Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΕΜΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ



O Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία ζητά το αρμόδιο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων
και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) να ξεκαθαρίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που έχουν ως αποτέλεσμα την μακρόχρονη δέσμευση της ιδιοκτησίας πολιτών χωρίς αυτοί να αποζημιώνονται. 
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

««                                                                                                                  Αθήνα, 23 Ιουνίου 2016 

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) λιμνάζουν πλήθος υποθέσεων αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, οι οποίες δεν συντελούνται με την καταβολή της δικαστικά ορισθείσας αποζημίωσης.
    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μακρόχρονη δέσμευση της ιδιοκτησίας των πολιτών, χωρίς αυτοί να αποζημιώνονται, συμπεριφορά που έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με το άρθρο 17 του Συντάγματος, όσο και με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΙΤΕΙΤΑΙ
ο κύριος Υπουργός

1. Σε τι ύψος ανέρχεται το κονδύλι για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, εκτός κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από 1/1/2015 μέχρι και σήμερα.
2. Πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, εκτός κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από 1/1/2015 μέχρι και σήμερα.
3. Πόσες είναι οι εκκρεμείς αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κάθε μια από αυτές, ποια είναι τα κριτήρια κατάταξής τους και ποιος αποφασίζει και θέτει αυτά.
4. Να κατατεθεί πλήρης πίνακας που να περιλαμβάνει: α) τα ονοματεπώνυμα των δικαιούχων β) το έτος κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης γ) τους αριθμούς των δικαστικών αποφάσεων προσωρινού ή/και οριστικού προσδιορισμού τιμής μονάδος και περί αναγνώρισης δικαιούχων, για κάθε υπόθεση ξεχωριστά δ) τα ποσά της αποζημίωσης για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, ε) τη σειρά προτεραιότητας κάθε υπόθεσης, καθώς και στ) τα  πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΠΑ που να αφορούν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις από 1/1/2015 και μέχρι σήμερα.
5. Πόσες και ποιες υποθέσεις έχουν πλήρη φάκελο και εντούτοις δεν καταβάλλεται η αποζημίωση και για ποιο λόγο ;
                                                                                                                           »»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)