Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Χαιρετισμός Γιάννη Σηφάκη στην τελετή ορκωμοσίας





Πρώτα η Αλμωπία
Ουσιαστικός και συγκαταβατικός για την προάσπιση των συμφερόντων  και την ανάπτυξη της Αλμωπίας εμφανίστηκε στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιάννης Σηφάκης , επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αλμωπία» ,στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Αλμωπίας.

Δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα ασκεί καλοπροαίρετη κριτική και θα υποβάλλει προτάσεις. Στόχος δεν είναι η στείρα αντιπολίτευση , αλλά η γόνιμη συνεργασία . Φυσικά όταν η πλειοψηφία δεν κινείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της  εξυπηρέτησης των δημοτών είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν δημόσιες παρεμβάσεις .
Να σημειωθεί πάντως ‘ότι πρώτη φορά δίνεται λόγος σε τελετή ορκομωσίας να μιλήσουν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών .  Όλος ο χαιρετισμός έχει ως εξής:


   Μια καινούργια δημοτική διαχείριση αρχίζει και όπως είθισται κάθε φορά σε κάθε νέα αρχή οι ευχές για καλή και γόνιμη θητεία προς όφελος της Αλμωπίας και των κατοίκων της είναι το πρώτο πράγμα που έχει να πει κανείς. Εύχομαι λοιπόν και εγώ, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλου του δημοτικού συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αλμωπία» καλή αρχή, η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανέβει ο πήχης της δημοτικής διαχείρισης.
 Όλοι, από την θεσμική θέση που οι πολίτες της Αλμωπίας έθεσαν τον καθένα μας, να συμβάλλουμε στην εμβάθυνση, στην μελέτη των προβλημάτων καθώς και στις αναγκαίες προτάσεις, αποφάσεις και ενέργειες που θα βοηθήσουν να προχωρήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός. Με πνεύμα συνεργασίας και διάθεση ουσιαστικής συμβολής. Και καλοπροαίρετης κριτικής όταν, κατά την άποψη μας, το καράβι δεν πάει σωστά, όταν κινδυνεύει να πέσει στα βράχια αλλά πάντα ακολουθούμενη από ουσιαστικές και ρεαλιστικές προτάσεις για λύσεις των προβλημάτων.
 Κυρίες και κύριοι,
Σε συνθήκες δραματικής επίθεσης της συγκυβέρνησης στην κοινωνία με την πιστή εφαρμογή των εντολών της Τρόϊκας, που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση και σε ανθρωπιστική κρίση, και την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνθήκες που κινδυνεύει να καταστεί «κλινικά νεκρή» τόσο με την εξωφρενική μείωση πόρων όσο και με την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχη οικονομική στήριξη, η προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τον Δήμο πρέπει να είναι μεγάλη. Απαιτείται διεκδικητικός Δήμος, προετοιμασμένος Δήμος, που να επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, που να κινητοποιεί τους πολίτες στην υπεράσπιση δικαιωμάτων τους.
Απαιτείται και η επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας αλλά και η μελέτη και διεκδίκηση έργων υποδομής και ρυθμίσεων που βοηθούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες, τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις, τους ανέργους.
Η υπεράσπιση των δημοτικών κοινωνικών θεσμών, να μην κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν.        
Ακόμη η ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλμωπίας, ενός ευλογημένου από την φύση και την θέση του τόπου με πολλά πλεονεκτήματα που περιμένουν μάταια μέχρι τώρα τις ανθρώπινες ενέργειες για να αξιοποιηθούν.
Εμείς, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας, ζητάμε και θα επιμένουμε να ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας, μακριά από λογικές ανάθεσης, στην διεκδίκηση των λύσεων που θα είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, προς το συμφέρον της Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)