Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η Βρετανία δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, επικρίνοντας ορισμένες ψευδαισθήσεις που καλλιεργούνται προς αυτήν την κατεύθυνση στη Βρετανία.


 «Μία τρίτη χώρα δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα ή προνόμια με μία χώρα μέλος», δήλωσε στο κοινοβούλιο η καγκελάριος της Γερμανίας, λίγες ώρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα θέσει τις κόκκινες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για τους όρους του διαζυγίου με το Ηνωμένο Βασίλειο.
 Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Άγκυρα επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, δήλωσε επίσης η Άνγκελα Μέρκελ.
 «Οι γερμανοτουρκικές, αλλά επίσης οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε η καγκελάριος αναφερόμενη στην έγκριση της συνταγματικής μεταρρύθμισης που ενισχύει τις εξουσίες του ισχυρού άνδρα της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στα πογκρόμ που οργανώνει η τουρκική ηγεσία.

27/04/2017 11:02
 ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

 Βερολίνο, Germany

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)