Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Εκπίπτουν της φορολογίας οι δαπάνες για φυτωριακό υλικό και ζωικό κεφάλαιο

Σε ζωικό κεφάλαιο και πολυετές φυτικό κεφάλαιο ο συντελεστής απόσβεσης από το 10% σχεδιάζεται να ανέβει στο 20%, κάτι που ενδεχοµένως να αποτελέσει τον καταλύτη για τη φύτευση µεγαλύτερων εκτάσεων µε δέντρα αλλά και µηδική για ζωοτροφή, ενώ παράλληλα δίνει και κίνητρα για την αύξηση του κοπαδιού από κτηνοτρόφους.
Παράλληλα,
έτσι µειώνεται λογιστικά το κέρδος από αγροτική δραστηριότητα, οδηγώντας έτσι πιθανώς σε µικρότερη φορολογική επιβάρυνση.Συνδυαστικά, για µεγαλύτερη ώθηση στις κτηνοτροφικές επενδύσεις συζητείται και η επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στην αγορά ζώντων ζώων και ζωοτροφών.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στα περίπτερα όλης της χώρας
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)