Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μπράβο στα σαΐνια της Αθήνας



 


Με…αθηναϊκές ειδήσεις σκέφτονται να ενισχύσουν τον Περιφερειακό Τύπο


Ο Εμπαιγμός σε βάρος ρου περιφερειακού τύπου συνεχίζεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ,η πρώτη ενίσχυση που θα δοθεί  στον περιφερειακό Τύπο θα είναι μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο θα χορηγεί δωρεάν σε όλες τις περιφερειακές εφημερίδες την καθημερινή ειδησεογραφία του. Για να γίνει αυτό, έχει εξασφαλίσει την κυβερνητική δέσμευση ότι θα λάβει χορηγία από τις μεγάλες τράπεζες της χώρας, ώστε να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από τις συνδρομές.
Και όλα αυτά τη στιγμή που με νέα έρευνα αναγνωσιμότητας στα χέρια τους, οι εκδότες περιφερειακών εφημερίδων ζητούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη στήριξη των εκδόσεων τους. Η έρευνα αναγνωσιμότητας, την οποία έχουν καταθέσει στη Γενική Γραμματεία, δείχνει πως οι μεγάλες περιφερειακές εφημερίδες έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από τις κεντρικές στην περιοχή τους.
Οι μεγαλόσχημοι της Αθήνας έκριναν ότι η περιφέρεια έχει ανάγκη από…ειδησιογραφία.
 
Καλούνται οι βουλευτές της Περιφέρειας να αντιδράσουν επιτέλους για να πάρει ο περιφερειακός  Τύπος αυτά που δικαιούται .
Δεν έχει ανάγκη από αθηναική ειδησιογραφία , αλλά από πόρους που έχουν ψηφιστεί εδώ και χρόνια , αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν .
Καλούμε του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας 
Θεοδώρα Τζάκρη,
 Γιάννη Σηφάκη,
Χρήστο Σμία και 
φυσικά τον Γ. Καρασμάνη , 
να πάρουν επώνυμη και δημόσια θέση για το θέμα αυτό.

3 σχόλια:

  1. Γιάννης Σηφάκης24 Μαΐου 2015 στις 3:43 μ.μ.

    Απαιτείται η ουσιαστική ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου ειδικά σε συνθήκες που τα συστημικά ΜΜΕ της διαπλοκής λειτουργούν καθημερινά σαν φερέφωνα των δανειστών που μας εκβιάζουν. Το δημοκρατικό αγαθό της ενημέρωσης πρέπει να κατοχυρώνεται και ο Περιφερειακός τύπος συμβάλει σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση με μεγάλη προσπάθεια και σε πολύ δύσκολες συνθήκες καθόσον με την παρατεταμένη κρίσης της οικονομίας έχουν δραματικά μειωθεί οι διαφημίσεις των ιδιωτών που θα μπορούσαν να τον στηρίξουν.
    Πιστεύω ειλικρινά ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει αργά ή γρήγορα τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης στις οποίες περιλαμβάνεται η ενίσχυση του Περιφερειακού τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμενα ποιος με ενισχυει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απόφαση της ενίσχυσης του περιφερειακού τύπου μέσω του ΑΠΕ είναι τεράστιο σφάλμα.
    Έχουμε συνηθίσει πλέον τον γνωστό ταχυδακτυλουργικό τρόπο εξαφάνισης μεγάλων ποσών τα οποία διακινούνται μέσω τρίτων. Συνέβη με τους διάφορους "εργολάβους έργων" μέσω του ΟΑΕΔ και έχει γίνει γνωστό στον λαό το "μαγικό κολπάκι".
    Όλες οι ενισχύσεις, χορηγήσεις, επιδοτήσεις πρέπει να γίνονται απ' ευθείας και άμεσα με χρηστικούς όρους, δικλείδες και ρήτρες. Οι διαμεσολαβητές εξυπηρετούν μόνο ιδίους σκοπούς χωρίς αυτό βέβαια να προοιωνίζει κάτι για το ΑΠΕ. Απλά καταγράφουμε δεδομένα για τα οποία ακόμη δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, καθώς ακόμη εκκρεμούν υποθέσεις στη δικαιοσύνη.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο χρησμός περιλαμβάνει την γέννηση νέων περιφερειακών εφημερίδων σε κουμπάρους, ξαδέρφια των κουνιάδων και μπατζανάκια....
    Καιρός να βάλουμε μυαλό και να φυλάμε τα ρούχα μας για να έχουμε τουλάχιστον τα μισά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)