Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ζητάν και τα ρέστα οι « μισθοφόροι» των Λουτρών Πόζαρ



Οι μαθητευόμενοι  ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ της  διοίκησης των Λουτρών Πόζαρ , δεν κάνουν κουβέντα για το ερειπωμένο ΑΥΡΑ



Δεν άρεσε στους παρατρεχάμενους και καλοπληρωμένους λιβανιστές η συνέντευξη του προέδρου του συλλόγου ιαματικών πηγών Ελλάδας Ανέστη Αναστασιάδη στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ και εξαπέλυσαν επίθεση στον…Πέτρο Σαμάνδη .  Σε σχόλιο στο διαδίκτυο όπου αναρτήθηκε  το σχετικό θέμα , δήθεν …ανώνυμος  αναφέρει :

«Ανώνυμος2 Ιουνίου 2017 - 11:58 μ.μ.



Η μικροψυχία σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο αυτό είχες να πεις "αξιόπιστε" κατά τα άλλα δημοσιογράφε? Μόνο αυτό είχες να πεις για το γεγονός ότι η έρευνα του ΕΚΚΕ παρουσιάζει τα Λουτρά ως τη ναυαρχίδα του ιαματικού τουρισμού μέσα στην κρίση, με υπέρδιπλάσια αύξηση της επισκεψιμότητάς τους? Έτσι τυχαία έγινε αυτό? Έτσι έτυχε? Είδες τη λέει η έκθεση όταν αναλύει πως το πέτυχε η διοίκηση αυτό??? Καταλαβαίνεις έστω τώρα ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και όραμα έχουν και πέντε γνώσεις πάνω απο σένα???»



ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ζητώ συγνώμη από του αναγνώστες , αλλά πρέπει να πέσω στο επίπεδό σου «ανώνυμο» ανθρωπάκι , που είναι ολοφάνερο ποιος είσαι, για να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Μακάρι να είχες προσφέρει  «όψιμε μισθοφόρε» το ένα δισεκατομμυριοστό ,στην υπόθεση  αυτή  και ειδικά στην ναυαρχίδα του ιαματικού τουρισμού  ,τα Λουτρά Πόζαρ, που ανακάλυψες πολύ όψιμα.. Μέχρι να αρχίσει η μισθοφορία σου , αμφιβάλλω αν ήξερες τι θα πει ιαματικός τουρισμός, η Πόζαρ. .
Και επειδή είτε σου αρέσει είτε όχι με αυτή την ιστορία έχουμε συνδεθεί με το ξεκίνημά της το 1982, και προσφέρουμε αφιλοκερδώς, χωρίς φανφάρες  και ταξιδάκια αναψυχής εις υγείαν των κορόιδων, νομίζω ότι το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να σιωπάς ή να μιλάς  με λίγο σεβασμό προς όλους αυτούς που έφτασαν τα Λουτρά εδώ που είναι.
Μήπως έχεις την εντύπωση ότι έφτασαν με μαγικά ραβδιά στην κατάσταση που είναι σήμερα;
Νομίζεις ότι η σημερινή διοίκηση έχει τέτοιες δυνατότητες και χαρίσματα που τα εκτόξευσε στα ύψη; Μακάρι να τα έχει και να τα πάει έτη φωτός μπροστά. Είναι όμως η πιο τυχερή αφού κάποια «κορόιδα» τα άλλαξαν μορφή .Έδωσαν αγώνες με προσκήνια και παρασκήνια. Έσπειραν και μεγάλωσαν αυτό που οι σημερινοί θερίζουν . Η αλήθεια είναι  ότι μετά την ανάληψη της λειτουργίας τους από την τότε κοινότητα  Λουτρακίου , άρχισαν οι ραγδαίες εξελίξεις . Και αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα και μετά τις συνενώσεις οι προσπάθειες συνεχίστηκαν .
Κάποιοι σαν εσένα , το μόνο που έκαναν ήταν να είναι μικρόψυχοι και φθονεροί . Ποτέ δεν έβρισκαν κάτι καλό να πουν . Το ίδιο θα κάνεις και εσύ , όταν σταματήσει η όποια « μαρμίτα».
Δυστυχώς οι ίδιοι οι Λουτρακιώτες ξέχασαν γρήγορα την ιστορία και τους ατέλειωτους φανερούς και αφανείς πολέμους που δέχτηκαν και δέχονται ακόμα και σήμερα.
Και κάτι τελευταίο, πανάξιε «μισθοφόρε» . Τέτοια διοίκηση ,που να συμπεριφέρεται με τόση περιφρόνηση στους Λουτρακιώτες , δεν ξαναπέρασε ποτέ. Όλες οι προηγούμενες , λίγο ή πολύ αναγνώριζαν στη πράξη την συμβολή των Λουτρακιωτών στις τεράστιες αλλαγές που έγιναν.
Τα κάστρα όμως πέφτουν από μέσα. Το ξέρει καλά ο σημερινός  παντογνώστης που με διάφορα  περίεργα «παράκεντρα» έναντι ολίγων αργυρίων σε  ορισμένα μέλη της διοίκησης  σύντομα θα «αλώσει» τα πάντα. Εκτός αν ξυπνήσουν από τον λήθαργο και τα διάφορα καθρεφτάκια που τους τυφλώνουν, οι Λουτρακιώτες.
Μακάρι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις , όπως λες ,να είχαν όραμα και γνώσεις παραπάνω από μένα και από κάποιους ακόμα  ελάχιστους  που δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Η διαφορά είναι ότι ο δικός σας αγώνας είναι πληρωμένος. Ο δικός μας δεν πληρώνεται με τίποτα , ούτε και ζητήσαμε ποτέ να τον εξαργυρώσουμε. Αυτά , άνανδρε και δειλέ που κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου. Η ματαιοδοξία σου όμως , σε πρόδωσε για μια ακόμα φορά , ανόητε νάρκισσε. 



