Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Τριγμοί στην ΝΔ, ο Κυριάκος αδειάζει δημόσια τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα!


Ο αρχηγός της ΝΔ εκνευρισμένος στη Λέσβο μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του
Λίγο πριν την επίσημη διάσπαση η ΝΔ! Χρειάστηκε να ταξιδέψει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Λέσβο και στα χωριά Βρίσα και Πλωμάρι για να δει από κοντά την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός και να ακυρώσει τους βεβιασμένους επαίνους του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα ο οποίος από το ίδιο μέρος μοίραζε αφειδώς συγχαρητήρια στον κρατικό μηχανισμό και έμμεσα στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Οταν ο Κυριάκος διαπίστωσε την ζημιά που πήγαινε να του κάνει ο βουλευτής του και αρμόδιος επί των Δημοσίων Εργων, τρελάθηκε. Εκανε ένα κρύο ντους και τηλεφώνησε στον Μακάριο Λαζαρίδη να του βγάλει τα εισιτήρια για να πετάξει εσπευσμένα στο νησί.

Δείτε τι δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα:

-Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή, να δώσουμε συγχαρητήρια στον στρατό της περιοχής, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, στην εκκλησία, γιατί όλες αυτές τις δύσκολες ώρες όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδείξει μεγάλη αυταπάρνηση, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Καραμανλής.

Aντίθετα ο Μητσοτάκης  κατά την επίσκεψή του στο χωριό Βρίσα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέπτομαι, σήμερα, τη Μυτιλήνη, το χωριό της Βρίσας, όπου, δυστυχώς, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την τεράστια καταστροφή, την οποία έχει υποστεί αυτός ο πολύ όμορφος παραδοσιακός οικισμός. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, κατά την οποία πρώτα να καταγραφούν, με μεγάλη ταχύτητα, όλες οι ζημιές. Και, στη συνέχεια, η οργανωμένη Πολιτεία και η Περιφέρεια να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους. Να εκδοθούν τάχιστα οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, που θα καλύψουν οικονομικά όσους επλήγησαν. Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και οι άνθρωποι αυτοί να βρουν μια προσωρινή στέγη. Να υπάρξει απαλλαγή, για δύο χρόνια, από τις φορολογικές υποχρεώσεις, που αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και την περιουσία τους. Και, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο: Να δρομολογηθεί σταδιακά – και αφού έχουν προχωρήσει όλες οι επιστημονικές μελέτες – η δύσκολη και επίπονη διαδικασία ανακατασκευής αυτού του πολύ όμορφου χωριού.

Υπάρχει, πάντα, ένα επικοινωνιακό κρεσέντο (άκουτα Κώστα Καραμανλή), μετά από μια τέτοια μεγάλη φυσική καταστροφή. Η συμβολή και αρωγή της Πολιτείας, όμως, δοκιμάζεται  σε βάθος χρόνου. Και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τις διαδικασίες σε βάθος χρόνου. Να σιγουρευτούμε ότι το πολύ όμορφο αυτό χωριό θα ξαναζήσει και δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Είναι προσωπική δέσμευση, δική μου και της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα σκύψουμε με πολλή μεγάλη προσοχή πάνω σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα».


"Κουρδιστο Πορτοκαλι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου