Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδες στη Πέλλα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο






Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερωτική διάλεξη στην Έδεσσα, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερωτική διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Τη διάλεξη, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Τοπικής Διοίκησης Πέλλας, του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (IPA) και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, παρακολούθησαν εκτός των τοπικών αρχών και φορέων, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Ομιλητές ήταν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ανέπτυξαν θεματολογίες που αφορούσαν:
   στη διάρθρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποστολή και τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσει η Υπηρεσία,
   στις μορφές διαδικτυακών εγκλημάτων,
   στο φαινόμενο του Cyberbullying,
   στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,
   στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου και
   στα μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι η διάλεξη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων -καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους - απειλές που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης  των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου αλλά και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.





ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερωτική διάλεξη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του σχολείου και κατά τη διάρκεια της, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους – απειλές που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)