Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Διευκρινήσεις του Δασάρχη Αριδαίας για ποινική δίωξη κατοίκου του Πευκωτού



 




Προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας για τα παραπάνω, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η περιοχή του παλαιού Πευκωτού, είναι καταγεγραμμένη ως Δημόσιο Κτήμα Αλμωπίας με αριθμό ΒΚ 1186 στην Κτηματική Υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας.
Για τον λόγο για κάθε θέμα ιδιοκτησίας στην περιοχή επιλαμβάνεται η Κτηματική Υπηρεσία που προστατεύει τα κτήματα της και εκδίδει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής σε κάθε κατάληψη. Το Δασαρχείο εκ του νόμου κάνει μηνύσεις σε κάθε κατάληψη ιδιωτών σε δημόσια κτήματα όπως και ιδιωτών σε ιδιωτικά κτήματα.
Το Δασαρχείο Αριδαίας εξέδωσε Πράξεις Χαρακτηρισμού για έκταση 1000 στρεμ. περίπου, όπως έχει υποχρέωση σε κάθε αίτημα πολίτη ή νομικού προσώπου. Οι πράξεις αφορούσαν μελλοντικό αίτημα εταιρειών, για δυνητική εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή παλαιού Πευκωτού. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει προς εξέταση στο Δασαρχείο Αριδαίας ανάλογο αίτημα και ούτε έγινε απολύτως καμιά καταστροφή.
Σημειώνουμε ότι υπάρχει δυνατότητα νόμιμης παραχώρησης έκτασης για μελισσοκομείο και κτηνοτροφική εγκατάσταση.
Νίκος Μέντης
Δασάρχης Αριδαίας



 Τι υποστήρίζουν οι κάτοικοι





 ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΩΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

(επειδή σε δικό του χωράφι έκανε πρόχειρη περίφραξη)
Ο κάτοικος έκανε μια πρόχειρη περίφραξη για τα μελίσσια του στο Παλαιό Πευκωτό , αλλά το Δασαρχείο που δεν ακούσαμε να λέει κάτι για την καταστροφή περίπου  2150 στρεμμάτων για τής ανεμογεννήτριες του έκανε μήνυση, η έκταση είναι σε δικό του χωράφι και η περίφραξη είναι με ξύλινους πασσάλους και σε μικρή έκταση
Συμπέρασμα : είσαι μελισσοκόμος κτηνοτρόφος υλοτόμος με το παραμικρό θα σε κυνηγούν, θέλεις να κάνεις ανεμογεννήτριες σε όλο το δάσος τότε υπάρχει ησυχία, καταλήγουν .




6 σχόλια:

  1. ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΔΑΣΑΡΧΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ? ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΕΥΚΩΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΥΚΩΤΙΟΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜ....Ο ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΩΝΥΜΕ 10.43 ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙς ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

      Διαγραφή
  2. Και να αφεισουμε ξενα λαμογια σαν εσενα να φερονται σαν σκουπιδια τους κατοικους του πευκωτου. Εσυ δεν εισαι απο το χωριο αυτο, αλλα σε πειραζει λαμ....ο που δεν μπορεις και δεν σε αφηνουν να κανεις οτι θελεις σε ξενα χωραφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ 7:09

      Διαγραφή
  3. Στο χωριο μας κακο δεν εκανε κανεις αλλα κατι λαμ....α θελουν να φανε τα παντα. Η λεξη ειναι μια αντισταση στα λαμ.....α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε του 7:09 ίσως να μην σου αρέσει που μερικοί αντιστέκονται στην αδιαφορία και την αδικία ενάντια στους κατοίκους του Πευκωτου, ίσως να έχεις καταλάβει ότι οι πευκωτιοτες δεν θα μιλάνε και πάντα θα σκύβουν το κεφάλι, ο καιρός αυτός τελείωσε, τώρα ποια διεκδικούμε ένα μέλλον πολύ ποιο καλό, ξέρουμε τις προθέσεις ορισμένων, βλέπουμε την αδιαφορία ορισμένων, αλλά εκείνο που πρέπει να ξερόυν όλοι ότι οι πευκωτιοτες ξύπνησαν.


    Ποτέ ένας πευκωτιοτης δεν θα δεχόταν το ξεπούλημα της ιστορίας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)