Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πρότυπος οικισμός ρομά στην Αριδαία





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ 
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ 
Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ;



Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας με θέματα  την υλοποίηση υπόσχεσης της Υπουργού Θεανώς Φωτίου κατά την επίσκεψη της στην Αριδαία για πρότυπο οικισμό των Ρομά.
Την ωρίμανση αρδευτικών και υδρευτικών έργων στην Αλμωπία προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα, την υλοποίηση των αθλητικών έργων που εγκρίθηκαν από την ΓΓΑ και την έγκριση του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας
Ζήτησε επίσπευση διαδικασιών για την απορρόφηση των κονδυλίων προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις   
Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες υπεύθυνοι των αντίστοιχων τομέων βρέθηκε τρόπος να ξεκινήσουν άμεσα οι προκηρύξεις των αθλητικών έργων για τα οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την ΓΓΑ.
Συζητήθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η ένταξη του Δήμου Αλμωπίας στους 72 δήμους της χώρας για την κατασκευή πρότυπου καταυλισμού για τους 30 περίπου Ρομά που ήδη ζουν στην Αριδαία.
Αναλύθηκε η ωριμότητα μελετών για αρδευτικά έργα ( φράγμα Προδρόμου και κεντρικό δίκτυο άρδευσης, κλειστός αγωγός από την Αγάθη παράλληλα με το ποτάμι για την οριστική επίλυση της άρδευσης του κάμπου της Υδραίας, κεντρικός αγωγός από το φράγμα της Φούστανης, ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Λυκοστόμου- Σωσάνδρας- Προμάχων, μικρές λίμνες στον Αρχάγγελο, αρδευτικό δίκτυο Χρύσας κ.α.) και για έργα ύδρευσης ( αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της Αριδαίας, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Λουτρακίου και Προμάχων, ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης της Αριδαίας με γεώτρηση και δίκτυο στην Σωσάνδρα, επίλυση προβλήματος ύδρευσης Νότιας κ.α.).
Από τον βουλευτή ζητήθηκε η γρηγορότερη ωρίμανση κάποιων μελετών προκειμένου να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση των έργων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων ( ΠΠΑ για την άρδευση και άλλα προγράμματα για την ύδρευση).
Ακόμη συζητήθηκε η χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering) για την ΔΕΥΑ. 
Η προμελέτη του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας ολοκληρώνεται και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης του που έχει εξασφαλιστεί.
Αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας για να επιτευχθούν κάποια απτά αποτελέσματα.
Ακόμη ο βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ρομά της Αριδαίας για να τους ενημερώσει για τις ενέργειες προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος που προωθείται από την Υπουργό Θεανώ Φωτίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας.



7 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ
    ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ
    ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ
    ΦΕΡΕ ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
    ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ
    ΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΙΣΜΟ,
    ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗς, ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ
    δημαρχε
    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΟΜΑ
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
    δημαρχε
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΟΥΤΕ ΜΕΝΙΔΙ ΟΥΤΕ ΖΕΦΙΡΙ

    δημαρχε
    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΗΡΕΜΙΑ
    Η ΠΕΡΘΙΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, {ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ}
    ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ
    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
    ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    ΜΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΔΕΚΑΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΚΑΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
    ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ Ο κ.ΣΗΦΑΚΗΣ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που βλεπω στη φωτογραφια ειναι ονειρο
    ολοι οι μετεχοντες γιαβρούμ, ζωη να εχουν, δειχνουν πανω απο 100 κιλα
    φτου μασαλα να μη τους ματιαξω
    .....αρχοντες....της κοιλιας τζιανουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βλακεία και ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο,από τις αρχές φυσικά που φροντίζουν να διαιρούν για να βασιλεύουν.Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικό τους τρόπο ζωής.Όταν είχαν πρωτοέρθει στον Εξαπλάτανο,ενοικίασαν ένα σπίτι πάνω στον κεντρικό δρόμο και το ίδιο βράδυ κοιμήθηκαν σε σκηνές που στήσαν στην αυλή.Εκτός αυτού έχουν σπίτι οι συγκεκριμένοι στο Μελίσσι και όποιον και να ρωτήσεις δε θα σου πει όχι σε ένα ακόμη σπίτι.Δεν τους έχει αποκλείσει κανένας από τίποτα αφού πηγαίνουν στα ίδια σχολεία με τα παιδιά μας.Υποθέτω πως δε ζήτησαν εργασία από κανένα,αλλά επιλέγουν οι ίδιοι να επαιτούν.Γιατί επιμένουμε να τους αντιμετωπίζουμε διαφορετικά;Θα τους βοηθήσει αυτή η κίνηση;Απαντήστε επιτέλους κάποιος υπεύθυνος και κάντε και καμμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.Παραλείψατε στο σχεδιασμό να προβλέψετε και "υποδομές" για να λύσουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν,σύμφωνα με τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν(Γαρέφι κλπ).Πάντως να θυμόσαστε πως σαν δημόσια πρόσωπα θα κριθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πουμε σε καποιους που ζητάνε την καινούργια παιδική χαρά να γίνουν
    μελαχρινοι και τότε θα ενδιαφερθούν
    Οι υπεύθυνοι με το θέμα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μραβο Σηφακι ενα Δεντροποταμο το χρηαζομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα για τον τόπο μας. Κύριε Σηφακη και Κύριε Δημαρχε μη τολμησετε. Αυτοί πρέπει να φυγουνε οι κλέφτες και οι εγκληματίες από την πόλη μας. Πρέπει ο λαός να πάρει το νόμο στα χέρια του και να τους διώξει από την περιοχή.Έχουν ρημαξει όλοι την Αλμωπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πεταμένα λεφτά.... η ιστορία έχει καταγράψει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά το φαινόμενο... αντί να πετάτε τα λεφτά σας - ΜΑΣ γιατί δεν βλέπετε τι μέτρα έχουν πάρει επί του συγκεκριμένου θέματος στην Γαλλία φερ' ειπείν;
    Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν σπίτια, το έχουν δηλώσει απερίφραστα και το έχουν αποδείξει στην πράξη. Φτιάξτε τους campus με σκηνές, λυόμενες καμπίνες και χώρους για τροχόσπιτα, με χώρους προσωπικής υγειινής, παροχές ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Όσο για την ένταξή τους, ξεχάστε την εάν δεν χρηματοδοτήσετε κοινωνικούς λειτουργούς που θα εργάζονται μαζί τους επί καθημερινής βάσεως. Αυτά και πολλά άλλα κάνουν οι ΕΥνομούμενες κοινωνίες.
    Οι υπόλοιποι προοδευτικάριοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιτέλους τη θηλειά στο λαιμό σας, χάρη θα μας κάνετε... διότι τα κονδύλια δίνονται για τον συγκεκριμένο σκοπό και όχι για έργα από όπου οι υπερτιμολογήσεις, οι μίζες, οι αναδοχές στα "δικά μας τα παιδιά" και τα ποσοστά θα αυξήσουν τους λογαριασμούς σας... έλεος πια, έχουμε και ματάκια που κοντεύουμε να τα χάσουμε πλέον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)