Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Κάλεσμα κονσερβοποιών σε ανέργους για εργασία


Κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος στον ΟΑΕΔ, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΕ, εκδηλώνοντας προφανώς το ενδιαφέρον της να απασχολήσεις ανέργους, το καλοκαίρι.



Η ευεργετική αυτή διάταξη περιλαμβάνεται στον Ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 92 του Νόμου αυτού αναφέρει:   Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας έχει ως εξής:
Είναι γνωστή η μεγάλη ζήτηση για εποχιακούς εργαζόμενους, τόσο από τις κονσερβοποιίες όσο και από άλλες δραστηριότητες.
Μέχρι σήμερα πολλοί ενδιαφερόμενοι επιθυμούσαν να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού.  Δυστυχώς όμως αυτό ήταν αδύνατο γιατί με την εποχιακή αυτή εργασία έχαναν τα διακαιώματά τους ως εγγεγραμμένων ανέργων.
Το πρόβλημα αυτό λύθηκε με μια πολύ σημαντική διάταξη που περιλαμβάνεται στον Ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 92 του Νόμου αυτού αναφέρει:   Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Έτσι κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή.
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)