Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Θ. Τζάκρη – Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών για τους εργαζόμενους στην ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ Α.Ε.



 
Από το γραφείο της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 13-2-2015 με πρωτοβουλία της ιδίας στο Υπουργείο Εσωτερικών,
παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βούτση, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κ. Πουλάκη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων της Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ Α.Ε.»  αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Έδεσσας για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτά λύσης σε συνεργασία και με την Κ.Ε.Δ.Ε. που να αφορά το προσωπικό που υπηρετεί με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου στην παραπάνω ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α., υπεύθυνος για την υλοποίηση της οποίας ορίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης αυτής ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Πουλάκης.
    Στην συνέχεια ο κ. Πουλάκης ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι στις 19-2-2015 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημ. Γιάννου και τον Αντιδήμαρχο κ. Μουράτογλου, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών να συνεργαστούν για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτά λύσης για το ζήτημα του προσωπικού που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου στην «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ Α.Ε.»  σε συνεννόηση και με την Κ.Ε.Δ.Ε.
    Σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής η κ. Τζάκρη είχε σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 συνάντηση στο Υπουργείο με τον κ. Πουλάκη στον οποίο παρέδωσε την διάταξη που επεξεργάστηκε ο νομικός σύμβουλος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Ζυγούρης που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου στην Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ Α.Ε.», η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα σήμερα από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και στην οποία προβλέπεται ότι: «Σε περίπτωση λύσης Κοινωφελούς Επιχείρησης ή Δ.Ε.Υ.Α. ή ανώνυμης εταιρείας Ο.Τ.Α., της οποίας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 90% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στον οικείο Ο.Τ.Α.  και ανάληψης των δραστηριοτήτων από τον οικείο Ο.Τ.Α. ή από νομικό πρόσωπο  δημοσίου δικαίου αυτού, το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου μεταφέρεται στον αντίστοιχο φορέα με την ίδια σχέση εργασίας, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».
    Ο κ. Πουλάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει την συγκεκριμένη διάταξη και να ενημερώσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση. Στην συνάντηση αυτή η κ. Τζάκρη εξέφρασε την άποψη ότι εν αναμονή της νομοθετικής επίλυσης του ζητήματος να δοθεί νέα παράταση στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ανώνυμης εταιρείας Ο.Τ.Α. «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ Α.Ε.» που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την 26η-3-2015.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)