Πέτρος Σαμάνδης


8 σχόλια:

  1. Αυτοί οι ίδιοι οι συγχωριανοί σου είναι αυτοί που σ' έχουν καταλάβει πιο καλά από όλους και σε έχουν απομονώσει απόλυτα. Δε σου δίνουν πια καμία σημασία όσο κι αν προσπαθείς να τους ξεσηκώσεις με ιαχές ασυνάρτητες και λόγια κούφια. Ευτυχώς για τους ανθρώπους μετρούν τα έργα και το μέλλον. Ότι κι αν λες για τη σημερινή διοίκηση, γνωρίζεις πόσο εργατική και έντιμη είναι. Κανείς δε μηδενισε το έργο των προηγούμενων.
    Απλά θα περίμενε κάποιος από έναν "γνώστη" όπως διατυμπανίζεις πως είσαι, έστω μια αναφορά στο ότι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα όπως το ΕΚΚΕ, αναγνωρίζει πως η αύξηση στην επισκεψιμότητα των Λουτρών μεσούσης της κρίσης οφείλεται στις ορθές τακτικές της παρούσας διοίκησης και της στροφής της εγκαίρως και κυρίως στην ιδιωτική αγορά και στην προσέλκιση ξένων, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα χρεωκοπημένα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία.
    Και τώρα αφελή χοντρούλη σου προτείνω να διαβάσεις για άλλη μια φορά την ανακοίνωση του κολλητού σου προέδρου του εν λόγω συλλόγου...που μαζί πηγαίνατε κάποτε ταξιδάκια...που επιμένει ακόμη ως αμετανόητος κομμουνιστής στο "επίδομα Λουτροθεραπίας". Έτσι ονειρεύεσαι/ονειρεύεστε την ανάπτυξη; Επιδοματική; Αυτό είναι το όραμά σας για το μέλλον; Η ανακύκλωση της χρεωκοπημένης μας μιζέριας μέσα από Λουτρικά επιδόματα; Ή η δημιουργία μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Λουτρόπολης , με εισόδημα που να πατά σε υγειή ποδάρια, με δεκάδες ακόμη καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βαφeιαδη μν αφηνεις σχολια σε αλλα blog.Aνεβασε κανα αρθρο καλυτερα για το σεξ που ξερεις καλυτερα στο δικο σου site μιας και μας πλυμμυριζεις καθε μερα με αυτα.λουλου

