Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Από όλα είχε ο Μπαξές





 Δ. ΜΠΙΝΟΣ ΠΡΟΣ Δ. ΠΑΣΟΗ "ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΩ"




Με εμφανείς προσπάθειες να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται το επίπεδο και να «γεννούν» κατά διαστήματα υποτιμητικές εκφράσεις , συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου , το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας. Μια μέρα μετά την επέτειο της επετείου της 25ης Μαρτίου, πλειοψηφία και μείζον πλειοψηφία , ύψωσαν το λάβαρο της στείρας αντιπαράθεσης .
Μάλιστα σε κάποια στιγμή ο Δημήτρης Πασόης  ..μάλωσε τον Δήμαρχο επειδή βγαίνει μόνο φωτογραφίες και δεν κάνει τίποτα, για να λάβει την απάντηση από τον Δ. Μπίνο, ότι οι φωτογραφίες απεικονίζουν απλά την μεγάλη πολιτική και κοινωνική του …δραστηριότητα.
Μάλιστα αρκετές φορές επανέλαβε στον προκάτοχό του
« Με αυτό το πολιτικό επίπεδο που έχετε θα αρχίσω να γελάω»
 Προ ημερήσιας διάταξης έθεσαν θέματα και ερωτήσεις οι Δημήτρης Πασόης, Δημήτρης Ασβεστόπουλος και ο Χρήστος Χουρσόγλου.
΄Ετσι πέρασαν μάλλον σε δεύτερη μοίρα ο στρατηγικός σχεδιασμός και η ανάδειξη σερβικών μνημείων της περιοχής που μπορεί να προσελκύσεις εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες , κυρίως από την Σερβία και την Γαλλία.
Το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη επανήλθε ,καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, έκανε μαθήματα στον Δημήτρη Πασόη, διαβάζοντας σχετική απαντητικό  διευκρινιστικό έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου , τονίζοντας με έμφαση ότι γνωρίζει πολύ καλά να διαβάζει και να ερμηνεύει. Σύμφωνα λοιπόν και με τις διευκρινιστικές γραφές , ο Δήμος μπορεί να εκλέξει Συμπαραστάτη και μετά την παρέλευση εξαμήνου.
Σε ερώτηση του τέως Δημάρχου ,  πότε θα ορισθεί αυτός ο χρόνος για την εκλογή του Συμπαραστάτη, απάντησε ότι  ''αυτό  θα το  κρίνει και θα το αποφασίσει η Δημοτική Αρχή''. ο Δ.Πασόης, ο Δ. Ασβεστόπουλος και Ο Ανδρέας Κόγιος, απαίτησαν να ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την εκλογή του Συμπαραστάτη.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΗΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

- Σε άλλη ερώτηση , ο Δ. Πασόης,ζήτησε να πληροφορηθεί  αν συνεχίζεται η νομική υπεράσπιση από την πλευρά του Δήμου για καταπάτηση Δημοτικής έκτασης στην τοπική κοινότητα  Λουτρακίου.
Ζήτησε από τον Δήμαρχο να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο  και εάν θα του χορηγηθούν ύστερα από αίτηση που κατέθεσε, αντίγραφα του πορίσματος της ΕΔΕ, καθώς και λοιπά έγγραφα, που αφορούν την κατασκευή του κολυμβητηρίου Αριδαίας. Ο Δήμαρχος του έκανε γνωστό  ότι δεν μπορούν να του χορηγηθούν τα αντίγραφα, επειδή  εμπίπτουν στον Νόμο περί προσωπικών δεδομένων!!!! και πολλές άλλες νομικίστικες δικαιολογίες

Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος , επισήμανε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες στην διάβαση Μηλιάς-Ριζοχωρίου καθώς και σε περιοχή του Εξαπλατάνου. Όπως και τους κινδύνους, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, για τα λιμνάζοντα νερά στα αγροκτήματα, για τον φωτισμό και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων από αυτά της ανακύκλωσης. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Μπάτσης απάντησαν ότι τα προβλήματα είναι γνωστά. Προσπάθησαν να προβούν σε αποκαταστάσεις , αλλά οι τωρινές συνθήκες δεν το επιτρέπουν .
Ο Χρήστος Χουρσόγλου , από την παράταξη του Δημάρχου εξέφρασε τα συγχαρητήρια του  σε όσους συμμετείχαν στη παρέλαση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οστόσω επισήμανε ότι όλα όλα έγιναν άψογα επειδή ενήργησαν έγκαιρα για τον καθαρισμό των χώρων οι πρόεδροι και πολλοί εθελοντές. Με αφορμή αυτό, ζήτησε να δοθεί επιτέλους η παγία στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων , ώστε να μπορούν να προβαίνουν σε άμεσες ενέργειες που απαιτούνται.
Έθιξε σχετικά με την μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στην Άψαλο και στη διασταύρωση Αλώρου –Ξιφιανής. για την έντονη φημολογία που ακούγεται τελευταία σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων, για την λειτουργία των αρδευτικών γεωτρήσεων και για τις επιστολές που στάλθηκαν στους τέως Προέδρους της ΔΕΥΑΡ, ζητώντας διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο της για την ενέργεια του αυτή. Απαντώντας ο Δήμαρχος για το θέμα της παγίας, δήλωσε  ότι θα αποδοθεί στους Προέδρους ,όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Διέψευσε χλιαρά ότι  υπάρχει θέμα  ιδιωτικοποίησης αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο  Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης, ανέφερε  ότι το θέμα των φωτεινών σηματοδοτών είναι αρμοδιότητα της ΠΕ Πέλλας. Παρ όλα  αυτά έχουν σταλεί σχετικά έγγραφα για τον λόγο αυτό. Για το θέμα των επιστολών στους πρώην Προέδρους της ΔΕΥΑΡ,  υποστήριξε ότι έγινε προκειμένου εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν αποδόθηκαν αρμοδίως  οι φόροι που παρακρατήθηκαν . Η Δημοτική Σύμβουλος Μαρτίνα Ζιάκα εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για αυτό και την αποδοκίμασε δημοσίως.
Ο Τάσος Θεοδωρίδης, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο και αφού τελικά πήρε τον λόγο ζήτησε ενημέρωση για την απομάκρυνση-μεταστέγαση του ΚΑΠΗ Αριδαίας σε άλλο χώρο.
Ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με την ποιότητα του νερού στην Αγάθη, το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ είναι ακατάλληλο για χρήση.
Το πρόβλημα με τις λακούβες τέθηκε ξανά. Ο Δήμαρχος κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για αυτές και προειδοποίησε ότι αν γίνει κάτι φέρουν τις ευθύνες αυτοί (δηλ. οι προηγούμενοι)
Μεταξύ σοβαρού και αστείου η μείζονα αντιπολίτευση , έκανε λόγο για… ημερομηνία γέννησης των λακκουβών.
Απάντηση για το ΚΑΠΗ έδωσε ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε ότι στις προθέσεις είναι να μεταφερθεί σε άλλο κτήριο και σε κοντινή απόσταση το ΚΑΠΗ, αφού ο Δήμος έχει λαμβάνει μισθώματα από τους εκμεταλλευτές του κτηρίου περί τις 7.000,00 ευρώ. Για  την ποιότητα του νερού στην Αγάθη  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιάννης Κετικίδης έκανε γνωστό ότι αναμένουν τα αποτελέσματα από το χημείο.  Τα  πρώτα αποτελέσματα πάντως ήταν στα ‘όρια του στατιστικού λάθους

Στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν  μεταξύ άλλων ο κανονισμός καθαριότητας και ο κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων . Σύσσωμη η αντιπολίτευση , όπως και ο Χρήστος Χουρσόγλου ζήτησαν να μην υπάρξει καταβολή χαρατσιού  στους πολίτες για τα νεκροταφεία .







3 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΩΡΟΥΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαρεθήκαμε τις επαναλήψεις, σαν την Ελληνική τηλεόραση.... Πρωτοτυπήστε και λίγο, παίξτε και καμιά πρεμιέρα... Πασόη, αν δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση κάτσε σπίτι σου. Κι εσύ Δήμαρχε, επιτέλους πάρε τα ηνία στα χέρια σου, επιμέρισε τους πρέπει και τους αλλιώς και δώσε στους δημότες την αξιοπρέπεια που αρμόζει. Ειδάλλως πιαστείτε απ' το κι οι δυο απ' το χέρι κάντε τη βόλτα σας κι αφήστε μας ήσυχους. Εμείς εδώ χρειαζόμαστε αποφάσεις και έργα. Όχι παιχνίδια που παίζουν αγοράκια... έχετε μείνει και πίσω, στην εποχή σας.... στους κλέφτες κι αστυνόμους... πιάστε κανένα PS3 τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το θέμα είναι μήπως τα στελέχη που εκλέχτηκαν με το δήμαρχο,ήταν σε τέτοιο σκοτάδι πριν εκλεγούν,που δυστυχώς αυτοί τώρα μπορεί να μαθαίνουν να κυβερνουν το καράβι ενω αυτό ..βουλιάζει....και το ερώτημα...δεν ξέρατε...γιατι δεν ρωτούσατε και θέλατε το Δήμο με τέτοιο καυμό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)