Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Καζάνι που βράζει ο Εξαπλάτανος


 

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στον Εξαπλάτανο.







Ο κάμπος καίγεται , οι πομώνες είναι χαλασμένες και η επισκευή τους καθυστερεί . Ο κόσμος αδυνατεί να ποτίσει , ενώ ο χρόνος ποτίσματος που απαιτείται , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών , είναι μεγαλύτερος από το κανονικό .
Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και οι διαμαρτυρίες  τους αυξάνονται. Δέκτης των παραπόνων και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Νίκος Χατζηανδρέου. Ο ίδιος μέχρι σήμερα είχε ευχαριστήσει πολλές φορές τον δήμαρχο Αλμωπίας για την συνεργασία . Στο FB  του  όμως  εμφανίζεται να μην είναι και τόσο ,καθώς αναφέρει:


«θα ήθελα να αναφερθώ στα όσα συμβαίνουν το φετινό καλοκαίρι. Υπήρξαν δεσμεύσεις στην καθιερωμένη συνέλευση των αγροτών, πριν το καλοκαίρι, από τους δύο αρμόδιους αντιδημάρχους, Ανατολικής Αλμωπίας και Καθημερινότητας, ο οποίος είναι αρμόδιος όσον αφορά τη διαχείριση των μηχανημάτων και του προσωπικού του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας, για τον καθαρισμό των χωματαυλάκων, των τσιμενταυλάκων, τη διάνοιξη και τη χαλικόστρωση των δρόμων της Τοπικής μας Κοινότητας.
Φθάνοντας στον Ιούλιο του 2017 πλέον, στο αγρόκτημά μας έχουν δουλέψει:

 τρεις ημέρες το τρακτέρ του εργοταξίου με τον καταστροφέα 
και περίπου μία εβδομάδα οι εργάτες της κοινωφελούς εργασίας με τα χέρια, με σκοπό τον καθαρισμό τσιμενταυλάκων.
 Από τον Ιούνιο του 2016 έως και σήμερα δεν έχει δουλέψει στο αγρόκτημα μας έστω μία μέρα κάποιο άλλο μηχάνημα.
Συμπάσχω και συμπαραστέκομαι σε όλους τους αγρότες. Κατάγομαι από μία αγροτική οικογένεια και γνωρίζω καλά το τι βιώνουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να υπονομεύσει είτε την αξιοπρέπεια μου είτε την αξιοπρέπεια των κατοίκων τις Κοινότητάς μου, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του »
Είναι προφανές ότι κάποιοι αθέτησαν τον λόγο τους και άφησαν εκτεθειμένο τον πολύ φιλότιμο και εργατικό πρόεδρο.
Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας , ο Χρήστος Χουρσόγλου είχε επισημάνει κατά κόρον τα προβλήματα  στις γεωτρήσεις στον κάμπο Εξαπλατάνου-Μηλιάς και την κακή κατάσταση των αρδευτικών αυλάκων και αγροτικών δρόμων , καθώς και σε άλλα χωριά.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δηλώνει ο Χρήστος Χουρσόγλου.  Μπορεί ο πρόεδρος να μην φταίει, όμως ήταν πολύ ευκολόπιστος και δεν αντιλήφθηκε ότι για την δημοτική αρχή ,άλλα έχουν προτεραιότητα. Κατά καιρούς ευχαριστούσε την δημοτική αρχή. Δυστυχώς εκμεταλλεύτηκαν το φιλότιμό του  και τον εξέθεσαν . Φυσικά ο πρόεδρος δεν έχει ούτε αρμοδιότητες ούτε εξουσίες. Όταν μια δημοτική αρχή αρνείται να δώσει το πιο απλό και πιο αυτονόητο , την παγία προκαταβολή, για την αντιμετώπιση μικρών ζητημάτων , τι να περιμένει  κανείς στα υπόλοιπα. Μακάρι να επισκευαστούν οι γεωτρήσεις και να μπορέσει να σώσει τις καλλιέργειές του ο κόσμος »

Τη Τετάρτη ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , στην ενημέρωση που έκανε παρουσίασε την κατάσταση στα αρδευτικά πολύ ρόδινη και χωρίς προβλήματα. Η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική .

4 σχόλια:

  1. ειναι οπως η δημοτικη αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν δεν μπορεί ο πρόεδρος του χωριού να ανταπεξελθει στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον Εξαπλατανο παρακαλώ πολύ να υποβάλει την παραίτηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη ενας προεδρος δεν εχει ορια οσον αφορα τις υποχρεωσεις του..μακαρι να γινοταν ετσι,αλλα δυστυχωςχρειαζομαστε και μηχανηματα και ειδικους .λογικα και σωστα αναζητουμε βοηθεια απο το δημο..το προβλημα ειναι οτι δεν ακουγομαστε .δε φταιει ουτε ο αβραμικας ο οποιος παλευει ουτε και ο αμερικανος που αγωνιζεται και αυτος..κουιζ.τις πταιει αραγε? Προεδρος μιας ακομη κοινοτητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχουμε και εναν δημοτικο συμβουλο εκλεγμενο απο τον εξαπλατανο,και αν δεν με απατα η μνημη μου ας μας πει κατι που εχει κανει για τον εξαπλατανο,ας μην τα ριχνουμε ολα στον προεδρο,λιγο τσιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)