Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ευάγγελος Τσαβδάρης:Σκέψεις για τον πολιτισμό στον Δήμο



Αγαπητοί συνδημότες
Aανταποκρινόμενος στις πολλές κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις τις γεμάτες εγκαρδιότητα που έτυχε η κοινοποίηση της υποψηφιότητάς μου
αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθύνω σε εσάς κάποιες σκέψεις  που έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία μου και με τις επιδιώξεις μου δεδομένου του ότι δε θα επιτελέσω τον κλασσικό αγώνα λόγω των συνθηκών κινητικότητας.
Η ανάγκη γίνεται βαθύτατη για να μοιραστώ τα οράματα μου έτσι ώστε να συμπορευθούμε αλλάζοντας το Δήμο Αλμωπίας. Δε θα μιλήσω για όλα, κανείς δεν είναι ικανός για τα πάντα, καθένας οφείλει να εξειδικεύεται στον τομέα του και από το περίσσευμα τον δυνάμεων του να προσφέρει. Τούτος είναι και ο κύριος λόγος που με ώθησε να συμπορευθώ με τον συνδυασμό ''Αλλάζουμε την Αλμωπία'', πιστεύοντας ότι θα προσφέρω ένα έστω μικρό λιθαράκι στο όραμα του Γιάννη  Σηφάκη και πάντων των συνυποψήφιων μου, που με τιμούνε. Θέλησα να λάβω λοιπόν από την εμπειρία τους μιας και είναι το πρώτο μου ξεκίνημα στα κοινά της Αλμωπίας. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι κάθε τι το ζωτικό στην κοινή μας στόχευση, την αλλαγή τον δομών και των υπηρεσιών στο Δήμο.
 Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης που πρεσβεύω και της διεπιστημονικής διεργασίας, έχω τη χαρά να προτείνω μια πεποίθηση, ένα τρίπτυχο για δράσεις στον πολιτισμό στη δημοτική πρόνοια και στη βελτίωση της κατάστασης που λέγεται αναπηρία με όλα όσα αυτή συνεπάγεται.
Τα παραπάνω εδράζονται μεν από την ψυχική μου όρεξη και δύναμη δε γνωρίζω όμως σε ποιο βαθμό και τι θα πετύχω, αυτό που μπορώ να πω με ασφάλεια κοιτώντας στα μάτια τον καθέναν και την καθεμιά από τους συνδημότες μου είναι ότι έχω όρεξη για δουλειά.
·       Πρώτα απο όλα θέλησα να αναφέρω το μεγάλο μου όνειρο για δημιουργία βιβλιοθήκης εμβέλειας τέτοιας ώστε να καλύπτει όλα τα χωριά του Δήμου Αλμωπίας, αλλά επεκτείνοντας το συλλογισμό αυτόν, θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει μία τέτοια βιβλιοθήκη πρεπει  να καλύπτεται 'online', με όλες τις κρατικές βιβλιοθήκες, έτσι ώστε μέσω του Open VPN και άλλων ψηφιακών συστημάτων ο μαθητής της Γ Λυκείου να έχει πρόσβαση σε ψηφιακούς κωδικούς ώστε να μπορεί να είναι γνώστης ελληνικών αλλά και ξένων άρθρων.
·       Η  δημιουργία βιβλιοθήκης εμπεριέχει και την κουλτούρα της φιλοαναγνωσίας που είναι ένα τεράστιο αλληλεπιδραστικό φαινόμενο γονέα  - παιδιού, παιδιού - δασκάλου και του ίδιου του παιδιού για την ανάπτυξη του ψυχοσυναισθηματικού κόσμου και της καλύτερης υφής της προσωπικότητας του.
·       Ως δεύτερη επιδίωξη θα ήθελα να ενισχύσω την προγραμματική διακήρυξη του συνδυασμού μας για ενίσχυση του γραφείου αγροτών,   οι αγρότες που δεν είχαν την ευχέρεια να σπουδάσουν φυτική και ζωική παραγωγή, να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες υπό την αιγίδα του δήμου για την βελτιστοποίηση του προϊόντος την ετικετοποίηση και ίσως και την εξαγωγή του. Ένας ακόμη στόχος μου ο οποίος είναι πιο μακρόπνοος βέβαια από τους υπολοίπους, είναι ότι μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσα από την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, να μπορέσει να γίνει μια καταγραφή των πραγματικά απόρων συμπολιτών μας, και κανείς συμπολίτης μας άπορος είτε με χαμηλό εισόδημα να μην πληρώνει δημοτικά τέλη,
·       Μία ακόμη πολιτισμική νύξη έχει να κάνει με τις γιορτές τοπικών προϊόντων. (π.χ.η γιορτή του τσίπουρου και άλλες, η γιορτή του κερασιού) πέρα από το δημοτικό διαμέρισμα σε ακόμη μία μέρα στην Αριδαία όπου διαλεκτικά θα παρουσιάζεται μέσα από την αντιδημαρχία πολιτισμού και αθλητισμού, να παρουσιάζεται κάποια διάλεξη για την τοπική ιστορία και θα προσφέρονται έτσι πολιτισμικές και πάλι γνωστικές και διαλεκτικές νύξεις για το χωριό αυτό, πριν να ακολουθήσει η κύρια μέρα της εκδήλωσης που θα εδράζεται στο ίδιο το χωριό.
·       Μία ακόμη κύρια στόχευση μου είναι η συνεργασία με Δήμους που έχουν παράδοση στην προώθηση των λογοτεχνικών δρώμενων έτσι ώστε να δημιουργησουμε μία αλυσίδα εκδηλώσεων λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών που θα προωθείται η ποίηση και το διήγημα και μέσα από αυτό, οι νέοι που είναι δέκτες κάποιον μουσικών ταλέντων να μπορούν να βρίσκουν κίνητρα. Πολλοί Δήμοι έχουν τεχνογνωσία πάνω σε τέτοια ζητήματα, θα πρέπει να υπάρχει μία συνεργασία μία ανταλλαγή ιδεών για να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του ζητήματος.