      Διαγραφή
    2. λουλου; τι γραφρις ρε φιλε; ε κατι θα ξερεις εσυ. τυχαιο; δεν νομιζω

      Διαγραφή
  2. Μην ασχολειστε με μισθοφόρους αν κ αυτοι λίγοι έχουν μείνει ποια,ο ένας πήγε στο Σαρβάιβορ κ ο άλλος περιφέρεται κ νομίζει οτι είναι κάτι. Ας τον όλοι ξερουμε τη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη συγχηζεσε μπουλουκο και μας παθεις τιποτα και τι θα κανουμε μετα χωρις τα ανεκδοτα που ανεβαζεις. Πέτρο μια συμβουλη……. Ο κοσμος σε ξερει και ότι και να γραφεις δεν σε πιστευει. Να φας θελεις… παραδεξου το δεν είναι κακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Αν έτρωγε ο Σαμάντης θα τα είχε κιόλας γιαυτό τις συμβουλές σου εκεί που ξέρεις. Kαι κάτι άλλο όταν με τα γραφόμενά σου απευθύνεσαι ονομαστικά να έχεις το θάρρος και την παλικαριά να βάζεις το ονομά σου

      Διαγραφή
  4. ΑΣΕ ΡΕ 7.24 ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΣΕΙΣ.ΜΟΝΟΦΑΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μονοήμερες επισκέψεις τουριστικών γραφείων που μεταφέρουν διάφορους ανατολικο-ευρωπαίους δεν αποτελούν καθόλου ΑΥΞΗΣΗ της επισκεψιμότητας των Λουτρών. Διότι, από αυτούς, οι μισοί ούτε εισιτήριο για μπάνιο δεν πληρώνουν. Δεν αφήνουν χρήματα ούτε σε ταβέρνες για φαγητό, ούτε σε ξενοδοχεία για παραμονή, ούτε σε εμπορικά καταστήματα. Έρχονται, αφήνουν τα σκουπίδια τους και μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε. Τέτοιου είδους τουρισμό ευελπιστεί να έχει ή όποια διοίκηση των Λουτρών; Αυτό μόνο ενδιαφέρει; Πόσα εισιτήρια κόβει; Οι υπόλοιποι κλάδοι που έχουν επενδύσει στον τομέα του τουρισμού των Λουτρών τι πρέπει να κάνουν;
    Η αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουριστικού ενδιαφέροντος θα μπορούσε πραγματικά να προσμετρηθεί μόνο μέσω του μέσου όρου του συνολικού οικονομικού πακέτου που αφήνει έκαστος επισκέπτης στην περιοχή. Ας εστιάσετε όλοι τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τελικά: 1000 άτομα το Σ/Κ, 500 εισιτήρια και τίποτε άλλο ή αυτό που περιγράφει ο Σαμάντης και που πραγματικά συνέβαινε κάποτε, 1000 άτομα επί καθημερινής βάσης, τουλάχιστον 3μερη παραμονή, λουτροθεραπείες, και όλα τα υπόλοιπα που προσέφερε ο χώρος τότε;
    Και, τι ακριβώς πέτυχε η σημερινή διοίκηση; Οι συμφωνίες των ολιγόωρων επισκέψεων με τα τουριστικά γραφεία είχαν κλειστεί τουλάχιστον μια δεκαετία πριν...
    Μην εκμεταλεύεστε το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν και δεν μιλούν. Αλίμονο σε όλους όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν, αλίμονο όταν θα ειπωθούν αλήθειες...
    Εσείς οι διάφοροι "τουρίστες και παπαγαλάκια" μπορείτε να μας γνωστοποιήσετε πότε ακριβώς πριν αναλάβετε και μπείτε στην μαρμίτα, είχατε επισκεφθεί και δει τι πραγματικά γινόταν στα Λουτρά;
    (Αν είστε τόσο ικανοί, αναδείξετε τα καινούργια "ιαματικά κρύα λουτρά")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)