Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Σε έκτακτο συνέδριο τον Οκτώβριο οδεύει το ΠΑΣΟΚ

Η διαφωνία του Νίκου Ανδρουλάκη και του Στέφανου Ξεκαλάκη το περασμένο Σάββατο στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, για τη σύνθεση του συνεδρίου του Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έφερε εσωκομματικές εξελίξεις.

Η κυρία Γεννηματά βίωσε τα γεγονότα της Κεντρικής Επιτροπής ως αμφισβήτηση και για αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο του κόμματος για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Αν μάλιστα προχωρήσει σε ανακοίνωση οργανωτικής επιτροπής, της γνωστής στην κομματική αργκό ΚΟΕΣ, τότε θα έχει ουσιαστικά θέσει εκτός πλαισίου τον γραμματέα του κόμματος και την ομάδα στελεχών της ΚΕ που διαφωνεί μαζί της.

Η προοπτική αυτή προκαλεί αντιδράσεις. «Πρέπει όποιος πει την άποψή του να τον εξοβελίζουμε; Εμείς μείναμε στο ΠΑΣΟΚ στα πολύ δύσκολα γιατί πιστεύουμε και θα πιστεύουμε αυτές τις ιδέες όποια κι αν είναι η συμπεριφορά όσων σκέφτονται με παλαιοκομματικό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνένετυξή του στον Alpha 9.89.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος επέμεινε και στη διαφωνία του για τη θεσμική συγκρότηση του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Με 50% κομματικούς αξιωματούχους και 50% συνδικαλιστικά στελέχη, αφήνουμε έξω τον πολίτη που θέλει να συνεισφέρει στην προσπάθεια να ενωθεί η Κεντροαριστερά. Θέλουμε να υπάρξει μια ρύθμιση για αυτούς τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε και προσέθεσε ότι «δεν αμφισβητείται ο ρόλος της κας Γεννηματά».

Στη 1μμ θα συνεδρίαση στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από την οποία η κυρία Γεννηματά αναμένει πως θα στηρίξει την απόφασή της για έκτακτο συνέδριο.

Στο περιβάλλον της θεωρούν ότι η ομάδα του κ. Ανδρουλάκη έδρασε υπονομευτικά σε μία περίοδο που ο χώρος είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Ότι τελικός στόχος ήταν η ανάσχεση της δυναμικής ώστε σταδιακά να θέσουν θέμα ηγεσίας.

Από την πλευρά τους οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή επισημαίνουν ότι το μόνο το οποίο ζητούν είναι ανοιχτά συνέδρια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και του Ποταμιού και της Ώρας Αποφάσεων και όποιου πολίτη το επιθυμεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχική σκέψη των επιτελών της κυρίας Γεννηματά ήταν να γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ πριν από το συνέδριο της ΔΗΣΥ, ώστε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τελικά, πρώτα θα γίνει το συνέδριο θέσεων της ΔΗΣΥ και μετά θα κληθεί το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει για το μέλλον του, όπως πιθανότατα θα κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου