Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Δεν δίνει πληροφορίες η αστυνομία: Πηδούσαν ένοικοι από το κτίριο λένε μάρτυρες, 30 τραυματίες
Τριάντα τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά σε 27ώροφη πολυκατοικία του δυτικού Λονδίνου έχει χρειαστεί να μεταφερθούν σε πέντε νοσοκομεία της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων.
 Δεν έχει δοθεί διευκρίνιση για το είδος των τραυμάτων και τη σοβαρότητά τους. Νωρίτερα οι αρχές είχαν αναφερθεί σε αριθμό ανθρώπων με αναπνευστικά προβλήματα.
 Η πυρκαγιά συνεχίζεται στο κτίριο, όχι ωστόσο με τη σφοδρότητα των προηγούμενων ωρών.
 Οι αρχές έχουν εκκενώσει τριάντα ακόμα διαμερίσματα σε χαμηλότερα κτιριακά συγκροτήματα στη γύρω περιοχή.
 Ένοικος του ουρανοξύστη ανέφερε πως γείτονάς του από τον τέταρτο όροφο τον ειδοποίησε για τη φωτιά, λέγοντάς του ότι είχε προκληθεί στο δικό του διαμέρισμα από «έκρηξη» του ψυγείου.
 Σημειώνεται ότι σε ιστολόγιο ομάδας ενοίκων του κτιρίου ανάρτηση του περασμένου Νοεμβρίου καταγγέλλει πως η διαχειρίστρια εταιρεία δεν είχε λάβει αναγκαία μέτρα πυρασφάλειας ούτε είχε παράσχει σαφείς οδηγίες για τη δέουσα αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 Γίνεται επίσης αναφορά σε παλαιότερο «τρομακτικό» περιστατικό απότομης αύξησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο, η οποία είχε αποδοθεί σε «ελαττωματικές καλωδιώσεις».




ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
– Βρετανία/Λονδίνο 14/06/2017 08:50



Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για κραυγές που ακούγονται από το κτήριο καθώς υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους. «Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο”. Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian.
 Το BBC ακόμα και στις 8:30 ώρα Ελλάδος, αρκετά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μεταδίδει πως αυτόπτες μάρτυρες βλέπουν στα παράθυρα ενοίκους του κτηρίου να ζητούν βοήθεια.
 Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά» συμπλήρωσε.
 ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Εκφράζονται φόβοι ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στον πύργο που καίγεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο δυτικό Λονδίνο.
 Συγκεκριμένα αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον πύργο διαμερισμάτων στο δυτικό Λονδίνο.
 Οι αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, υπηρεσία ασθενοφόρων και πυροσβεστική) δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία για τους τραυματίες.
 Κόλαση φωτιας τα ξημερώματα της Τετάρτης σε 27οροφο κτήριο στη βρετανική πρωτεύουσα όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ξέσπασε πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο. Η προσπάθεια της πυρόσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 200 πυροσβέστες, με 40 οχήματα.

 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ
Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.
 Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κτίριο.
 Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες. Ούτε επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι εγκλωβισμένοι ένοικοι πήδηξαν από τους φλεγόμενους πύργους.
 Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες που εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά» πρόσθεσε.
 Στο κτήριο ζουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.
 Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για κραυγές που ακούγονται από το κτήριο καθώς υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους. «Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο”.
 Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian.
 Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες που εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά» συμπλήρωσε.
 Η πυροσβεστική ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχει και ένας αριθμός ατόμων που έχουν υποστεί διάφορα τραύματα.
 Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.
 Η Daily Mail μεταδίδει εικόνες με ενοίκους υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σκοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο έδαφος.

Πηγή: The Guardian, Reuters, Twitter
14/06/2017 07:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece 

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)