Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ομογενών Π.Ε. Πέλλας του Τορόντο



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ομογενών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας του Τορόντο «Μέγας Αλέξανδρος» Γεώργιο Κωτσόπουλο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκαν θέματα της επικαιρότητας και, ιδιαίτερα, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας με το Σύλλογο για την προβολή και προώθηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων από την Πέλλα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Καναδά. Όπως ανέφερε ο κ. Κωτσόπουλος, τα ελληνικά προϊόντα είναι γνωστά για την ποιότητά τους στον Καναδά και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη διάθεσή τους στις τοπικές αγορές.
Ο Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διατήρηση και διάδοση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων στον Καναδά και, στις πολιτιστικές δράσεις που υλοποιεί, προωθεί ιδιαίτερα τη συμμετοχή των νέων. Για τη βελτίωση των σχέσεων και την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας, ο Σύλλογος πρόκειται να προσκαλέσει για επίσημη επίσκεψη στον Καναδά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους της Πέλλας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές συνεργασίας τόσο στον οικονομικό, εμπορικό και επενδυτικό τομέα, όσο και στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.
Στο Σύλλογο είναι εγγεγραμμένες περισσότερες από 150 οικογένειες ελλήνων που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Οντάριο του Καναδά, ενώ υπάρχει προοπτική εγγραφής στο Σύλλογο περισσότερων ελλήνων με καταγωγή από την Πέλλα που ζουν και εργάζονται στον Καναδά. Ο κ. Κωτσόπουλος προσκαλεί όλους τους ομογενείς του Καναδά με καταγωγή από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας να εγγραφούν στον Σύλλογο, ο οποίος εξάλλου υλοποιεί μεγάλο αριθμό δράσεων συνεργασίας με τους υπόλοιπους συλλόγους ομογενών του Καναδά και των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)