·       Επίσης κάτι που πραγματικά είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο θα δώσω μάχη, είναι η βελτίωση και η ενίσχυση του ΙΕΚ Αριδαίας, που φέρνει νέους ανθρώπους στην Αριδαία  να ασκηθεί  πίεση στους φορείς του Υπουργείου Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής Τυποποίησης Προϊόντων , ώστε να πάρουμε πίσω την ειδικότητας της ημερήσιας φροντίδας των ατόμων με αναπηρίες.
Τα οφέλη αυτής της κίνησης συνοψίζονται σε δυο τομείς :   Στο δεύτερο έτος της συγκεκριμένης ειδικότητας, (με την σύμφωνη γνώμη των ιθυνόντων των δυο φορέων)  να μπορούν κάλλιστα να κάνουν την πρακτική τους οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στο Ειδικό Σχολείο Αριδαίας και ΚΔΑΠ Ηλιαχτίδα (που είναι και κάτω από την αιγίδα του Δήμου) και να βοηθήσουν στην αλληλεπίδραση και την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες. Η ενασχόληση μου με αυτόν τον τομέα της ειδικής αγωγής που έχει δείξει ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα φέρνει ανθρώπους από μακρινά σημεία της χώρας, που σημαίνει ότι είναι σα να έχουμε μία μικρογραφία μιας φοιτητούπολης. Αυτό σημαίνει βελτίωση της κοινωνικής ζωής, αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καταστημάτων και όλα αυτά που συμβάλουν σε μία εύρυθμη τοπική κοινωνία.
Ακόμη ένα ζήτημα στο οποίο θα δώσουμε την προσπάθεια είναι η διοργάνωση, η συνεργασία με το Δήμο της Δράμας η λήψη τεχνογνωσίας και η διοργάνωση μικρών φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών η κινηματογράφου. Όπως καταλαβαίνεται όλα αυτά είναι αλυσίδα πράξεων που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό. Από εκεί και πέρα μπορούμε να κάνουμε και περισσότερες εξειδικεύσεις.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ με εγκάρδιες δυνατές φιλοφρονήσεις
ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού Αλλάζουμε την Αλμωπία
Τσαβδάρης Ευάγγελος ! ! !

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικές προτάσεις Βαγγέλη, πιστεύουμε στην δύναμη της θέλησης σου και του συνδυασμού που συμμετέχεις για να υλοποιηθούν. Δείχνεις το παράδειγμα όχι μόνο με την δύναμη σου στην διεκδίκηση της ζωής και της γνώσης αλλά και στον τρόπο που πρέπει να διεξάγεται ένας προεκλογικός αγώνας με προτάσεις, ιδέες επεξεργασμένες που μπορούν να συμβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό θα ήταν όλοι οι υποψήφιοι να κάνουν και μία βόλτα από τους ΟΤΑ, προκειμένου να ενημερώνονται εγκαίρως για τις δυνατότητες, τα περιθώρια βελτίωσης και κυρίως το τι υλοποιείται ήδη. Δυστυχώς, ακόμη και αυτοί με τις πιο καλές προθέσεις, δεν γνωρίζουν τι πραγματικά πρεσβεύει ο Καλλικράτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο στο παληκάρι... επιτέλους ακούμε προτάσεις από κάποιους συνδυασμούς γιατί κάποιοι άλλοι αρκούνται μέχρι στιγμής στο μειδίαμα και με αυτό και μόνο διεκδικούν την ψήφο μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.ΤΟΛΜΗ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΣ.
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ. ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Σ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)