Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο Καραμανλής «βλέπει» ανευθυνότητα στη στάση των δανειστών

«Ελπίζω πράγματι να κλείσει η αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος». Τάδε έφη ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, διαφοροποιούμενος από την επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Η εκπεφρασμένη αντίθεση των «καραμανλικών» στη στάση που κρατά η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, είναι δεδομένη και εκφράστηκε για ακόμα μία φορά από τον επικεφαλής τους, σε συνέντευξη στη Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «την προηγούμενη αξιολόγηση συνόδευαν καταστροφικά μέτρα, όπως η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου», επισημαίνοντας ότι «τότε δεν έδειξε μόνο η κυβέρνηση ανικανότητα, αλλά και οι δανειστές ανευθυνότητα»
Ερωτηθείς για το αν πρέπει να συνεχίσει η ΝΔ να ζητά εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής υποστηρίζει ότι «το πότε θα γίνουν εκλογές εναπόκεινται στην κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει όμως ότι ο ίδιος είναι, γενικά, κατά των πρόωρων εκλογών «εδώ, όμως, έχουμε μια ειδική περίπτωση γιατί κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση κάνει όλο και μεγαλύτερο κακό».
Επιπλέον, για την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα το 2015, υποστηρίζει ότι «η ΝΔ το 2015 ψήφισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ» και δηλώνει ότι «προσωπικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως πρόεδρος τότε προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στην πατρίδα και την παράταξη».
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)