεί να δώσει λύση. Στη σύσκεψη παρών ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας , Δημήτρης Μπίνος , ο οποίος διαπληκτίστηκε με το Σάββα Λαμπρίδη που επιχείρησε να δώσει κομματική διάσταση στο θέμα και να αφήνει αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας.





.

3 σχόλια:

  1. δεν ντρέπονταιιι ολοι τους??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως Έλληνας πολίτης λυπάμαι που μία τόσο σοβαρή σύσκεψη κατάντησε να εξυπηρετεί κομματικά οφέλη.για τους έχοντες γεοστρατηγικές γνώσεις,θα καταλαβαίνουν πως μετά τις αποφάσεις του προδοτικού ΚΥ.Σ.Ε.Α για την κατάργηση του Α και Β Σώματος στρατού, που σημαίνει ότι όλοι η Βόρεια Ελλάδα πλην της Θράκης μένει αφύλακτη, η διατήρηση της εθνοφυλακής ήταν η μόνη στοιχειώδης άμυνα της πόλεις μας και όχι μόνο. Μαζί με το κλείσιμο του στρατοπέδου θα εξαφανιστούν και τα όπλα που με δόλια μέθοδο απόσπασαν από τούς εθνοφύλακες. Η αντίδραση του δήμου και των πολιτών μας έπρεπε να είναι άμεση. οι εθνοφύλακες δεν έπρεπε να απορρίψουν το πρώτο κείμενο που ήταν 100% αληθές επειδή δεν είχαν μύηση σε τέτοιου είδους γνώση. γνωρίζαμε πως παρ όλο τις ενέργειές μας το στρατόπεδο θα έκλεινε παρά μόνο αν οι εθνοφύλακες ήταν αποφασισμένη να φτάσουν στα άκρα. στόχος του πρώτου κειμένου που απορρίφθηκε, ήταν οι γνωστοποίηση στον λαό της Αλμωπίας με την αληθή γνώση της Ο.Ε.Α για το τι συμβαίνει στον γεωπολιτικό μας τομέα ώστε να αποτρέψουμε τον αιφνιδιασμό σε αυτά τα οποία δεν πιστεύει κανένας ότι έρχονται. Λυπάμαι για τα μέλη της εθνοφυλακής που έλαβαν μέρος και πρόβαλαν μέσα από την συνάντηση τις οικονομικές τους δυσκολίες, αντί το εθνικό θέμα άμυνας. Λυπάμαι για τα μέλη της εθνοφυλακής που ανέλαβαν την υπόθεση και επέτρεψαν να εξελιχθεί σε πολιτική διαμάχη. Λυπάμαι για τα μέλη της εθνοφυλακής που δεν ειδοποίησαν το σύνολο των εθνοφυλάκων. Λυπάμαι για τα μέλη της εθνοφυλακής που δεν αποχώρησαν όταν η σύσκεψη πήρε λάθος πορεία. Λυπάμαι για τα μέλη της εθνοφυλακής που επηρεάστηκαν από τα χριστιανικά τους ιδεώδη και πήγαν σε αυτούς που ορκίζουν αυτούς που προγραμμάτισαν το κλείσιμο του στρατοπέδου και της προδοτικές αποφάσεις του ΚΥ.Σ.Ε.Α. Λυπάμαι για τους εθνοφύλακες που κάλεσαν πολιτικά στελέχη την στιγμή που συνένεσαν στην παράνομη ψηφοφορία υπέρ των μνημονίων και ήτοι την διάλυση της εθνικής άμυνας στο όνομα του άυλου χρέους. όλα τα παραπάνω διαπιστώνουν και επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα του απορριφθέντος κειμένου και την άγνοια των πολιτών εθνοφυλάκων του τι γίνετε σε εθνικό επίπεδο.
    Οι έχοντες στρατιωτικές και Γεοστρατηγικές γνώσεις θα κατανοήσουν το παρόν σχόλιο. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις των συμβούλων και των εθνοφυλάκων που συμμετείχαν, πλην ενός διότι απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι να κάνουν οι εγκέφαλοι τους τέτοιου είδους διανοητικές ακροβασίες και αυτό φαίνεται από την εξέλιξη της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)