Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Αποφασίζουν για την τύχη της ΔΕΥΑ Αλμωπίας




Το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας καλείται το απόγευμα να αποφασίσει για την τύχη της ΔΕΥΑ Αλμωπίας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας της επιχείρηρησης . Μέσα από τις αλλαγές που προτείνοντα με πρόσχημα την δήθεν νομιμότητα ορισμένων ζητημάτων, η ΔΕΥΑ θα επιβαρυνθεί με δυσβάσταχτα ποσά . Σε συνάρτηση με το βεβαρημένο οικονομικό παρελθόν της , είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα αντέξει και θα βάλει  λουκέτο. Αυτό είναι ολοφάνερο. Eκτός και αν επιβληθούν αυξήσεις πάνω από 300 %.
Οι απορίες που εύλογα γεννώνται είναι για ποιο λόγο επιμένει ο ο πρόεδρος της και ο στενός κύκλου του Δημάρχου σε αυτή την μεθοδολογία.   Η άγνοια μάλλον αποκλείεται. Προφανώς μεθοδεύονται εξελίξεις οι οποίες θα φανεί ποιες είναι πολύ σύντομα .
Να επισημανθεί ότι όλα γίνονται αντίστροφα. Αντί να συζητηθούν πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και μετά να τεθούν και σε διαβούλευση , προτιμήθηκε το αντίστροφο.
Είναι δε άξιον απορίας ενώ ο νέος κανονισμός λειτουργίας  υπήρχε στην διαβούλευση , δεν έγινε καμία αναφορά σε αυτόν.
Οι ευθύνες  όλων  των δημοτικών συμβούλων , πλειοψηφίας και μειοψηφίας  είναι μεγάλες . Από την ψήφο τους  εξαρτώνται σχεδόν τα πάντα.
Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η διαδικασία με την επιβολή του τέλους σύνδεσης  με το αποχετευτικό  που ανέρχεται  στο ύψος  των 300 ευρώ για πολυκατοικίες και μονοκατοικίες.
Ενώ υπήρχε δέσμευση το θέμα   να τεθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο  και να αναζητηθεί λύση για χαμηλότερη κοστολόγιση για τις μονοκατοικίες , κάτι τέτοιο δεν έγινε. Απλά εστάλησαν οι λογαριασμοί στους υπόχρεους.
Με λίγα λόγια εξαπατήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που πέρασε μάλλον στο ντούκου και ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης . Τακτική που μάλλον δεν τιμά κανέναν.



4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ. Η ΔΕΥΑΡ ΘΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΘΑ ΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΟΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΑΡΙΔΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα κατασχετηρια τραπεζικων λογαριασμων σε δημοτες να θεωρουνται ηθικα τη στιγμη που το φυσικο νερο -το οποιο χρεωνεται με το στρεμμα- καταληγει στην περιοδο ποτισματος να πηγαινει σε δικα τους ατομα και να "τιμωρεις" εκεινους που δεν σε ψηφισαν εξαναγκαζοντας τους να χρεωνονται γεωτρηση πως να καταφερεις να ανταπεξελθεις οικονομικα;;; σε ολες τις δημοτικες αρχες παρατηρουνταν αυτο και φυσικα δεν αποτελει εξαιρεση και η υπαρχουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AΛΛΟ ΥΔΡΕΥΣΗ,ΑΛΛΟ ΑΡΔΕΥΣΗ.ΜΑΘΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ασ κανει ο δημαρχοσ πρωτα κατασχεση στον φαλακρο και ασ αφυσει τουσ δημοτες αλμοπιας που ειναι τα 400 δημαρχε αντε να σε δω?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)