Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Στήριξη Ευρωπαίων δικαστών προς Έλληνες συναδέλφους τους έναντι πιέσεων Άγκυρας
Πηγή: mignatiou.com

Την συμπαράσταση και πλήρη στήριξή τους προς τους Έλληνες δικαστές παρέχουν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, για την πίεση που τους έχει ασκηθεί από την Άγκυρα, μέσω διαφόρων οδών, προκειμένου να ενδώσουν στην απαίτησή τους να εκδοθούν οι Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο με το σκεπτικό ότι στη χώρα τους δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης.
 Μετά από τις πιέσεις που άσκησε η τουρκική κυβέρνηση προς την ελληνική, ζητώντας από αυτήν να προσπεράσει την δικαστική απόφαση με την οποία απορρίφθηκε και για τους οκτώ αξιωματικούς το αίτημα της Τουρκίας να εκδοθούν, η ελληνική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έθεσε το ζήτημα των τουρκικών πιέσεων, και αυτό συζητήθηκε στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, που πραγματοποιήθηκε στο Κισινάου της Μολδαβίας στις 19 Μαΐου 2017.
 Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», οι Ευρωπαίοι δικαστές εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης προς την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και επικριτική προς την Τουρκία. 
«Οποιαδήποτε προσπάθεια να υποβαθμιστεί η ανεξαρτησία της ελληνικής δικαστικής εξουσίας με άσκηση αθέμιτης κριτικής πρέπει να αποφευχθεί και είναι απορριπτέα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξεδόθη.
 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών στηρίζει το Ελληνικό Δικαστικό Σύστημα ώστε να παραμείνει σταθερά ανεξάρτητο στην κατεύθυνση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρά τις πιέσεις και τις απειλές από όπου κι` αν προέρχονται», καταλήγει.


 ΚΥΠΕ Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 28/05/2017 09:36


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)