Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Συγκέντρωση φρουτοπαραγωγών τη Δευτέρα στη Νάουσα έχουν φρουτοπαραγωγοί από Ημαθία, Πέλλα & Λάρισα



στις 8.30’ μ.μ. στην Πλατεία Καρατάσου

 για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ του ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ των ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Με κύριο ζήτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από το σταμάτημα των εξαγωγών στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) στον Κοπανό Νάουσας.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγρ.Συλλόγων & Συντονιστικών Επιτροπών των Αγροτικών Μπλόκων από Ημαθία, Πέλλα και Λάρισα.
Έγινε συζήτηση συνολικά για την ανάγκη επιβίωσης των μικρομεσαίων φρουτοπαραγωγών και των οικογενειών μας μετά τις εξευτελιστικές τιμές από τους εμπόρους-εξαγωγείς για τις πρώιμες ποικιλίες Ροδάκινων & Νεκταρινιών, τις απανωτές ζημιές από χαλάζι & βροχοπτώσεις και το σταμάτημα των εξαγωγών στην κύρια αγορά απορρόφησης των φρούτων μας τα τελευταία χρόνια τη Ρωσία.
Υπήρξαν τοποθετήσεις για την τραγική κατάσταση και τα προβλήματα απορρόφησης της φρουτοπαραγωγής μας. Ξεκαθαρίστηκε η ανάγκη αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός των ροδακινοπαραγωγών για το 2014 από την ελληνική κυβέρνηση & την ΕΕ έπειτα από το δικό τους οικονομικό εμπάργκο & τα αντίμετρα της Ρωσίας.
Η ταύτιση της κυβέρνησης με τα σχέδια της ΕΕ για την Ουκρανία & τη Ρωσία βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι από τα συμφέροντα της αγροτικής μας παραγωγής & των αγροτών μας.
Η Σύσκεψη κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω Αιτήματα προς την κυβέρνηση :
• Άμεση συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών Αγροτών με τον Υπουργό Αγρ.Ανάπτυξης.
• Nα διαχωρίσει τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, αλλιώς οι εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων θα φαντάζουν όνειρο.
• Να βοηθήσει με συγκεκριμένα μέτρα στη συμπλήρωση του χαμένου εισοδήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς για το 2014.
• Να πάρει μέτρα απορρόφησης της ροδακινοπαραγωγής, που βρίσκεται σε συγκομιδή και να μεριμνήσει για τις συγκομιδές που ακολουθούν ( Μήλα, Σταφύλια, Ακτινίδια, κ.ά. ).
• Να διατεθούν οι αδιάθετες ποσότητες Ροδάκινων & Νεκταρινιών με κρατική παρέμβαση και αποζημιώνοντας με τιμές πάνω από το κόστος τους παραγωγούς σε στρατό, νοσοκομεία, κατασκηνώσεις, ιδρύματα, κ.ά.
Προχωράμε στο πρώτο αγωνιστικό βήμα διεκδίκησης αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός μας από κυβέρνηση & ΕΕ με την πραγματοποίηση ανοικτής αγωνιστικής συγκέντρωσης τη
Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 8.30’ μ.μ. στην Πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα με συμμετοχή φρουτοπαραγωγών από Ημαθία, Πέλλα & Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)