Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Πέλλα - ΠΑΟΚ Γιαννιτσών (2-0)2-0




 
Η Πέλλα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να πάρει γρήγορα τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή και να φέρει την κατάσταση στα μέτρα της. Το κατάφερε εν μέρει, αφού έφτανε πιο εύκολα περιφερειακά εκτός της μεγάλης περιοχής των φιλοξενουμένων, όχι όμως και κοντά στο τέρμα όπου ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πιο οργανωμένος.
Απόροια αυτού ήταν να κερδίσει μερικά στημένα κυρίως πλάγια αριστερά, για να περάσει την μπάλα στα καρέ του ΠΑΟΚ. Από δυο τέτοια στημένα με εκτελεστή τον Ρίσκο προήλθαν και τα δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, το πρώτο στο 7' με καρφωτή κεφαλιά του Χούτα από το ύψος της μικρής περιοχής και το δεύτερο στο 19' με «τσίμπημα» της μπάλας από τον Καραμούζα που αιφνιδίασε τον Ογκανέζωφ. Σ' ακόμα ένα στημένο ο Χούτας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στο κενό τέρμα, ενώ μετά από αμυντικό λάθος ο Γάκης σούταρε ψηλά άουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με την πρώτη μόνο αξιομνημόνευτη, όταν ο επιθετικός του αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια δεξιά, σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στην δεύτερη ένα σουτ από τα 20 μέτρα έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζαχαριάδη. Το 2-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 65' περίπου κυριάρχησαν οι μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, με την μπάλα να μην φτάνει στις δύο περιοχές, αφού τα διαδοχικά λάθη στις μεταβιβάσεις εκατέρωθεν, δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη και την δημιουργία φάσεων. Η Πέλλα έδειχνε να διαχειρίζεται περισσότερο το αποτέλεσμα, ενώ ο ΠΑΟΚ να θέλει και να μην μπορεί να αντιδράσει. Τρεις καλές στιγμές για την Πέλλα, η πρώτη γύρω στο 70' όταν ο Γάκης μόνος από θέση πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα, η δεύτερη στο 75' από κόρνερ του Ρίσκου και κεφαλιά του Κορώνα στο πρώτο δοκάρι,. ο Γάκης άργησε.να βγει στο δεύτερο και να την στείλει στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Ογκανέζωφ, ενώ στην τρίτη και κλασικότερη στο 83' μετά από κεφαλιά πάσα του Γάκη, ο Μπουράκης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεν δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας... Το τελικό 2-0 βρήκε την Πέλλα να πανηγυρίζει και τους φιλάθλους να χειροκροτούν για την προσπάθεια και την σημαντική νίκη.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Χούτας, Γκουτούδης, Ξανθόπουλος, Χαχαμίδης(Δεληλάμπου), Καραμούζας(Μπουράκης), Κορώνας, Καμπούρης Κ., Γάκης, Ρίσκος(Πετρούσης)
Πηγη: @pella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)