Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τριμερής Σύνοδος Κορυφής με σημασία… Τσίπρας, Αναστασιάδης, Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη
Ένα ακόμη βήμα προς τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου -Ισραήλ αποτελεί η 3η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής των τριών χωρών που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Ισραηλινού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
 Για την ελληνική κυβέρνηση είναι «στρατηγική επιλογή» η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, και ήδη έχουν μπει οι βάσεις κι έχουν προχωρήσει αρκετά οι συζητήσεις για συνεργασία σε θέματα ενέργειας, οικονομίας, περιβάλλοντος, ψηφιακής τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, διαστημικής τεχνολογίας, έρευνας, επιστήμης, καινοτομίας και διασποράς.
 Η Σύνοδος γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο ύστερα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τα προβλήματα στις σχέσεις των αραβικών χωρών με το Κατάρ, την κατάσταση στη Συρία και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που αναμένεται να συζητηθούν μαζί με το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό.
 Πριν από την Τριμερή Σύνοδο, θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ με διμερή συνάντηση Τσίπρα-Νετανιάχου, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση Αναστασιάδη-Νετανιάχου.
 Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τους αναπληρωτές υπουργούς Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, Παιδείας, Κώστα Φωτάκη, τους υφυπουργούς Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, Τέρενς Κουίκ και το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα.
 Ξεχωριστή σημασία έχει η τελετή αποκαλυπτηρίων πλακέτας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα ανεγερθεί στη Θεσσαλονίκη.
 Για την ασφάλεια των τριών ηγετών και των μελών των κυβερνήσεων των τριών χωρών έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα από την Αστυνομία. Στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής και σε σημεία από τα οποία θα διέλθουν θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 Νίκος Ρούμπος
 15/06/2017 07:00
 ΑΠΕ-ΜΠΕ,
 Θεσσαλονίκη, Greece

Πηγή:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)