Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο ξέσπασμα του Μητροπολίτη Σιατίστης κατά της Χρυσής Αυγής με αιχμές για την πολιτική ηγεσία

 
→«Επρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο υπουργός όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;»


 «Δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη…». Λάβρος για τη Χρυσή Αυγή, την οποία είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν «Μαύρη Νύκτα», επανέρχεται ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και αιχμηρός για την κυβέρνηση γιατί «σιώπησε ένοχα νομίζοντας ότι μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα».

«Οταν τη Χρυσή Αυγή τη χαρακτήριζα “μαύρη νύκτα”, δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω», αναφέρει σε άρθρο του ο μητροπολίτης. «Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές, καθώς και τη συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητά του, και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α. από χριστιανό ή ιερωμένο. Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξεων. Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολείπονται πλέον της αληθείας, γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στη νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση».



Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης διατυπώνει αμείλικτα ερωτήματα για την πολιτική ηγεσία της χώρας. «Αργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή ή σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της; Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα. Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια.
«Επρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο υπουργός όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; Δεν ήταν δεδομένα; Καθ’ εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; Είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Ελληνες δεν τις είχαν δει; Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση;»
Τέλος, απευθύνεται σε αυτούς που ψήφισαν τον ναζισμό: «Ισως δεν ξέρατε. Ισως παρασυρθήκατε. Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση. Μεγαλύτερη απόγνωση από τον ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλοιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας το παιδί! Γιατί ο ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)