Τετάρτη 31 Μαΐου 2017


Κατανομή αξιωμάτων την Τετάρτη στη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ
Σε κλίμα συναίνεσης, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία στη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ. Την Τετάρτη 31 Μαΐου, οι προσφάτως εκλεγέντες από την Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, καλούνται να ψηφίσουν μυστικά, στα γραφεία της οργάνωσης (Αρκαδίας 26 και Μεσογείων), ώστε να ακολουθήσει η κατανομή των αξιωμάτων, με φαβορί για την θέση του προέδρου τον πρόεδρο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλο Σατολιά.
Θυμίζουμε οτι οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη ∆Σ στη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ κύλισαν μακριά από τη δόξα αλλοτινών καλών εποχών . Θα µπορούσε να πει κανείς ότι το κλίµα σ’ αυτή την πρώτη επίσηµη γενική συνέλευση, µετά την έγκριση του καταστατικού της οργάνωσης από το Πρωτοδικείο, ήταν υποτονικό. 
Πρώτον, γιατί όλοι ξέρουν ότι η ένδοξη ΠΑΣΕΓΕΣ των πρώτων µεταπολεµικών χρόνων αλλά και της µεταπολίτευσης δεν... ανασταίνεται. 
∆εύτερον, γιατί η διάδοχη κατάσταση δεν απέχει πολύ από την περίοδο στην οποία έγιναν µεγάλες... αµαρτίες.
Τρίτον, τώρα είναι κι άλλοι που διεκδικούν ρόλο συνοµιλητή µε την Πολιτεία, µε την τελευταία να κάνει τη δύσκολη και να µη θέλει να δώσει σε κανέναν τη συγκατάθεσή της.
Τέλος πάντων, το έργο που αναλαµβάνουν τα µέλη του νέου ∆Σ είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, το εγχείρηµα της ανόρθωσης δεν έχει ξεκινήσει µε τους καλύτερους οιωνούς και πολλά από τα παλικάρια που βρίσκονται στην πρώτη γραµµή, δείχνουν ήδη κουρασµένα. Το γεγονός ότι «οι άλλοι» έχουν ξεκινήσει µε ακόµα χειρότερους όρους, µπλεγµένοι στα δίχτυα ενός µηχανογράφου δεν αρκεί για να αποκατασταθεί η σχέση µε τη βάση του παραγωγικού κόσµου και να µπει σε δρόµο η προσπάθεια αποκατάστασης της εµπιστοσύνης στο συνεργατισµό. Ωστόσο, ένα πρώτο δείγµα γραφής θα δοθεί µε τη διαδικασία συγκρότησης σε Σώµα, δηλαδή µε την ανάδειξη του νέου προεδρίου της Οργάνωσης. 
Αν κρίνει κανείς από τα «κουκιά» είναι καθαρό ότι τον πρώτο λόγο για πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ο Παύλος Σατολιάς της ΕΑΣ Καλαβρύτων. Είναι άλλωστε ο νεότερος, ο λιγότερο αναµεµειγµένος µε τα παλιά λάθη, ο πιο ακέραιος σαν χαρακτήρας και από τους πλέον πετυχηµένους στην τοπική οργάνωση της οποίας ηγείται εδώ και µια δεκαετία. Οι 100 ψήφοι, έναντι 91 του δεύτερου Θωµά Κουτσουπιά έχουν γράψει.    

Πρώτος ο Σατολιάς στις εκλογές της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ

Τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλο Σατολιά, ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στα συνεταιριστικά, αν και εκπρόσωπος της νέας γενιάς ανέδειξαν πρώτο οι κάλπες που στήθηκαν στο President την Παρασκευή, για εκλογή της πρώτης διοίκησης της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.
Ο Παύλος Σατολιάς συγκέντρωσε συνολικά 100 σταυρούς προτίμησης, λαμβάνοντας την πρωτιά μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων για το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.
Συνολικά ψήφισαν 126 αντιπρόσωποι από οικονομικά τακτοποιημένους αγροτικούς συνεταιρισμούς - μέλη της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)