Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η γραφειοκρατία καταστρέφει την αντιπλημμυρική θωράκισ της Αλμωπίας









Εμμέσως  ,πλην σαφώς όμως , ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης παραδέχεται ότι ουσιαστικά εκκρεμεί το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκιση Αλμωπίας.

Σε δελτίο τύπου   αναφέρει ότι «στην περιοχή της Αλμωπίας βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο  «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας», συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000,00 € το οποίο εντάχθηκε το 2012 στο ΕΣΠΑ - ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της τελευταίας πεντηκονταετίας. Οι εργασίες του έργου διεκόπησαν λίγο μετά την υπογραφή της σύμβασης λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών. 

Οι δυσκολίες αυτές ξεπεράστηκαν προσφάτως και με την παρέμβαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη και δόθηκε εντολή από την επιβλέπουσα αρχή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για τη συνέχιση των εργασιών. Αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών στην Τ.Κ Προμάχων στο χείμαρρο "Σόσιτσα" νότια του οικισμού με την αναμενόμενη ύφεση των καιρικών φαινομένων.
Το έργο αφορά παρεμβάσεις στους χειμάρρους:

Α) «Μυρόρεμα – Τσάρνακα» της Τ.Κ Λουτρακίου,
Β) «Ασπροποτάμου – Μπέλιτσας» της Τ.Κ Όρμας και
Γ) «Μεγάλο Ρέμα – Σόσιτσα» της Τ.Κ. Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας.


Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών τα όποια έπληξαν μεταξύ άλλων και  την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισκέφτηκε τις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το χείμαρρο "Μπέλιτσα" στο ύψος της Τ.Κ. Λουτρακίου προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των αναχωμάτων που ξεκίνησαν με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο και τους  ΑντιδημάρχουςΙ.Κετικίδη και Γ. Τσιμτσιρίδη, αμέσως μετά την εμφάνιση των έντονων βροχοπτώσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο του χειμάρρου επισκέφτηκε τόσο το ανάχωμα του συγκεκριμένου χειμάρρου στο ύψος του αγροκτήματος Τ.Κ. Όρμας όσο και σημεία του αναχώματος που βρίσκονται δυτικά της ιρλανδικής διάβασης του οικισμού Άνω Ροδωνιάς. Από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημεία των αναχωμάτων στις ανωτέρω περιοχές τα οποία εγκυμονούν κινδύνους αστοχίας - θραύσης.

Ο κ. Θεοδωρίδης σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Αλμωπίας αλλά και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - κλιμάκιο της οποίας επισκέφτηκε την περιοχή- που έχει την αρμοδιότητα για την συντήρηση και κατασκευή έργων στα τμήματα των χειμάρρων που παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, ζήτησε να καταγραφούν άμεσα και να κοστολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Περαιτέρω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το χείμαρρο που διασχίζει την Τ.Κ. Αλώρου στον οποίον παρουσιάζονται προβλήματα παροχετευτικότητας σε όλο το μήκος του από το ύψος της Επαρχιακής οδού Έδεσσας - Αριδαίας έως και τη συμβολή του στον ποταμό Αλμωπαίο. Πρέπει να τονιστεί ότι στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Π.Ε. Πέλλας επίκειται το επόμενο χρονικό διάστημα η έναρξη εργασιών εκπόνησης μελέτης για το συγκεκριμένο τμήμα.

1 σχόλιο:

  1. Ποιος θα μας εξηγήσει γιατί σταμάτησαν οι εργασίες μετά την υπογραφή της σύμβασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)