Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΕΔΕΣΣΑ:Ένταξη έργου ολοκλήρωσης εργασιών πολυχώρου πολιτισμού "Μ. Αλέξανδρος"





Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο ολοκλήρωσης των εργασιών του πολυχώρου πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος",
η υλοποίηση του οποίου καθυστέρησε σημαντικά διότι κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκε τοιχοποιία παλαιού τεμένους και ήταν απαραίτητη η πραγματοποίηση αρχαιολογικών εργασιών.
Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων ήταν να μην ολοκληρωθεί το έργο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, όμως με τη νέα απόφαση ένταξης στο ΠΔΕ το έργο θα ολοκληρωθεί, δίνοντας στην πόλη έναν σύγχρονο και με ιδιαίτερο χαρακτήρα χώρο πολιτισμού. Η νέα ένταξη με προϋπολογισμό 1.172.282,69€ αφορά την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών, τις υπόλοιπες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του πολυχώρου.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, με αφορμή την ένταξη του έργου ολοκλήρωσης του πολυχώρου πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος" δήλωσε "Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Έδεσσας, που στερείται άλλου αντίστοιχου χώρου. Μάλιστα, λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του έργου πιστεύω ότι η πολιτιστική δημιουργία της πόλης έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, αφού εντάχθηκε μετά από τις συντονισμένες προσπάθειές μας με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, που τους ευχαριστώ θερμά. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο και συντομότερο δυνατό τρόπο αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)