Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μετακινούν παιδιάτρους από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Αλμωπίας σε μία ακόμα ενέργεια αποδυνάμωσης υπηρεσίας της περιοχής  με δυσμενή αποτελέσματα για ολόκληρη την περιοχή. Αυτή την φορά διατυπώνει την έντονη διαμαρτυρία του για την μετακίνηση παιδιατρικού ιατρικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας στο Νοσοκομείο Έδεσσας  και Γιαννιτσών.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης, έστειλε επιστολή στον Διοικητή του νοσοκομείου Έδεσσας με την οποία ζητά να σταματήσει κάθε μετακίνηση, διότι δεν μπορεί να καλυφθεί η  Αλμωπία. Στην επιστολή του αναφέρει:

Μετά από τη γνωστοποίηση της απόφασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Μάρκου Παύλου, σχετικά με τη μετακίνηση του παιδιατρικού προσωπικού του Κέντρου υγείας Αριδαίας για την κάλυψη των κενών και εφημεριών του παιδιατρικού τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, με το αιτιολογικό αυτό των υπηρεσιακών αναγκών, θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά  υπ’ όψη τα παρακάτω:
 - Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία πραγματοποιούνται διαρθρωτικές αλλαγές σε πλήθος υπηρεσιών που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών. Ο χαρακτήρας των αλλαγών αυτών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, πλήττει σημαντικά το Δήμο Αλμωπίας, έναν παραμεθόριο και απομονωμένο “Καλλικρατικό” Δήμο που απλώνεται σε έκταση 981 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αριθμεί περίπου 30.000 κατοίκους. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι κάποιες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, απέχουν από το Νοσοκομείο της Έδεσσας άνω των 60 χιλιομέτρων.


- Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας που για 27 χρόνια αποτελεί κεκτημένο της τοπικής μας κοινωνίας, είναι μία από τις σημαντικότερες δημόσιες υπηρεσίες στην Αλμωπία λόγω του ευαίσθητου και κοινωνικού χαρακτήρα που υπηρετεί.
- Το παιδιατρικό τμήμα του Κ.Υ. Αριδαίας στηρίζεται σε τρεις παιδιάτρους που εδώ και δύο χρόνια εφημερεύουν στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να  αποδυναμώνεται συνεχώς το παιδιατρικό τμήμα του Κ.Υ. Αριδαίας και να μην καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της Αλμωπίας.
- Επιπλέον, σας επισημαίνουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες, το παιδιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, δεν παρέχει απογευματινές εφημερίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τα έκτακτα περιστατικά των δημοτών του.
- Αξίζει να σημειωθεί, ότι παιδίατρος που έχει την οργανική της θέση στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι αποσπασμένη στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας έτσι ώστε να δημιουργείται κενό στο συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου και να επιβάλλεται να καλυφθεί από τους παιδιάτρους του Κ.Υ. Αριδαίας.
-  Ο Δήμος Αλμωπίας, είναι αντίθετος στις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού που αποδυναμώνουν τις περιφερειακές δημόσιες δομές Υγείας του Νομού μας και δηλώνει ότι, οι μετακινήσεις μόνιμου προσωπικού που προγραμματίζονται, υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας του Κ.Υ Αριδαίας που εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων.
Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε:
1. Να σταματήσει άμεσα η μετακίνηση του παιδιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αριδαίας στο Νοσοκομείο Έδεσσας και Γιαννιτσών.
2. Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με θέμα: «Βέλτιστη λειτουργία και αξιοκρατική στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας» με τελικό στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων  του Νομού μας.
3. Να στελεχωθεί άμεσα με επικουρικό ιατρικό προσωπικό (έως τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό) το Νοσοκομείο Έδεσσας και Γιαννιτσών, ώστε να  ικανοποιεί πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού.
4. Να μην γίνει καμία άλλη μετακίνηση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα πλαίσια των συγχωνεύσεων και καταργήσεων περιφερειακών δημόσιων δομών Υγείας του Νομού Πέλλας.
5. Να προσληφθούν άμεσα παιδίατροι στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας και να επιστρέψουν άμεσα οι αποσπασμένοι ιατροί στις οργανικές τους θέσεις.



Τέλος, η δημοτική αρχή  του Δήμου Αλμωπίας εκφράζει την άμεση συμπαράστασή της στο Σύλλογο των Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αριδαίας που υφίστανται τις απαράδεκτες μετακινήσεις.

                                                                                      

Η επιστολή κοινοποιείται σε:
       1)   ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ   ΕΔΕΣΣΑΣ   ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝ/ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

2) ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ  Δ/ΝΤΡΙΑ Κ.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
      
   3)    ΤΗΝ 3η  Υ.Π.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
              
       4)    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
  
       5)    ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
                                                                           

2 σχόλια:

  1. που είναι τα 4 Λαμογια του Νομου μάς .Για την Αλμωπια τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φεύγει και ο tzony αυτό δεν θα το αντέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)