Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017


Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής


Την ερχόμενη Τετάρτη 21/6/2017 και ώρα 19.30, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια συναυλία στον πεζόδρομο (μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο- πρώην Λέσχη Αξιωματικών), στην οποία θα συμμετέχουν σύνολα αποτελούμενα από μαθητές του Ωδείου. Θα παρουσιαστούν γνωστά κομμάτια κλασσικής μουσικής και όχι μόνο με βιολιά, κιθάρες, φλάουτα, τρομπέτες κ.α, σε μια μοναδική συνεργασία και ενορχήστρωση από την διευθύντρια του Ωδείου κ. Μάχη
Κυπραίου.
Η Ημέρα Μουσικής είναι ένα γεγονός που διεξάγεται με μουσικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο στην Ευρώπη στέλνοντας το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει πολιτισμούς και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αγαπήσουμε τη μουσική, να συνεργαστούμε για την άριστη μελωδία και να γνωρίσουμε πόσο σημαντική είναι στην ανάπτυξη ανταλλαγών και συνεργασιών.

Με το κορυφαίο αυτό γεγονός και τις διπλωματικές εξετάσεις Βυζαντινής Μουσικής που έπονται, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Πέλλας ρίχνει «αυλαία» στην φετινή εκπαιδευτική χρονιά αναδεικνύοντας και φέτος την εξέχουσα θέση του στα πολιτισμικά και πολιτιστικά πράγματα του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)