Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Δήμαρχος Αλμωπίας


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ





Συναίνεση ζητούσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας από την μειοψηφία για να εκλέξει πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον απερχόμενο  και κανένανα άλλο. Αφού πριν τρεις μήνες  στο δημοτικό συμβούλιο αποκάλεσε την «αντιπολίτευση» για τα σκουπίδια» , μόλις ζορίστηκε από την διαφοροποίηση άλλων τεσσάρων συμβούλων του , ξαφνικά άνοιξε την αγκαλιά του στην αντιπολίτευση. Αυτό όμως κράτησε ελάχιστα. Η αντιπολίτευση δεν ενέδωσε  . Μόλις ο δήμαρχος πήρε την διάτρητη απόφαση της Αποκεντρωμένη,ς που δεχότανε προεδρείο μειοψηφίας , άρχισε ξανά τις επιθέσεις. Πριν δει την δημοσιότητα ανακοίνωση του συνδυασμού του Δ. Πασόη για την «τρύπια» απόφαση της Αποκεντρωμένης, απαντούσε   δια του τύπου ο δήμαρχος διατυμπανίζοντας « ότι νόμος δεν είναι ο Πασόης»

Αντιλαμβανόμενος ο Δήμαρχος ότι με τους αδικαιολόγητα κακούς έως ανόητους χειρισμούς έχει φέρει σε αδιέξοδο την λειτουργία του Δήμου επιχειρεί ξανά να τα ρίξει όλα στην αντιπολίτευση.
Αντιλαμβανόμενος ότι έχει χάσει τους πέντε από τους 16 συμβούλους οριστικά  (αναμένεται και έκτος σε λίγο) , αναζητεί στηρίγματα από την αντιπολίτευση με έναν περίεργο τρόπο. Με το να εξαπολύει αήθεις  και γκεμπαιλίστικες επιθέσεις εναντίον της.
Πολώνει ξανά το κλίμα και τους ωθεί να σταθούν απέναντι και να να μην συναινέσουν .
Ήδη οι πρώτες παρενέργειες άρχισαν να φαίνονται με την καταβολή των προνοιακών  επιδομάτων που δεν μπορούν να καταβληθούν αν δεν ολοκληρωθούν οι δημαιρεσίες.
 Ο Δήμαρχος βέβαια και οι εναπομείναντες τριγύρω του δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και λίγο τους νοιάζει ο κόσμος


ΕΥΘΥΝΕΣ 

Αντί όμως ο Δήμαρχος να «μαλώνει» την αντιπολίτευση, πρέπει έστω και για λόγους δεοντολογίας  να ζητήσει ευθύνες από τον Σίμο Σωτηριάδη , γιατί δεν συγκάλεσε την ειδική συνεδρίαση  την περασμένη Κυριακή  για την εκλογή επιτροπών , αφού είχε έστω και την διάτρητη απόφαση της Αποκεντρωμένης , για να κερδηθεί χρόνος  προς όφελος της κοινωνίας , όπως διατείνονται.
Προτίμησαν όμως να συνεχίσουν τα ανόητα μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της κοινωνίας με μοναδικό σκοπό το δικό τους συμφέρον
Σύμφωνα με πληροφορίεςο με την άκυρη και παράνομη απόφαση της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  διορισμένος (όπως επί χούντας) πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  πρόκειται να συγκαλέσει την ειδική συνεδρίαση για την εκλογή επιτροπών .
Γεννώνται όμως νέα ερωτηματικά . Εκρεμμεί ήδη η προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αν γίνει δεκτή , θα βρεθούν στον αέρα οι όποιες αποφάσεις των επιτροπών  που θα συγκροτηθούν  στις διαδικασίες.
Από την άλλη όμως , η αντιπολίτευση   δεν έχει άλλη επιλογή από την ΑΠΟΧΗ από  συνεδρίαση της Κυριακής . 

Η πλευρά του Δημάρχου μέσω του ηλεκτρονικού της εντύπου κατηγορεί την παράταξη του Δ. Πασόη και   του Δ.  Ασβεστόπουλο (παράταξη ΑΛΛΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ Αλμωπία) , ότι φταίνε για όλα.
Αγνοώντας επιδεικτικά ότι η διάτρητη απόφαση της Αποκεντρωμένης θεωρεί ότι έχει εκλεγεί προεδρείο. Σε τι φταίει λοπόν η αντιπολίτευση.
Η παράταξη του Δημήτρη Πασόη  , με δημόσια ανακοίνβσή  της ,θεωρεί την απόφαση της Αποκεντρωμένης Αντιμοκρατική και ότι παραβιάζει τον νόμο.
Με μια πιθανή συμμετοχή της την Κυριακή στην συνεδρίαση , αναιρεί τη στάση της και νομιμοποιεί έστω και εμμέσως  την αντιδημοκρατική όπως την χαρακτήρισε  απόφαση της Αποκεντρωμένης. Κινδυνεύει να φανεί ασυνεπής με τον εαυτό της , αλλά και με την κοινωνία που θεωρεί την σημερινή διοίκηση , ισχνή μειοψηφία που το μόνο που κάνει είναι να βλάπτει τα συμφέροντα του τόπου.
Οι τέσσερις διαφωνούντες από την παράταξη του Δημάρχου δεν έχουν και αυτοί άλλη επιλογή  από την αποχή. Η πιθανή συμμετοχή τους  στη συνεδρίαση , αναγνωρίζει εμμέσως την απόφαση της
Αποκεντρωμένης και είναι βέβαιο ότι θα την χρησιμοποιήσει η  πλευρά του Δημάρχου
Κατά την εκδίκασή της. Το θέμα όμως είναι και καθαρά πολιτικό.

Οι διαφωνούντες μαζί με την αντιπολίτευση μπορούσαν να πάρουν όλες τις επιτροπές  την δεύτερη Κυριακή και να αφήσουν το Δήμαρχο να παριστάνει την μαριονέτα. Δεν το έκαναν όμως αποδεικνύοντας στη πράξη , ότι σκοπός τους δεν είναι η νομή της εξουσίας όπως επιχείρησε  να το παρουσίασε η πλευρά του δημάρχου.
Τώρα θα αναιρέσουν την στάση τους που έχει να κάνει με θεσμικά ζητήματα , όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν;
 .Ο νόμος σε περίπτωση δύο ατελέσφορων διαδικασιών προβλέπει τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ευτυχώς  ο νόμος είναι προνοητικός και προστατεύει την λειτουργία από τυχόν ανόητες  και περίεργες συμπεριφορές.

Άλλωστε όλα πλέον  είναι ανώφελα. Το πιο φρόνιμο είναι να περιμένουν  την απόφαση επί της προσφυγής κατά της απόφασης


ΤΡΙΓΜΟΙ 

Στο μεταξύ οι τριγμοί στο στρατόπεδο του Δημάρχου  συνεχίζονται. Πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος,  τα πήρε «μαζεμένα » από σύμβουλό του , ο οποίος είναι βέβαιο ότι σύντομα θα διαχωρίσει και αυτός τη στάση του.
Ο απερχόμενος πρόεδρος συνεχίζει το ίδιο βιολί .  Σε συζητήσεις με διαφωνούντες , αλλά και το περιβάλλον του,  φέρεται να  επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί . Υποστηρίζει ότι του ζήτησε να απομακρύνει και μάλιστα άμεσα όσους δεν έχουν θεσμικό ρόλο  στον Δήμο, διότι τον  οδηγούν διαρκώς σε λανθασμένες αποφάσεις.. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλές αποφάσεις δεν λαμβάνονται από το δημοτικό συμβούλιο , αλλά από αλλού. Απλά το δημοτικό συμβούλιο τις…. επικυρώνει.
Για αυτά βέβαια οφείλει να μιλήσει ξεκάθαρα και να μην αφήνει να αιωρούνται (ενδεχομένως και άδικα)  διάφορα..

1 σχόλιο:

  1. Ειστε η ντροπη της Αλμωπιας...οι ανιερες συμμαχιες...αισχος...κυριε Σαμαντη δημοσιευσε το...και να σας πω ενα νεο...ο Οργαντζογλου δεν θα ειναι νεος προεδρος αλλα ο Χουρσογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)